Sarah Auffret var bosatt i Tromsø. Nå er hun blant de savnede etter flystyrten i Etiopia

Sarah Auffret var bosatt i Tromsø, og skulle på en klimakonferanse i Nairobi. Hun var en av passasjerene på flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet søndag.

Sarah Auffret

Sarah Auffret jobbet med å gjøre cruiseturismen i Arktis mer bærekraftig.

Foto: AECO

– Vi er i sjokk og sorg etter at vi fikk nyheten om at vår kollega og kjære venn, Sarah Auffret, var en av passasjerene på flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet søndag, skriver AECO i en pressemelding.

Selskapet jobber med å gjøre cruiseturismen i Arktis mest mulig bærekraftig. Sarah Auffret ble ansatt i mai i fjor, for å jobbe med å redusere bruken av engangsplast.

Det var Nordlys som først fortalte om passasjeren bosatt i Tromsø.

Auffret har både britisk og fransk statsborgerskap, men har bodd flere perioder i Tromsø. Ifølge selskapet var hun på vei til en miljøkonferanse i Nairobi i regi av FN, for å snakke om et prosjekt for renere hav.

ETHIOPIA-KENYA-PLANE-CRASH

DELER AV FLYET: En mann løfter vekk en del av Boeing 737-flyet som styrtet mellom Addis Abeba og Nairobi i Etiopia søndag. Det antas at alle de 157 personene om bord i flyet er omkommet.

Foto: MICHAEL TEWELDE / AFP

Flyet hun var om bord, et Boeing 737 med 149 passasjerer, var på vei fra Addis Abeba til Nairobi da det styrtet.

Det antas at alle de 157 personene om bord i flyet er omkommet.

– Det er umulig å beskrive sorgen vi føler nå. VI har mistet en nær venn og en kjær kollega. Tankene våre går nå til Sarahs venner, familie og kollegaer i denne tunge stunden, skriver AECO videre.

I tillegg til kvinnen i 30-årene, er 28 år gamle Karoline Aadland blant de savnede etter flystyrten. Aadland var økonomiarbeider i Røde Kors.

Ingen overlevde da et fly fra Ethiopian Airlines styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba. Det melder den statlige kringkasteren i Etiopia.

Ingen overlevde da et fly fra Ethiopian Airlines styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba. Det melder den statlige kringkasteren i Etiopia.

Døde på vei hjem fra Norge

En kenyansk kvinne som hadde vært i Norge på en samling i regi av Norec, er også blant de omkomne i flystyrten, skriver VG.

Julia Mwashi var 42 år og etterlater seg to barn, skriver avisen.

– Hun har vært vår koordinator i Kenya siden 2017, og hun skulle nå gi stafettpinnen videre. Dette var hennes siste oppdrag i regi av Norec, sier direktør Jan Olav Baarøy i Norec, tidligere Fredskorpset.

Julia Mwashi

Kenyanske Julia Mwashi utenfor Hurdalsjøen hotell, der hun tidligere denne uken deltok i en samling i regi av Norec.

Foto: Robina Asiimwe Sentumbwe/norec / NTB scanpix

Mwashi hadde vært i Norge i en uke som representant for Verdensorganisasjonen for jentespeidere på arrangementet Youth Summit. Hun var en av 120 personer som møtte ansatte i Norec og arbeidsgivere organisasjonen gir støtte til, ifølge VG.

– Vi vil huske Julia som et høyt respektert medlem av partnerskapet. Hun var konstruktiv, og brukte erfaringen sin til å bedre utvekslingsprosjektet, sier Kari Lindemann, programrådgiver i Norec for Yess Girls-utvekslingen.

Yess Girls består av jentespeiderforeninger fra ulike afrikanske og asiatiske land. Målet med prosjektet er å styrke og bygge opp unge kvinner, slik at de kan bli endringsagenter og ledere i sitt lokalmiljø.