Hopp til innhold

Karoline Aadland (28) blant de savnede etter flystyrt

Røde Kors bekrefter at Karoline Aadland, økonomimedarbeider i internasjonal avdeling, er blant de savnede etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet mellom Addis Abeba og Kenyas hovedstad Nairobi.

Karoline Aadland

Karoline Aadland (28) er blant de savnede etter et Ethiopian Airlines-fly styrtet mellom Addis Abeba og Kenyas hovedstad Nairobi søndag.

Foto: Privat

En nordmann var blant de 157 personene om bord i flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba søndag, opplyste flyselskapet.

Røde Kors bekrefter at deres økonomimedarbeider i internasjonal avdeling, Karoline Aadland (28) er savnet etter flystyrten.

– Det er med stor sorg at vi i dag har informert våre ansatte om denne forferdelig triste nyheten, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland.

– Vi frykter at Karoline Aadland er blant de omkomne, og vi har informert hennes nærmeste familie om dette. Våre tanker er nå med dem i denne vanskelige tiden, sier Apeland.

I en pressemelding skriver Røde Kors at de ikke har mottatt noen bekreftelse fra flyselskap eller myndigheter, og at Aadland derfor har status som savnet.

Var på jobb

Aadland var på vei til Kenya for Røde Kors for å møte partnere i Burundi for økonomioppfølging, ifølge Apeland.

En Røde Kors-medarbeider er nå på vei til Addis Abeba, og vil jobbe sammen med Det internasjonale Røde Kors-forbundet i håndteringen av ulykken, skriver Røde Kors i pressemeldingen.

– Karoline var en veldig dyktig og engasjert medarbeider, sier Apeland.

Ifølge Linkedin står det at Karoline Aadland har praktisk erfaring med humanitært arbeid og miljøarbeid. Hun skriver at studier og jobb har gjort at hun har fått reise til blant annet Frankrike, Kenya, Sør-Afrika, og Malawi.

«Folk som kjenner meg beskriver meg som en ressurssterk, dedikert og godhjertet person», har hun skrevet på Linkedin.

– Veldig engasjert

Aadland gikk ut av Norges Handelshøyskole i fjor, og har tidligere jobbet i Unicef.

– Det er forferdelig trist å høre at Karoline er savnet. Hun er en flott jente og en flott student, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Risvand Mo ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

– For et år siden holdt hun et innlegg på en jentekveld vi hadde for å rekruttere flere jenter, der hun fortalte om arbeidet hun gjorde i Unicef. Hun var veldig engasjert, forteller Risvand Mo.

Generalsekretær Camilla Viken i Unicef beskriver Aadland som et menneske som gjorde inntrykk på alle.

– Hun var utrolig sprudlende, varm og engasjert. Hun var et menneske som trodde på at verden kunne bli et bedre sted, og det ville hun bidra til, sier Unicef-sjef Camilla Viken.

Utenlandsk kvinne bosatt i Tromsø savnet

En fransk-britisk kvinne i 30-årene bosatt i Tromsø skal være blant de omkomne i flystyrten i Etiopia, melder Nordlys.

Kvinnen var på vei til en miljøkonferanse i regi av FN i Nairobi da ulykken skjedde, sier arbeidsgiveren til avisen.

Nordlys får opplyst at kvinnen hadde dobbelt statsborgerskap, fransk og britisk, og skal ha bodd i flere perioder i Tromsø.

35 nasjonaliteter om bord

Det var passasjerer fra 35 nasjoner om bord i flyet som styrtet søndag. Selskapet har lagt ut denne oversikten over nasjonaliteter. På en pressekonferanse søndag ettermiddag bekreftet selskapet at også en nordmann var med på flyet. Tre svensker var også om bord.

Ingen av de 157 om bord overlevde ulykken.

Selskapet opplyser at flyets pilot rapporterte om problemer rett etter avgang og ba om å få returnere til flyplassen. Han skal ha fått klarsignal til dette.

Senere meldte den statlige kringkastingen i Etiopia at alle som var om bord i flyet omkom. Ifølge flere kilder var flyet bare fire måneder gammelt.

Ethiopian Airlines Flight ET 302

Ingen overlevde da flyet fra Ethiopian Airlines med 149 passasjerer og et mannskap på åtte styrtet mellom Addis Abeba og Kenyas hovedstad.

Foto: TIKSA NEGERI / Reuters