Hopp til innhold

Ethiopian Airlines: En nordmann i flystyrten

NAIROBI/OSLO (NRK): En nordmann var om bord i flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba søndag. Det opplyser flyselskapet. Ingen av de 157 om bord overlevde ulykken.

ETHIOPIA-AIRPLANE/

Direktøren i Ethiopian Airlines besøkte søndag stedet der flyet styrtet. I en melding på Twitter bekreftet han at det ikke er overlevende. Han sendte sine kondolanser til familiene til dem som mistet livet i ulykken.

Laster Twitter-innhold

Flyet hadde passasjerer og besetning fra 35 land. Selskapet har lagt ut denne oversikten over nasjonaliteter. På en pressekonferanse søndag ettermiddag bekreftet selskapet at også en nordmann var med på flyet. Tre svensker var også om bord.

Etter det NRK får opplyst, var det ingen tilknyttet den norske ambassaden i Nairobi på flyet, og heller ingen norske delegater til en FN-konferanse som starter i Nairobi mandag.

Selskapet opplyser at flyets pilot rapporterte om problemer rett etter avgang og ba om å få returnere til flyplassen. Han skal ha fått klarsignal til dette.

Allerede tidlig søndag bekreftet statsministerens kontor at det var omkomne etter at Boeing 737-flyet styrtet. I en Twitter-melding kondolerte statsministeren de som har mistet sine kjære i flystyrten.

Laster Twitter-innhold

Senere meldte den statlige kringkastingen i Etiopia at alle som var om bord i flyet omkom. Ifølge flere kilder var flyet bare fire måneder gammelt.

Ingen overlevde da et fly fra Ethiopian Airlines styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba. Det melder den statlige kringkasteren i Etiopia.

Ingen overlevde da et fly fra Ethiopian Airlines styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba. Det melder den statlige kringkasteren i Etiopia.

Betydelig antall FN-ansatte om bord

På Facebook skriver FNs fagforening at de vet at mange FN-ansatte var om bord.

«Vi vet at det var betydelig antall FN-kolleger om bord i Ethiopian Airlines-flyvningen fra Addis Ababa til Nairobi, mange på vei til morgendagens åpning av FNs miljøforsamling».

De skriver videre at de jobber med å få full oversikt.

«Våre tanker går til familiene og vi vil sørge for at nødvendig assistanse vil bli tilbudt».

Laster Twitter-innhold

157 om bord

Flyet, med rutenummer ET 302, tok av fra Bole International Airport i Addis Abeba klokken 08.38 lokal tid. Kontrolltårnet mistet kontakten med det allerede klokken 08.44.

Flyet skulle til Jomo Kenyatta International Airport i Kenyas hovedstad Nairobi. Det styrtet rundt byen Bishoftu, som ligger 62 kilometer sørøst for Addis Abeba.

Ifølge flyselskapet var det 149 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer om bord.

Det er opprettet et informasjonssenter og telefonnummer for pårørende.

Kenya Ethiopia Plane Crash

Pårørende av passasjerer på Ethiopian Airlines-flyet som styrtet, venter på beskjed på flyplassen i Nairobi.

Foto: Khalil Senosi / AP

Fly av samme type styrtet i Indonesia

Flyet, et Boeing 737-800MAX, er samme type som det indonesiske Lion Air-flyet som styrtet utenfor Jakarta i fjor høst. Da viste det seg at flyet har en funksjon som presser nesa nedover for å hindre at det steiler, noe pilotene ikke var klar over.

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskap, og fraktet 10,6 millioner passasjerer i fjor. Det er med flyalliansen Star Alliance, sammen med blant andre SAS.

Selskapet har 29 Boeing 737-fly, de fleste av 800-typen. Det har flere flyginger daglig mellom Addis Abeba og Nairobi. Selskapet flyr også daglig fra Oslo til Addis Abeba.

Siste større ulykke med et fly fra Ethiopian Airlines var i januar 2010, da et fly fra Beirut styrtet like etter avgang. 90 omkom. Generelt regnes dette for å være et trygt selskap å reise med.

Fredag var representanter for flyselskapet i Oslo for å markere kvinnedagen.

Ethiopia Plane Crash

Et Boeing 737-fly fra Ethiopian Airlines under landing i Beirut. Et lignende fly styrtet søndag på vei fra Addis Abeba til Nairobi.

Foto: Ben Curtis / AP

SISTE NYTT

Siste nytt