NRK Meny
Normal

– Begriper ikke mafiatiltale

Den sjette som er tiltalt etter mafiaparagrafen for å stå bak narkotikatransport til Nord-Norge avviser at han er del av en organisert gruppe. – Jeg tar avstand fra bikermiljøet, sier 40-åringen.

1082346.pdf

Bilde som viser beslaglagt narkotika og som er blitt presenteret som en del av bevismaterialet i den pågående rettssakeni Tromsø mot Hells Angels medlemmer.

Foto: Politiet / NTB scanpix

Flere av de andre tiltalte har tilknytning til MC-klubben Hells Angels, men 40-åringen fra Larkollen avviste i retten onsdag at han har noe forhold til slike klubber.

– Jeg ville bare forklare meg for politiet én gang fordi hele denne saken skremmer meg. Det er farlig å si noe, sier han.

Aktor Hugo Henstein viste i retten bilder av et speil hjemme hos 40-åringen der han hadde klistremerker fra motorsykkelklubber. Den tiltale sier dette bare var fordi han hadde en kompis som var medlem (en av de andre tiltalte i saken), og at dette nå er kasta.


– Ikke en gruppe

Han sier han kjenner enkelte av de andre tiltalte, men at han aldri har møtt flere av de andre.

– Jeg forstår ikke tiltalen i det hele tatt. Jeg har ikke hatt befatning med dette overhodet, sa han i retten.

40-åringen er tiltalt for å ha vært med å planlegge å frakte ett parti metamfetamin til Bjerkvik i april 2011, og for å ha kjørt et parti hasj til Nordkjosbotn i mai 2011.

Han sier han kjørte nordover og leverte noe, men avviser at det dreide seg om narkotika.

Bilder av møte

Politiet har allerede lagt fram bilder som viser at møtet mellom fire av de tiltalte fant sted på Shell på Vollan.

Da 40-åringen nærmet seg ringte han ikke mannen han skulle levere bagen til med sin egen telefon. Mannen som mottok bagen er medlem av Hells Angels i Tromsø og er fra Bardufoss.

– Jeg ville ikke at de skulle finne HA-nummer på min telefon, sa 40-åringen i forklaringa si.

Overvåkingsbilde

Den tiltalte 40-åringen var på Vollan, men avviser at han overleverte narkotika.

Foto: Overvåkingskamera