– Det er fryktelig skummelt, men jeg liker å komme i mål

Trebarnsmora Guro Skjeggerud (43) skal løpe 100 kilometer for Norge på søndag.

Trebarnsmoren Guro veide 95 kilo for fem år siden, søndag løper hun for Norge i VM - distansen er 100 km!

Guro Skjeggerud prioriterer styrketrening mer enn de fleste andre ultraløpere gjør.

VM i 100 kilometer løping arrangeres i Los Alcázeres i Spania. På startstreken står den 43 år gamle debutanten Guro Skjeggerud, trebarnsmor bosatt i Tromsø.

– Det er fryktelig skummelt, men samtidig en ære å reprensentere Norge. Jeg håper at min deltakelse kan føre til at andre blir inspirert, sier Skjeggerud.

Veide 95 kilo

Guro Skjeggerud

Guro la om livsstilen i 2011, da dette bildet er tatt. Nå deltar hun i VM 100 kilometer løping.

Foto: Privat

For det er ikke mer enn fem år siden hun veide 95 kilo, og var i elendig form. Da hun begynte å trene slet hun med å gå opp til en liten høyde på Tromsøya, og hun greide ikke ta en eneste armheving.

I dag trener hun mer enn de fleste. I snitt løper hun 70 kilomter i uka, men prioriterer styrketrening enda hardere. I oppkjøringa til VM har hun løpt 330 kilometer på tre uker.

– I forhold til andre ultraløpere løper jeg ikke så mye. Men det blir mye styrke, og mange intervalløkter i tillegg. Det er mer effektivt for en trebarnsmor, forklarer 43-åringen.

Enorm disiplin

Hun har god hjelp av sin personlige trener, Tony Jensen, som har fulgt henne helt siden hun møtte opp i heller dårlig form på treningssenteret høsten 2011.

– Hun gjør en fantastisk innsats. Det som imponerer mest er den unike gjennomføringskraften hun har. Guro har en enorm disiplin til å gjøre de små tingene som utgjør en forskjell hver eneste dag, forteller Jensen.

Guro Skjeggerud

I mai vant Guro Skjeggerud NM på 100 kilometer.

Foto: Marit Ryland

I mai i år ble Skjeggerud norgesmester på 100 km løping. Det ga VM-billett. Fredag setter hun kursen mot Spania, der ei paddeflat løype i gatene og strandpromenaden venter. I kvinneklassen deltar løpere fra 25 land, men Guro er ikke opptatt av konkurrentene.

– Jeg kan uansett ikke slå verdensstjernene. I mai løp jeg på rundt 8 timer og 30 minutter. Målet er å bruke rundt 15 minutter mindre i VM. Da er jeg blant de raskeste her i landet. 100 kilometer er langt, og det er ikke veldig gøy underveis. Men jeg liker å komme i mål, sier Skjeggerud.