NRK Meny
Normal

Seiersgliset forsvant da Guro fikk beskjed om arrangørtabben

Guro Skjeggerud trodde hun hadde løpt 100 kilometer på under 8,5 timer. Men arrangørene hadde målt feil.

Guro Skjeggerud

Guro Skjeggerud var strålende fornøyd etter å ha vunnet ultraløpet i Bergen.

Foto: Privat

– Jeg ble nesten litt kvalm. Det er jo en megatabbe av de sjeldne, sier Tromsø-bosatte Guro Skjeggerud.

7. mai debuterte hun i sitt første 100-kilometersløp i Bergen. Løperne skulle løpe 150 ganger rundt Lille Lungegårdsvann, og Skjeggerud klokket inn på 8.28,33, den fjerde beste tiden for en norsk kvinne på distansen noensinne, og havnet øverst på pallen i kvinneklassen.

Også i herreklassen ble det målt rekordtid. Vinneren Didrik Hermansen klokket inn på 6.39,54, og slo med det den ti år gamle norgesrekorden med drøye ti minutter.

Mandag fikk Skjeggerud og de andre deltakerne derimot en epost fra arrangørene, hvor det sto at de hadde målt feil, en feil Bergens Tidende omtalte tirsdag. Løperne hadde løpt tre runder for lite da de kom i mål, og den faktiske distansen ble på 98 kilometer.

Bjørn Tore Taranger og Didrik Hermansen

Didrik Hermansen fra Romerike Ultraløperklubb, her med hjemmefavoritten Bjørn Tore Taranger i ryggen.

Foto: Varegg Ski/friidrett

Flere reagerte

Skjeggerud stusset litt på målingene under løpet. Blant annet da Didrik Hermansen ba støtteapparatet sitt om å sjekke om alt stemte flere ganger mot slutten av løpet.

– De kunne jo sjekket det da Didrik kom i mål. Da hadde jeg 30 runder igjen, så det var tid til å rette opp i feilen, sier Skjeggerud.

Tiden hennes kunne også gitt Skjeggerud plass i VM i ultraløp. Men på grunn av arrangørtabben havner den ikke i statistikkene.

– Det får noen konsekvenser som kanskje ikke alle forstår, men for oss løpere er det viktig. Jeg har hørt at det ikke er noe i veien for å sende meg til VM, men jeg risikerer å gå glipp av viktig reisestøtte, sier ultraløperen, som likevel ikke lar seg knekke av det som har skjedd.

– Det var jo en veldig god prestasjon uansett, men det er kjipt at den plutselig skal bli degradert på et vis. Jeg må prøve å huske på hvorfor jeg driver med dette, det er det morsomste jeg gjør, og det kommer mange løp.