Hopp til innhold

Tryvann Vinterpark skal bygges ut

Miljøverndepartementet godkjenner Oslo bystyres vedtak om utvidelse av Tryvann Vinterpark. Dette er den første store planen som godkjennes etter markaloven.

Tryvann vinterpark hvis den blir bygget ut

Slik blir Tryvann vinterpark seende ut når den blir bygget ut.

– Et utvidet tilbud i Tryvann Vinterpark er i samsvar med markalovens formål om å tilrettelegge for idrett, hvor vi samtidig har tatt hensyn til friluftsliv, naturopplevelse og naturmangfold, sier miljøvernminister Erik Solheim i en pressemelding.

Han understreker at planen både vil øke kapasiteten og kvaliteten på dagens tilbud og gi mulighet til å drive idrett i anlegget både sommer og vinter.

– Løsningene forener alpinanleggets behov, friluftsinteressene i området og hensynet til naturen. Vi har gjort noen justeringer for å ta bedre vare på naturmangfoldet i området, sier han.

Se video

Video Tryvann vinterpark skal utvides

Endelig godkjenning

Snøbrettkjørere og andre alpinister har med dette vedtaket fått en endelig godkjenning av de to øvre nedfartene i Wyllerløypa, slopestyleløype, superhalfpipe, et nybegynnerområde og ny heis.

Dette er en stor seier for barn og unge på snowboard og ski, og en stor seier for idrettens plass i Markaloven, sier president i Snowboardforbundet Cecilia Flatum.

– Med dagens ja til utbygging av Tryvann Vinterpark vil vi få et helhetlig anlegg som legger til rette for bredde og små og store opplevelser i Marka.

Snowboard-VM i Oslo

Snowboard-VM i 2012 er tildelt Norge av de internasjonale snowboardorganisasjonene World Snowboard Federation og Ticket to Ride World Tour.

VMet blir det første i regi av de to organisasjonene, og det første rene freestyle-VMet med slopestyle og halfpipe på programmet.

Beslutningen betyr at ett av de viktigste premissene for snowboard-VM nå er avklart.

– Med finansiering på plass og ja til utbybygging av arena er det kun formaliteter som gjenstår, sier Flatum.

Reguleringsplanen for Tryvann Vinterpark er tidligere vedtatt av bystyret i Oslo. Skiforeningen, Oslo skikrets og Oslo Idrettskrets stilte seg også bak planene.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.