Hopp til innhold

Søknad om snowboard-VM levert

Snowboardforbundet tar sjansen og leverte mandag søknaden om VM i Oslo i 2012, selv om markaloven kan sette en stopper for hele arrangementet.

Tryvann

Økonomien og arenaen må være på plass for at Oslo skal bli tildelt snowboard-VM i 2012.

Foto: NRK

Bak VM- søknaden til det internasjonale snowboardforbundet og verdenscupserien, står Snowboardforbundet, Tryvann Vinterpark og The Arctic Challenge.

Økonomien og arenaen må være på plass for at Oslo skal bli tildelt snowboard-VM i 2012.

Oslo kommune har allerede stilt en garanti på 28 millioner kroner for mesterskapet. I slutten av april gikk også et bredt flertall i bystyret inn for full utbygging av Tryvann - og Wyller-området.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Markaloven kan knuse VM-drømmen

Omstridt markalov

Problemet er at planen må til Miljøverndepartementet for endelig godkjennelse på grunn av den omstridte markaloven , som innebærer et generelt byggeforbud innenfor markas grenser.

– Jeg syns synd på hele den norske befolkningen og snowboardmiljøet hvis departementet sier nei, forteller Terje Håkonsen.

Norge søker altså om å få arrangere VM uten at Tryvann Vinterpark er endelig godkjent av Miljøverndepartementet. Der ber de samtidig om utsatt frist til 1. september når det gjelder arena-garantien.

Hvem som får snowboard-VM, blir avgjort av de to internasjonale snowboardorganisasjonene i fellesskap den 20. mai.

Miljøverndepartementet har tidligere ikke kunne si hvor lang tid de regner med å bruke, men endelig godkjent plan innen 20. mai synes nærmest umulig.

Støtte fra regjeringen

Idrettsminister Anniken Huitfeldt har gitt sin fulle støtte til forbundets søknad, men i sin støtteerklæring sier hun ingenting om utbyggingen av Tryvann Vinterpark.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus . Følg NRK Østlandssendingen på twitter.