Hopp til innhold

Solskjær bekreftet som United-manager: – Han er mer enn bare resultater

Solskjær blir permanent manager i Manchester United. Nordmannen har skrevet under på en treårskontrakt. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

Ole Gunnar Solskjær

BEKREFTET: Ole Gunnar Solskjær tar over som permanent manager i Manchester United.

Foto: Ian Walton / Reuters

– Dette er jobben jeg alltid har drømt om å ha. Jeg er utrolig glad for å ha fått sjansen til å lede klubben på lang sikt og forhåpentligvis levere en fortsettende suksess som våre supportere fortjener, forteller Solskjær til klubbens hjemmeside.

Dermed er flere måneder med spekulasjoner rundt fremtiden til Solskjær over.

Laster Twitter-innhold

– Det er uten tvil en ære. Jeg tror alle vet at dette er drømmejobben for enhver fotballinteressert mann. Spesielt for de som har vært involvert i United. Det å få muligheten å lede klubben videre, med alt potensiale som er, det er fantastisk, forteller Solskjær i en video på klubbens Twitter-konto.

19. desember 2018 ble det bekreftet at den tidligere Molde-treneren skulle ta over som vikartrener for Manchester United etter at José Mourinho fikk sparken dagen før.

Det ble starten på et eventyr for nordmannen, som ingen var i nærheten av å forutse da han tok over.

– Det er kravet i Manchester United. Det å oppnå suksess, og alltid forbedre seg, forteller Solskjær i et intervju på klubbens hjemmeside.

Mer enn resultater

Manchester Uniteds administrerende direktør, Ed Woodward, var ikke i tvil om ansettelsen etter de overbevisende resultatene nordmannen har levert.

– Siden han kom som midlertidig manager i desember, har Oles resultater snakket for seg selv, sier Ed Woodward til Uniteds hjemmeside.

Champions League Round of 16 First Leg - Manchester United v Paris St Germain

MER ENN RESULTATER: Ed Woodward forteller at Solskjær får jobben på grunn av gode resultater, men også på grunn av hans kjennskap til klubben.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

I tillegg påpeker Woodward at det ikke bare er resultatene som har spilt inn, men at det er personligheten og hans kjennskap til klubben.

– Ole Gunnar Solskjær er mer enn bare resultater. Han har med seg mye erfaring, både som spiller og trener. Det sett sammen med et ønske om å gi unge spillere sjansen, samt forståelsen for klubbens kultur, betyr at han er den riktige til å lede klubben videre, utdyper Woodward.

Et samarbeid

Den nå permanente manageren forteller i et intervju på klubbens hjemmesider at det er et samarbeid i hele klubben som har gitt resultatene.

– Det er et lagarbeid. Det er ikke bare manageren, men støtteapparatet også. Det vi har gjort sammen. Det er spillerne, det er alle ansatte i klubben på Carrington, det er supporterne, sier Solskjær.

Han vil takke for tilliten han har blitt vist i løpet av de tre månedene han har vært ved roret, men også for støtten han alltid har hatt i klubben.

– Jeg har alltid hatt stor støtte hos fansen. De siste månedene har vært helt ville. Måten de har støttet klubben, spillerne og meg. Vi har satt veldig pris på den støtten, forteller nordmannen.

– Fra første dagen jeg kom, følte jeg meg hjemme i denne spesielle klubben. Det var en ære å være Manchester United-spiller, også å starte min trenerkarriere her, forteller manageren til klubbens hjemmeside.

Spillerne gratulerer

Også spillerne har gitt manageren sin fulle støtte hele veien. Paul Pogba var stadig i konflikt med Mourinho, men har blomstret under nordmannens ledelse.

– Jeg har et kjempebra forhold til ham, og det har han også til de andre spillerne. Når en spiller er glad, vil han selvsagt fortsette å være glad. Solskjær fortjener jobben, sa Pogba til Sky Sports.

Flere av spillerne har støttet Solskjær underveis og sagt at de ønsket at han skulle få jobben. Nå gratulerer de manageren i sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fikk drømmestart

Da Solskjær tok over klubben, var Manchester United på en sjetteplass i Premier League - hele 19 poeng bak daværende serieleder Liverpool. Stemningen snudde oppsiktsvekkende raskt da Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart som Manchester United-manager med 5-1-seier over gamleklubben Cardiff.

– De siste månedene har vært en fantastisk erfaring, sier Solskjær til klubbens hjemmeside.

Når Solskjær nå tar over, har Manchester-laget vunnet 14 av 19 kamper med nordmannen som sjef. Laget har også, mot alle odds, kommet seg videre i mesterligaen .

I kvartfinalen møter de selveste Barcelona.

Høydepunktene i Solskjærs elleve sesonger lange karriere som United-spiller er svært mange. Nå håper fansen på flere oppturer når nordmannen nå har fått jobben med å lede laget videre.

– Forhåpentligvis kan vi tilbakebetale dem nå. For den støtten de har gitt meg, sier Solskjær i intervjuet på hjemmesiden til klubben.

Siste nytt

  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal