Hopp til innhold

Pogba fortsetter å briljere under Solskjær: – Manageren ønsker å angripe

Paul Pogba er den første Manchester United-spilleren som scorer minst to mål i to kamper på rad siden desember 2012.

KAMPENS BESTE: Paul Pogba stjal overskriftene igjen da Manchester United vant 4–1 over Bournemouth.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er Manchester United og vi må være i toppen av ligaen. Vi spiller mer offensivt, så vi skaper flere sjanser. Manageren ønsker å angripe, sier Paul Pogba til Sky Sports etter nok en seier.

Den franske VM-vinneren har blitt selve personifiseringen av forvandlingen som har funnet sted i den røde halvdelen av Manchester etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som manager på midlertidig basis.

Søndag scoret han igjen to mål da rødtrøyene vant 4–1 over Joshua Kings Bournemouth.

Det var hans andre kamp på rad med to nettkjenninger, etter at han også scoret to mot Huddersfield på andre juledag. Ingen United-spiller har gjort det samme siden Wayne Rooney gjorde det i desember 2012.

– I første omgang angriper vi kampen med høyt tempo og energi og vinner ballen tilbake, men jeg er mest fornøyd med hvordan vi responderer når de scorer. I 2. omgang styrer vi kampen så mye bedre enn vi gjorde mot Huddersfield, sier Solskjær i et intervju med Sky Sports vist på TV 2 etter kampen.

Tolv mål på tre kamper

Etter tre kamper i sjefsstolen på Old Trafford er fasiten ni poeng, tolv mål og bare tre baklengs for Solskjær.

– Det er smått utrolig at det går an. Manchester United har ikke scoret tolv mål på tre kamper siden 2011, og Paul Pogba er arkitekten, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

STRÅLENDE FORARBEID: – Han har ingen rett til å gå forbi den første forsvarsspilleren, og så går han forbi den andre også. Han kan bli en angriper i verdensklasse, sier Solskjær om Rashford.

Pogba sendte United i ledelsen før fem minutter var spilt, men det var forarbeidet til Rashford som var oppsiktsvekkende. Engelskmannen fintet vekk to Bournemouth-spillere før han fant Pogba på bakerste.

Etter en drøy halvtime var franskmannen på plass igjen og stusset innlegget fra Ander Herrera forbi Asmir Begovic og i mål.

Før dommer Lee Mason rakk å blåse til pause hadde Marcus Rashford lagt på til 3-0, og Nathan Aké redusert til 3–1.

Fikk fart på nok en spiss

2. omgang ble i stor grad en transportetappe for United, men Solskjær vil glede seg over at Romelu Lukaku tegnet seg på scoringslisten nesten umiddelbart etter at han kom inn fra benken.

SCORET ETTER INNHOPP: Lukaku hadde ikke vært på banen i mange sekunder da han tegnet seg på scoringslisten.

Et lite skår i gleden for vertene var det at Eric Bailly ble utvist ti minutter før slutt etter en stygg takling.

– Eric vet at han ikke trenger å gjøre det. Der må du bare stå på beina. Eric vet det, sier Solskjær.

Nå håper Manchester Uniteds midlertidige manager at hans lag kan ta et nytt steg og holde nullen.

– Vi leter fortsatt etter en kamp uten baklengs. Kampen mot Newcastle blir en tøff test.

Den spilles på bortebane i Nord-England på andre nyttårsdag.

Siste nytt

 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste