Hopp til innhold

Berg kritisk til United-ledelsen etter Mourinho-avskjed: – De må gå i seg selv

José Mourinho (55) er ferdig som manager i Manchester United. Tidligere Manchester United-spiller Henning Berg mener det virker som klubben er i kaos.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-MAN UTD

FERDIG: Mourinho har hatt sin siste kamp som manager for Manchester United.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

– Det er ikke overraskende med tanke på resultater og prestasjoner i år, men Manchester United bytter jo ikke manager hver uke, så det vil jo alltid være en liten overraskelse når det skjer, sier Berg til NRK.

Det var klubben selv som meldte om Mourinhos avskjed på sine egne hjemmesider.

I uttalelsen fra klubben står det at portugiseren forlater klubben med umiddelbar effekt.

«Klubben ønsker å takke José for hans jobb i hans periode i Manchester United, og ønsker han suksess i fremtiden», skriver klubben videre i uttalelsen.

Dermed ble det forsmedelige 3-1-tapet for Liverpool Mourinhos siste kamp på sidelinjen som Manchester United-manager. Berg mener at det ikke kun er 55-åringen som står ansvarlig for de dårlige resultatene

– Det har virket som det har vært ganske mye kaos internt i klubben. Alle de tingene gjør at ledelsen da antageligvis tenker at da er det bedre å bytte manager og så tipper jeg også at ledelsen må gå i seg selv og se hva de har gjort, mener Berg.

Pogba-stikk

Mourinho har hatt jobben i to og et halvt år.

Han ledet klubben til tre trofeer i sin første sesong da Manchester-klubben vant Europaligaen, Ligacupen og Community Shield. Den påfølgende sesongen ledet han klubben til en andreplass på Premier League-tabellen.

2707-19

KRITISK: Henning Berg vant mesterligaen, to ligatitler og FA-cupen som Manchester United spiller i klubbens storhetstid. Nå mener han ledelsen i klubben må gå i seg selv.

Foto: Lars Aamodt / NTB scanpix

Denne sesongen har det derimot gått tråere for 55-åringen.

– Alt det som har skjedd over tid den siste tiden med uenigheter og med de beste spillerne på laget, som Pogba for eksempel, på benken i en sånn kamp og laget som fremstår på en helt annet måte enn et Manchester United-lag bør gjøre, mener Berg

For forholdet mellom Mourinho og lagets største stjerne Paul Pogba har også denne høsten blitt kjøligere og kjøligere. Kort tid etter at Mourinhos avgang ble annonsert la Pogba et bilde av seg selv med et smil om munnen og beskjeden «caption this».

Bildet ble så raskt fjernet.

Laster Twitter-innhold

Mener Tottenham-manager er øverst på listen

Nå vil den samme ledelsen starte prosessen med å ansette en ny manager.

Ifølge kilder nær Sky Sports News er det tidligere kaptein, og Mourinho-assistent, Michael Carrick som vil lede øktene på treningsfeltet Carrington den kommende uka.

En midlertidig manager vil ansettes i løpet av de neste 48 timene, melder Sky.

Mangeårig Manchester-journalist, og nå ESPN-reporter, Mark Ogden skriver på Twitter at det ikke vil komme en ny permanent manager inn dørene på Old Trafford før sommeren.

Laster Twitter-innhold

Samme Ogden skriver at Tottenham-manager Mauricio Pochettino er øverst på ønskelisten hos ledelsen i Manchester United.

– Det er en manager som helt sikkert kunne gjort det bra i United. Det er jeg helt sikker på. Pochettino er et bra navn, men om det er mulig å hente han det vet jeg ikke. Men en sånn type trener tror jeg er det United trenger, sier Berg.

At Tottenham-manageren og Manchester United kan være en god kombinasjon er redaktør i den norske supporterklubben Lars Morten Olsen helt enig i.

– Min favoritt er Pochettino. Gary Neville, Ryan Giggs, sånne navn er også veldig interessante fordi de kjenner klubben så godt. Det er sikkert delte meninger om det, men jeg er ikke interessert i Zidane og sånt noe, sier han.

Manchester United ligger for øyeblikket på sjetteplass hele 19 poeng bak Liverpool på toppen av Premier League-tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Hopp-pioneren Daniela Iraschko-Stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel.

  Veteranen fra Østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. Hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. I 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i OL. Det skjedde i Sotsji i Russland.

  Iraschko-Stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra Østerrike. I over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter.

  – Tiden er kommet for å avslutte karrieren. De som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. Det har vært en fin tid, sier Stolz. (NTB)

  2019 FIS Nordic World Ski Championships
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Verdenslaget vant Laver Cup

  Verdenslaget fullførte utklassingen av Europa i Laver Cup i tennis med seier i doublekampen som innledet søndagen.

  Ben Shelton og Frances Tiafoe slo Hubert Kurkacz og Andrej Rublev 7-6 (74), 7-6 (7-5). Dermed kan ikke de tre gjenstående singlekampene berge Europa-laget fra tap.

  USA har vunnet åtte av de ni første oppgjørene i prestisjeduellen. Casper Ruuds seier over Tommy Paul lørdag er eneste lyspunkt for de europeiske tennisspillerne.

  Det gis ett poeng for seier første dag, to annen dag og tre tredje dag. Med 13-2 til Verdenslaget etter søndagens doublekamp vil tre europeiske seirer bare gi ni poeng til.

  Casper Ruud er satt opp mot Taylor Fritz i den første singlekampen søndag. (NTB)

  Z1smcaGNZ0o
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste