Berg kritisk til United-ledelsen etter Mourinho-avskjed: – De må gå i seg selv

José Mourinho (55) er ferdig som manager i Manchester United. Tidligere Manchester United-spiller Henning Berg mener det virker som klubben er i kaos.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-MAN UTD

FERDIG: Mourinho har hatt sin siste kamp som manager for Manchester United.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

– Det er ikke overraskende med tanke på resultater og prestasjoner i år, men Manchester United bytter jo ikke manager hver uke, så det vil jo alltid være en liten overraskelse når det skjer, sier Berg til NRK.

Det var klubben selv som meldte om Mourinhos avskjed på sine egne hjemmesider.

I uttalelsen fra klubben står det at portugiseren forlater klubben med umiddelbar effekt.

«Klubben ønsker å takke José for hans jobb i hans periode i Manchester United, og ønsker han suksess i fremtiden», skriver klubben videre i uttalelsen.

Dermed ble det forsmedelige 3-1-tapet for Liverpool Mourinhos siste kamp på sidelinjen som Manchester United-manager. Berg mener at det ikke kun er 55-åringen som står ansvarlig for de dårlige resultatene

– Det har virket som det har vært ganske mye kaos internt i klubben. Alle de tingene gjør at ledelsen da antageligvis tenker at da er det bedre å bytte manager og så tipper jeg også at ledelsen må gå i seg selv og se hva de har gjort, mener Berg.

Pogba-stikk

Mourinho har hatt jobben i to og et halvt år.

Han ledet klubben til tre trofeer i sin første sesong da Manchester-klubben vant Europaligaen, Ligacupen og Community Shield. Den påfølgende sesongen ledet han klubben til en andreplass på Premier League-tabellen.

2707-19

KRITISK: Henning Berg vant mesterligaen, to ligatitler og FA-cupen som Manchester United spiller i klubbens storhetstid. Nå mener han ledelsen i klubben må gå i seg selv.

Foto: Lars Aamodt / NTB scanpix

Denne sesongen har det derimot gått tråere for 55-åringen.

– Alt det som har skjedd over tid den siste tiden med uenigheter og med de beste spillerne på laget, som Pogba for eksempel, på benken i en sånn kamp og laget som fremstår på en helt annet måte enn et Manchester United-lag bør gjøre, mener Berg

For forholdet mellom Mourinho og lagets største stjerne Paul Pogba har også denne høsten blitt kjøligere og kjøligere. Kort tid etter at Mourinhos avgang ble annonsert la Pogba et bilde av seg selv med et smil om munnen og beskjeden «caption this».

Bildet ble så raskt fjernet.

Laster Twitter-innhold

Mener Tottenham-manager er øverst på listen

Nå vil den samme ledelsen starte prosessen med å ansette en ny manager.

Ifølge kilder nær Sky Sports News er det tidligere kaptein, og Mourinho-assistent, Michael Carrick som vil lede øktene på treningsfeltet Carrington den kommende uka.

En midlertidig manager vil ansettes i løpet av de neste 48 timene, melder Sky.

Mangeårig Manchester-journalist, og nå ESPN-reporter, Mark Ogden skriver på Twitter at det ikke vil komme en ny permanent manager inn dørene på Old Trafford før sommeren.

Laster Twitter-innhold

Samme Ogden skriver at Tottenham-manager Mauricio Pochettino er øverst på ønskelisten hos ledelsen i Manchester United.

– Det er en manager som helt sikkert kunne gjort det bra i United. Det er jeg helt sikker på. Pochettino er et bra navn, men om det er mulig å hente han det vet jeg ikke. Men en sånn type trener tror jeg er det United trenger, sier Berg.

At Tottenham-manageren og Manchester United kan være en god kombinasjon er redaktør i den norske supporterklubben Lars Morten Olsen helt enig i.

– Min favoritt er Pochettino. Gary Neville, Ryan Giggs, sånne navn er også veldig interessante fordi de kjenner klubben så godt. Det er sikkert delte meninger om det, men jeg er ikke interessert i Zidane og sånt noe, sier han.

Manchester United ligger for øyeblikket på sjetteplass hele 19 poeng bak Liverpool på toppen av Premier League-tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Sheffield United rykket ned

  Sheffield United klarte ikke å ta poeng borte mot Wolverhampton lørdag kveld.

  Med 1-0-tapet er det ikke lenger en teoretisk mulighet for Sander Berges klubb å holde seg i Premier League.

  Klubben overrasket stort i fjor, men nå er det altså klart at de spiller i Championship neste sesong.

  Willian José scoret målet for Wolverhampton.

  Berge
  Foto: Mike Egerton / AFP
 • Mol og Sørum med enkel seier

  Etter nesten to år uten å spille kamper på verdenstouren, vant Anders Mol og Christian Sørum enkelt i sin første kamp i turneringen i Mexico.

  Duoen slo mexicanske Stephens og Sarabia 2-0 i sett. Neste kamp er søndag.

  Turneringen er en firestjerners-turnering, det nest øverste nivået på verdenstouren.

  Mol og Sørum
  Foto: Susanne Michaelsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal