Ole Gunnar Solskjær blir ny Manchester United-manager: – En mulighet jeg måtte ta

Ole Gunnar Solskjær blir ny sjef i Manchester United, melder klubben på sine nettsider. Nordmannen skal lede laget ut sesongen.

SISTE NYTT: Se NRKs sending om Solskjær kl. 12.00.

Han tar over etter José Mourinho, som fikk sparken tirsdag formiddag.

– Manchester United er i hjertet mitt, og det er fantastisk å komme tilbake i denne rollen. Jeg ser virkelig frem til å jobbe med den veldig talentfulle troppen, og de ansatte i klubben, sier Solskjær på klubbens nettsider.

Mike Phelan blir assistenttrener. Han var også assistent under Sir Alex Fergusons glansdager. Michael Carrick og Kieran McKenna fortsetter som trenere.

– Ole er en klubblegende med mye erfaring både på banen og som trener. Hans historie i Manchester United betyr at han lever og ånder kulturen her. Alle i klubben er henrykt over at han og Mike Phelan er tilbake, sier klubbdirektør Ed Woodward.

Lånes ut fra Molde

Molde låner ut Ole Gunnar Solskjær frem til sommeren, før han returnerer til Norge. I mellomtiden blir Erling Moe hovedtrener.

Øystein Neerland

– STORT: Det sier Molde-direktør Øystein Neerland.

Foto: Gunnar Sandvik

– I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren, sier Solskjær.

Direktør i Molde, Øystein Neerland, understreker til NRK at dette er snakk om en midlertidig avtale.

– Når de ringer, er det en begivenhet i seg selv. Da prøver vi å finne løsninger på det. Vi syns det er stort at Molde kan låne ut manageren sin til en av verdens største klubber, sier Neerland.

– Er du sikker på at han kommer tilbake?

– Man kan ikke være sikre på noe i fotball. Sånn jeg har forstått det, og det som kommuniseres fra Manchesters side, er at dette er et vikariat. Jeg håper jo på at han får suksess.

Tok kontakt i går

Neerland forteller at det siste døgnet har vært hektisk.

– Første henvendelse var tirsdag formiddag. United tok kontakt, til vår store overraskelse, og også til Ole Gunnar sin store overraskelse, forteller Neerland.

Etter en tøff start på sesongen ligger Manchester United på en sjetteplass, hele 19 poeng bak serieleder Liverpool. Woodward tror Solskjær og hans assistenter kan snu trenden.

– Vi er trygge på at de vil samle spillerne og supportere når vi nå går inn i andre halvdel av sesongen, sier Woodward.

Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)

LÅNES UT: Erling Moe (t.v.) tar over for Solskjær til han er tilbake i Molde.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Solskjær har en stor stjerne i Manchester etter at han ankom i 1996. Han vant nærmest alt som er å vinne før han la opp grunnet en kneskade i 2007. han fortsatte som en del av trenerteamet rundt A-laget. Et knapt år senere fikk han jobben som reservelagstrener, hvor han blant annet trente en ung Paul Pogba.

Siste nytt

 • Støre kritisk til superligaen

  Arbeidarpartileiar Jonas Gahr Støre er blant politikarane som reagerer på skipinga av den europeiske superligaen.

  I eit Facebook-innlegg poengterer Støre kor viktig fotballen er for millionar av menneske.

  – Fotball er fellesskap. Fotball er drøymar. Fotball er livsglede for millionar av menneske. Fotballkampen er demokratisk med moglegheiter for alle, alle kampar byrjar på 0–0. Då er det òg viktig, skriv Støre og held fram:

  – Derfor er eg glad for å sjå dei massive og sterke reaksjonane mot grådigheita og egoismen i planane om ein superliga reserverte berre for dei rikaste klubbane. Ein liga som vil gjere dei rike endå rikare, ta draumane frå andre, øydeleggje fotballfellesskapet.

  Arbeiderpartiets landsmøte 2019
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Canucks slo til på direkten

  Vancouver Canucks vant comebackkampen i NHL etter at de var satt ut av koronapandemien i nesten fire uker.

  Et større utbrudd i den canadiske klubben helt vest i det store landet gjorde at aktiviteten måtte settes på vent. Da de var tilbake på isen endte det med 3-2-seier i forlengningen mot Toronto Maple Leafs.

  22 spillere hos Canucks ble smittet av koronaviruset i forrige måned. Pausen så ikke ut til å ha hatt noen vesentlig effekt på spillernes form. De jobbet seg inn i kampen etter en tung start. Toronto-laget tok ledelsen 2–0.

  Maple Leafs Canucks Hockey
  Foto: Darryl Dyck / AP
 • Klare for kvartfinale

  Anders Mol og Christian Sørum er i kvartfinalen i verdensserien i sandvolleyball i Mexico etter 2-1-seier over USAs Nicholas Lucena og Philip Dalhausser.

  Den norske duoen vant åttedelsfinalen etter settsifrene 21-15, 15-21, 15–12. Mandag kveld skal de ut i kvartfinale mot brasilianerne Gustavo Carvalhaes/Arthur Mariano.

  Turneringen er den første nordmennene spiller på halvannet år. Mol har slitt med skade i flere måneder.

  Sandvolleyball i Cancun
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / Fivb / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal