Hopp til innhold

Ole Gunnar Solskjær blir ny Manchester United-manager: – En mulighet jeg måtte ta

Ole Gunnar Solskjær blir ny sjef i Manchester United, melder klubben på sine nettsider. Nordmannen skal lede laget ut sesongen.

SISTE NYTT: Se NRKs sending om Solskjær kl. 12.00.

Han tar over etter José Mourinho, som fikk sparken tirsdag formiddag.

– Manchester United er i hjertet mitt, og det er fantastisk å komme tilbake i denne rollen. Jeg ser virkelig frem til å jobbe med den veldig talentfulle troppen, og de ansatte i klubben, sier Solskjær på klubbens nettsider.

Mike Phelan blir assistenttrener. Han var også assistent under Sir Alex Fergusons glansdager. Michael Carrick og Kieran McKenna fortsetter som trenere.

– Ole er en klubblegende med mye erfaring både på banen og som trener. Hans historie i Manchester United betyr at han lever og ånder kulturen her. Alle i klubben er henrykt over at han og Mike Phelan er tilbake, sier klubbdirektør Ed Woodward.

Lånes ut fra Molde

Molde låner ut Ole Gunnar Solskjær frem til sommeren, før han returnerer til Norge. I mellomtiden blir Erling Moe hovedtrener.

Øystein Neerland

– STORT: Det sier Molde-direktør Øystein Neerland.

Foto: Gunnar Sandvik

– I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren, sier Solskjær.

Direktør i Molde, Øystein Neerland, understreker til NRK at dette er snakk om en midlertidig avtale.

– Når de ringer, er det en begivenhet i seg selv. Da prøver vi å finne løsninger på det. Vi syns det er stort at Molde kan låne ut manageren sin til en av verdens største klubber, sier Neerland.

– Er du sikker på at han kommer tilbake?

– Man kan ikke være sikre på noe i fotball. Sånn jeg har forstått det, og det som kommuniseres fra Manchesters side, er at dette er et vikariat. Jeg håper jo på at han får suksess.

Tok kontakt i går

Neerland forteller at det siste døgnet har vært hektisk.

– Første henvendelse var tirsdag formiddag. United tok kontakt, til vår store overraskelse, og også til Ole Gunnar sin store overraskelse, forteller Neerland.

Etter en tøff start på sesongen ligger Manchester United på en sjetteplass, hele 19 poeng bak serieleder Liverpool. Woodward tror Solskjær og hans assistenter kan snu trenden.

– Vi er trygge på at de vil samle spillerne og supportere når vi nå går inn i andre halvdel av sesongen, sier Woodward.

Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)

LÅNES UT: Erling Moe (t.v.) tar over for Solskjær til han er tilbake i Molde.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Solskjær har en stor stjerne i Manchester etter at han ankom i 1996. Han vant nærmest alt som er å vinne før han la opp grunnet en kneskade i 2007. han fortsatte som en del av trenerteamet rundt A-laget. Et knapt år senere fikk han jobben som reservelagstrener, hvor han blant annet trente en ung Paul Pogba.

Siste nytt

 • Everton signerte Tarkowski

  James Tarkowski er klar for Everton og har signert en fireårsavtale med Premier League-klubben. Han blir dermed i toppdivisjonen etter at Burnley rykket ned.

  Tarkowski har spilt for Burnley siden overgangen fra Brentford i februar 2016, men etter at nedrykket var et faktum, forlot han dem da kontrakten hans gikk ut.

  – Jeg er veldig glad for å være her. Manageren var en stor faktor i valget, sier Tarkowski, ifølge NTB.

   James Tarkowski
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Ruud og makkeren ute av Wimbledon

  Casper Ruud og hans amerikanske double-partner William Blumberg er ute av Wimbledon-turneringen etter å ha ha tapt for britiske Lloyd Glasspool og Harri Heliovaara fra Finland lørdag ettermiddag.

  Lagene vant to sett hver, noe som gjorde at de måtte ut i et femte og avgjørende sett. Der fulgte de hverandre tett, men Ruud og Blumberg måtte til slutt se seg slått med sifrene 1-6, 6-3, 3-6, 6-3, 4-6.

  Casper Ruud
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Egil Østenstad inn i Haalands team som «finansdirektør»

  Tidligere fotballproff Egil Østenstad skal være med å styre virksomheten rundt Erling Braut Haaland, skriver Dagens Næringsliv.

  Haaland skrev nylig under for Manchester City i Premier League, og med spill for storklubben kommer en god lønn og store beløp fra samarbeidspartnere. Det skal Østenstad være med å håndtere, ifølge DN.

  Østenstad har også spilt for Manchester City, der han var lagkamerat med Alfie Haaland. Ingen av partene har ønsket å kommentere opplysningene, melder NTB.

  Egil Østenstad
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste