Hopp til innhold

Ull/Kisa

 • Solbergs Juve-overgang stadfesta

  Elias Solbergs overgang frå Ull/Kisa til fotballgiganten Juventus vart stadfesta tysdag kveld. 17-åringen sluttar seg i første omgang til U19-laget til klubben.

  Ungdomsavdelinga i Juventus opplyser på Twitter at Solberg har skrive under ein avtale fram til 2024. Der er det òg lagt ut fleire bilete av nordmannen medan han signerer og held fram ei Juve-drakt.

  Solberg var kopla til den italienske storklubben lenge før salet vart gjennomført. Nyleg stadfesta Ull/Kisa at 1.-divisjonslaget og Juventus var samde om ein overgang.

  Laster Twitter-innhold
 • Tjelmeland inn, Håland ut

  Etter flere dager med bråk bekrefter nå Obos-klubben Start at Sindre Tjelmeland tar over som ny trener etter at klubben nylig sparket Joey Hardarson.

  Tjelmeland forlater Ull/Kisa etter bare fem kamper som trener der, og han har møtt mye kritikk for valget.

  – Sindre er et av de største unge trenertalentene i Norge. Vi gleder oss veldig til å ta ham imot i IK Start, sier styreleder i Start Andreas Nielsen i en kommentar.

  Samtidig bekrefter Start at Atle Roar Håland har sagt opp sin stilling som sportslig leder i klubber. Han skal ikke ha vært involvert i verken sparkngen av Hardarson eller ansettelsen av Tjelmeland, men i pressemeldingen oppgis totalsituasjonen og et ønske om å prioritere familien som årsak til at han nå trekker seg.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Ga tilgang til analyseverktøy

  Antatt påtroppende Start-Trener Sindre Tjelmeland har gitt Start-investor Kjetil Aasen tilgang til Ull/Kisas analyseverktøy, ifølge Eurosport. Gjennom analyseverktøyet skal Aasen ha hatt muligheten til å studere Ull/Kisas treninger. Det er ikke bekreftet om Aasen har brukt verktøyet før de to lagene skulle spille mot hverandre i kveld.

 • Ull/Kisa gir spillerne ferie

  Ull/Kisa har bestemt å gi alle spillerne sine ferie. Klubbens daglig leder Andreas Aalbu mener 1. divisjon ikke kan starte så tidlig som første helgen i mai.

  – Vi kommer til å sende alle spillere ut i ferie og samtidig stille krav om at sesongen blir utsatt. Vi kan ikke unngå å trene fram til 12. april, forberede oss i 18 dager, mens konkurrentene våre trener. Når 13 (av 16) klubber kan trene fullt, og vi ikke kan, så er det kritisk, sier Aalbu til Eurosport.

  12. april er foreløpig dato for når de strenge koronatiltakene i Viken opphører. Starten på 1. divisjon er lagt til 1. mai etter at den opprinnelig skulle vært 6. april.

  Det er tre Viken-klubber på nivå to: Fredrikstad, Strømmen og Ull/Kisa. I stedet for å permittere spillere, velger Ull/Kisa å gi de ferie så lenge fylkets strenge smittevernregler gjelder. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Ull/kisa - Sogndal (2-0)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

 • Nossum vil ha ny landslagsjobb

  Landslagstrener Eirik Myhr Nossum har søkt på den nyopprettede stillingen som fagsjef for langrenn i Norges Skiforbund.

  – Det er en spennende stilling. Jeg kan bekrefte at jeg har søkt på den, sier Nossum til NRK, og legger til:

  – Det er ikke fordi jeg mistrives i jobben min eller ønsker meg vekk. Jeg elsker langrenn, jeg elsker det miljøet her. Det er en veldig spennende stilling som blir veldig viktig for langrenn i årene som kommer.

  Jobben som fagsjef ble utlyst for to uker siden. Det er deler av arbeidsoppgavene til langrennssjef Espen Bjervig som nå plasseres i en egen stilling.

  – Det blir en veldig viktig stilling for meg uavhengig om jeg fortsetter der jeg er eller ikke. Det blir den nærmeste sjefen min, sier Nossum.

  Bjervig bekrefter til NRK at det var i overkant av 20 søkere til stillingen. Søknadsfristen på stillingen gikk ut mandag.

  Eirik Myhr Nossum
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Uefa undersøker mulig rasisme mot finsk spiller

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet sak på mistanke om at Finland-profilen Glen Kamara ble utsatt for rasisme i 2-0-seieren over Montenegro.

  Det kommer fram i en kort uttalelse fra Finlands fotballforbund.

  To røde kort og fem advarsler ble gitt til det montenegrinske hjemmelaget i løpet av mandagens nasjonsligakamp i Podgorica. Underveis i det ampre oppgjøret utvekslet Kamara noen ord med flere av Montenegros spillere før han ble ført unna av lagkamerater og deler av det finske støtteapparatet, melder Yle.

  Finlands Glen Kamara
  Foto: SAVO PRELEVIC / AFP
 • Tromsø-forsvarer ute resten av sesongen

  Niklas Vesterlund (23) har i år vært en viktig brikke for Tromsø i Eliteserien. Et tretthetsbrudd gjør at de resterende kampene ryker.

  Nordlys opplyser at Vesterlund er ferdig for sesongen. Dansken har startet samtlige 23 kamper for Tromsø og scoret to mål.

  – Jeg gikk av rett etter pause mot Viking søndag for en drøy uke siden fordi jeg merket at det ble for mye. Jeg hadde hatt litt vondt i ryggen i en uke før det, men at det var så ille, det trodde jeg ikke, sier Vesterlund til iTromsø.

  Eliteserien i fotball 2022: Tromsø - Kristiansund
  Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste