Hopp til innhold

Italiensk Serie A 2021/2022

 • Thorstvedt er klar for Serie A

  Kristian Thorstvedt har signert for Serie A-klubben Sassoulo. Det bekrefter klubben selv på Twitter. Ifølge Eurosport betaler Sassuolo rundt ti millioner euro (102,61 millioner kroner) for Thorstvedt.

  Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.

  I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

  Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

  Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021.

  Midtbanespilleren blir den sjuende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana. Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Mkhitaryan klar for Inter

  Henrikh Mkhitaryan fortsetter karrieren i Italia etter at kontrakten med Roma gikk ut etter sist sesong. Armeneren skal heretter spille for Inter.

  Hovedstadsklubben har forsterket godt hittil i overgangsvinduet. Romelu Lukaku og keeper Andre Onana har kommet inn portene før Mkhitaryan nå slår følge, opplyser Inter på sine hjemmeside, ifølge NTB.

  Henrikh Mkhitaryan
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Bohinen permanent klar for Serie A-klubben Salernitana

  Den italienske fotballklubben Salernitana har benyttet seg av utkjøpsklausulen på den norske midtbanespilleren Emil Bohinen.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag. Bohinen har signert en avtale som strekker seg fram til 2026.

  Emil Bohinen hentes fra russiske CSKA Moskva. 23-åringen har vært utlånt til Salernitana siden januar, hvor han fikk elleve kamper i Serie A i løpet av vårsesongen.

  Han var med på å berge plassen i den øverste divisjonen etter at Salernitana endte på 17.-plass med 31 poeng.

  Bohinen spilte for Stabæk før han ble hentet til CSKA Moskva i februar 2021. Den gang signerte han en kontrakt på 4,5 år med den russiske hovedstadsklubben.

  Han er sønn av tidligere landslagsspiller Lars Bohinen.

  Emil Bohinen
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Serie A-tittelen kan bli avgjort gjennom playoff

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at det skal spilles en playoffkamp om to lag ender på lik poengsum på toppen av Serie A-tabellen heretter.

  I uttalelsen skriver forbundet at kampen vil gå rett til straffesparkkonkurranse om den ender uavgjort, ifølge AFP. Systemet har vært innlemmet i italiensk fotball før, men kun én gang har tittelen blitt avgjort slik.

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • Mol og Sørum vant verdenstourturneringen i Ostrava

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å briljere på sandvolleyballbanen. Søndag vant stjerneduoen verdenstourturneringen i Ostrava da de slo qatarske Cherif Younousse og Ahmed Tijan.

  Nordmennene vant til slutt med sifrene 21-15, 19-21, 15-12.

  Sørum og Mol åpnet best og sikret seg en komfortabel seier i første sett. Andre sett var derimot jevnere, og nordmennene måtte se seg slått av qatarerne. Men de norske herrene var sikre da det gjaldt i tiebreaken.

  Dermed sikret Mol og Sørum seg sin andre triumf i en verdenstourturnering for sesongen. Den første kom i Qatar i februar, skriver NTB.

  Neste turnering for Mol og Sørum blir OL-kvalifisering (6.-8. juni) og NM i Lillesand (9.-11. juni).

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Laporte vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné

  Christophe Laporte (Jumbo-Visma) var sterkest på den 158 kilometer lange åpningsetappen av Critérium du Dauphiné i de franske alper søndag.

  Etappen, som hadde start og målgang i Chambon-sur-Lac, bød på flere korte stigninger, men var langt mindre tøff enn flere av etappene syklistene har i vente den neste uken.

  Etappen ble avgjort i et spurtoppgjør. Der sikret Laporte seieren etter en sterk avslutning.

  Tungt regnvær preget deler av åpningsetappen. Ineos-rytteren Ethan Hayter veltet to ganger og måtte kaste inn håndkleet allerede på dag én.

  Uno-X sykler rittet som regnes for å være en fin oppkjøring til Tour de France senere i sommer. Det norske laget deltar for første gang i det prestisjetunge rittet i juli.

  I tillegg til Uno-X er Vegard Stake Laengen (UAE), Markus Hoelgaard (Trek), Jonas Hvideberg (DSM) og Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) også med.

  Rittet sykles over åtte etapper og avsluttes 11. juni.

  (©NTB)

  Christophe Laporte
  Foto: AFP
 • Györ med knepen seier i bronsefinalen mot Esbjerg

  Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale bidro sterkt da Györ slo Esbjerg 28–27 i trøstefinalen i Champions League-håndballen.

  Ni norske spillere var i aksjon i kampen om tredjeplassen i Budapest. Men det ble en danske som showet i hovedrollen før pause. Györ-keeper Sandra Toft hadde over 60 i redningsprosent i 1.-omgangen og scoret også én gang.

  Györ sikret seg en ledelse på hele 16–9 halvveis. Men etter 47 minutter var stillingen 22–22.

  Det ble jevnt helt inn, men Györ slapp med skrekken etter å ha falt helt sammen i en lang periode av andreomgangen.

  (NTB)

  Sandra Toft
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste