Hopp til innhold

Italiensk Serie A 2021/2022

  • Thorstvedt er klar for Serie A

    Kristian Thorstvedt har signert for Serie A-klubben Sassoulo. Det bekrefter klubben selv på Twitter. Ifølge Eurosport betaler Sassuolo rundt ti millioner euro (102,61 millioner kroner) for Thorstvedt.

    Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.

    I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

    Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

    Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021.

    Midtbanespilleren blir den sjuende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana. Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024.

    Kristian Thorstvedt
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Mkhitaryan klar for Inter

    Henrikh Mkhitaryan fortsetter karrieren i Italia etter at kontrakten med Roma gikk ut etter sist sesong. Armeneren skal heretter spille for Inter.

    Hovedstadsklubben har forsterket godt hittil i overgangsvinduet. Romelu Lukaku og keeper Andre Onana har kommet inn portene før Mkhitaryan nå slår følge, opplyser Inter på sine hjemmeside, ifølge NTB.

    Henrikh Mkhitaryan
    Foto: Rui Vieira / AP
  • Bohinen permanent klar for Serie A-klubben Salernitana

    Den italienske fotballklubben Salernitana har benyttet seg av utkjøpsklausulen på den norske midtbanespilleren Emil Bohinen.

    Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag. Bohinen har signert en avtale som strekker seg fram til 2026.

    Emil Bohinen hentes fra russiske CSKA Moskva. 23-åringen har vært utlånt til Salernitana siden januar, hvor han fikk elleve kamper i Serie A i løpet av vårsesongen.

    Han var med på å berge plassen i den øverste divisjonen etter at Salernitana endte på 17.-plass med 31 poeng.

    Bohinen spilte for Stabæk før han ble hentet til CSKA Moskva i februar 2021. Den gang signerte han en kontrakt på 4,5 år med den russiske hovedstadsklubben.

    Han er sønn av tidligere landslagsspiller Lars Bohinen.

    Emil Bohinen
    Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
  • Serie A-tittelen kan bli avgjort gjennom playoff

    Det italienske fotballforbundet har bestemt at det skal spilles en playoffkamp om to lag ender på lik poengsum på toppen av Serie A-tabellen heretter.

    I uttalelsen skriver forbundet at kampen vil gå rett til straffesparkkonkurranse om den ender uavgjort, ifølge AFP. Systemet har vært innlemmet i italiensk fotball før, men kun én gang har tittelen blitt avgjort slik.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal