Hopp til innhold

Italiensk Serie A 2021/2022

 • Vann, men må vente på tittelen

  AC Milan er på veg mot sitt første Serie A-meisterskap sidan 2011 etter 2-0 over Atalanta. Rafael Leao og Theo Hernandez scora i andre omgang.

  Det hadde sikra tittelen allereie i kveld dersom byrival Inter hadde avgitt poeng mot Cagliari. Men ute på Sardinia gjorde Inter jobben sin og vann 3-1. Lautaro Martinez scora to av måla for Inter.

  Dermed skil det to poeng i Milans favør før siste runde neste helg. Der blir Milan meister med bortesiger over Sassuolo. Men glepp sigeren for Milan, kan Inter snappe tittelen ved å slå Sampdoria.

  Olivier Giroud
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Venezia og Johnsen rykket ned fra Serie A

  Venezia og Denis Johnsen fikk kun én sesong i Italias toppdivisjon i fotball. Lørdag ble klubben degradert til nivå to uten å spille selv.

  En lang tapsrekke over mange uker bidro til å sende Venezia ned. Sist helg ble Johnsen matchvinner på overtid i en kjærkommen seier, men lørdagens 1-1-resultat mellom Empoli og Salernitana forseglet skjebnen. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Paola Garbuio / AP
 • Perisic avgjorde da Inter vant cupen

  Inter lå under mot slutten av cupfinalen mot Juventus, men et omstridt straffespark ga ekstraomganger. Der avgjorde Ivan Perisic med to mål.

  Dermed kunne Inter juble for sin første cuptittel på 11 år, og den åttende totalt. Juventus har rekorden, som fortsatt er på 14.

  Milano-laget startet best, og Nicolo Barolo sendte Inter i ledelse i det 7. minutt. Ledelsen sto seg omgangen ut.

  Juventus vendte kampen etter pause. Alex Sandro utlignet med et langskudd, før Dusan Vlahovic ble spilt gjennom og overlistet keeper Samir Handanovic i annet forsøk. Det var bare et par minutter mellom de to målene.

  Inter jaget en vei inn i kampen igjen, og fikk den da Leonardo Bonucci ble straffet for et klønete taklingsforsøk mot Lautaro Martínez, som falt lett etter minimal kontakt. Juventus protesterte forgjeves mot straffeavgjørelsen, og Hakan Çalhanoglu satte inn 2-2.

  Åtte minutter ut i første ekstraomgang fikk Inter nytt straffespark etter VAR-vurdering av en duell mellom nederlenderne Matthijs de Ligt og Stefan de Vrij. Denne gang var det Perisic som gikk fram og scoret.

  Tre minutter senere viste kroaten målteft også i åpent spill. Han scoret på lekkert vis framspilt av Federico Dimarco. (NTB)

  Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Sen snuoperasjon sikret verdifull seier for Genoa

  Leo Skiri Østigard og Genoa så lenge ut til å komme fra Serie A-møtet med Juventus med null poeng, men en snuoperasjon på tampen sikret 2-1-seier og tre poeng.

  Det så lenge ut til at Genoa skulle tape og med det være i umiddelbar fare for nedrykk, men etter 87 minutter dukket Albert Gudmundsson opp og satte inn 1-1. Fem minutter på overtid fikk Genoa straffe da Kelvin Yeboah gikk i bakken, og Domenico Criscito var sikker til ellevill jubel.

  Med seieren er Genoa à poeng med Cagliari og poenget bak Salernitana på sikker plass. Østigards lag har imidlertid en kamp mer spilt enn både Salernitana og Cagliari. De lagene møtes søndag til en virkelig nedrykksduell.

  Østigard er på lån fra Premier League-klubben Brighton, og har slitt i bunnen av Serie A med Genoa denne sesongen.

  Fredagens seier var nummer fire for sesongen.

  Genoa skal møte Napoli og Bologna i de to siste kampene, og må ha poeng i en av dem for å fortsatt ha håp om spill i toppdivisjonen neste sesong. (NTB)

  Leo Skiri Østigård
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Ny utestengelse for Romas keepertrener

  Romas keepertrener Nuno Santos er suspendert i en Serie A-kamp for å ha protestert sterkt mot en dommeravgjørelse i helgens kamp mot Bologna, skriver VG.

  Dermed er portugiseren utestengt både i neste ligakamp og i torsdagens semifinale mot Leicester i conferenceligaen. Santos fikk i likhet med Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen tre kampers suspensjon for de mye omtalte tumultene mellom de to på Aspmyra. (NTB)

  Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sportsnyheter

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

Siste nytt

 • Frankfurt vant dramatisk europaliga-finale

  Tidligere Arsenal-stjerne Aaron Ramsey ble syndebukk for Rangers da Eintracht Frankfurt og Jens Petter Hauge kom seirende ut av straffesparkkonkurransen.

  – Jeg kan ikke tro det. Vi er søren meg mestere! utbrøt Kevin Trapp i intervju med Viaplay.

  Det var Rafael Santos Borré som satte det avgjørende straffesparket.

  Dermed vant tyskerne europaligafinalen, og er klare for mesterligaen.

  Rangers var laget som tok ledelsen, etter at Joe Aribo sendte skottene i ledelsen. Men Frankfurt brukte bare ti minutter på å svare, da Rafael Santos Borré skled inn utligningen fra kloss hold. Dermed var lagene like langt med 20 minutter igjen av ordinær tid.

  Etter det var det ingen som klarte å få ballen i nettet, og kampen måtte gå til ekstraomganger i Sevilla.

  Rangers hadde en gigantisk mulighet til å ta ledelsen på tampen av ekstraomgangene, men en ellevill redning fra Kevin Trapp sørget for at det måtte avgjøres på straffekonk.

  Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers
  Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters
 • Storhamar finaleklare etter thriller

  Storhamar var best da det gjaldt som mest og slo Sola 35-30 etter ekstraomganger i andre semifinalekamp i eliteseriesluttspillet i håndball.

  Dermed er Hamar-laget klar for finale med 2-0-seier i best av tre-serien. Det ble 37-27-seier på hjemmebane i det første oppgjøret.

  Sola ledet 14-13 til pause og var stort sett hele kampen ett eller to mål foran gjestene. Vendepunktet kom da Storhamar kvitterte til 29-29 på straffekast i siste sekund av ordinær tid.

  I ekstraomgangen var bortelaget overlegent. Sola maktet bare å score ett mål, mens Storhamar scoret seks og vant med fem mål.

  Anniken Obaidli og Kristin Venn var sentrale med sju mål hver for Storhamar. Fire spillere, blant dem veteranvingen Camilla Herrem, scoret seks mål for Sola. (NTB)

  Europaligaen håndball kvinner, kvartfinale 2. kamp, Viborg - Storhamar.
  Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix / NTB
 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste