Hopp til innhold

Italiensk Serie A 2021/2022

  • Thorstvedt er klar for Serie A

    Kristian Thorstvedt har signert for Serie A-klubben Sassoulo. Det bekrefter klubben selv på Twitter. Ifølge Eurosport betaler Sassuolo rundt ti millioner euro (102,61 millioner kroner) for Thorstvedt.

    Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.

    I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

    Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

    Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021.

    Midtbanespilleren blir den sjuende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana. Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024.

    Kristian Thorstvedt
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Mkhitaryan klar for Inter

    Henrikh Mkhitaryan fortsetter karrieren i Italia etter at kontrakten med Roma gikk ut etter sist sesong. Armeneren skal heretter spille for Inter.

    Hovedstadsklubben har forsterket godt hittil i overgangsvinduet. Romelu Lukaku og keeper Andre Onana har kommet inn portene før Mkhitaryan nå slår følge, opplyser Inter på sine hjemmeside, ifølge NTB.

    Henrikh Mkhitaryan
    Foto: Rui Vieira / AP
  • Bohinen permanent klar for Serie A-klubben Salernitana

    Den italienske fotballklubben Salernitana har benyttet seg av utkjøpsklausulen på den norske midtbanespilleren Emil Bohinen.

    Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag. Bohinen har signert en avtale som strekker seg fram til 2026.

    Emil Bohinen hentes fra russiske CSKA Moskva. 23-åringen har vært utlånt til Salernitana siden januar, hvor han fikk elleve kamper i Serie A i løpet av vårsesongen.

    Han var med på å berge plassen i den øverste divisjonen etter at Salernitana endte på 17.-plass med 31 poeng.

    Bohinen spilte for Stabæk før han ble hentet til CSKA Moskva i februar 2021. Den gang signerte han en kontrakt på 4,5 år med den russiske hovedstadsklubben.

    Han er sønn av tidligere landslagsspiller Lars Bohinen.

    Emil Bohinen
    Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
  • Serie A-tittelen kan bli avgjort gjennom playoff

    Det italienske fotballforbundet har bestemt at det skal spilles en playoffkamp om to lag ender på lik poengsum på toppen av Serie A-tabellen heretter.

    I uttalelsen skriver forbundet at kampen vil gå rett til straffesparkkonkurranse om den ender uavgjort, ifølge AFP. Systemet har vært innlemmet i italiensk fotball før, men kun én gang har tittelen blitt avgjort slik.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal