UEFA

Uefa

Oppsummert

Det europeiske fotballforbundet arrangerer europamesterskapet for landslag og europeiske turneringer for klubblag i fotball for kvinner og menn. Slovenske Aleksander Ceferin ble valgt til president i Uefa i 2016.

 • Stormet banen med prideflagg

  En banestormer tok seg inn på banen med et prideflagg da Ungarns nasjonalsang ble avspilt før EM-kampen mot Tyskland i München.

  Det har vært mye støy rundt kampen ettersom Det europeiske fotballforbundet sa nei til ordføreren i Münchens ønske om å lyse opp arenaen i regnbuefarger.

  Prideflagg storming
  Foto: Matthias Hangst / AFP
 • «Bombarderes»med regnbueflagg

  Den ungarske utenriksministeren Péter Szijjártó har fått tusenvis av kommentarer i form av regnbueflagg på sin Instagram-konto tirsdag. Mange av dem er fra norske Instagram-brukere. Utenriksministeren skapte oppsikt med sine uttalelser da det ble kjent at Tyskland ikke får lyse opp Allianz-arena i regnbuens farger før en kamp i fotball-EM. – «Lederne i Uefa tok den rette avgjørelsen ved å ikke bidra til en politisk provokasjon mot Ungarn» sa han til nyhetsbyrået AFP.

 • Krever at Ukraina endrer EM-drakt

  Det europeiske fotballforbundet UEFA krever at at Ukraina endrer draktene som de skal bruke under fotball-EM for menn. På draktene er det et kart over Ukraina, som inkluderer Krim-halvøya.

  Russland tok over Krim-halvøya med militær makt i 2014. Russland har klaget på de ukrainske draktene, og får nå medhold av UEFA, melder AFP.

 • Vil vrake bortemålsregelen

  Det europeiske fotballforbundets (Uefa) komité for klubbturneringer ønsker å fjerne bortemålsregelen fra europacupene, melder DPA.

  Det tyske nyhetsbyrået skriver at kilder med kjennskap til prosessen har fortalt at Uefa-komiteen formelt har fremmet et forslag om å fjerne den omdiskuterte bortemålsregelen, og at forbundets styre må ta stillingen til saken.

  Bortemålsregelen ble innført i 1965 og innebærer at laget som har scoret flest mål på bortebane, går videre dersom det blir uavgjort i utslagskamper med dobbeltoppgjør.

  Regelen har vært gjeldende i Uefa-turneringer som Champions League og europaligaen, men foreslås altså fjernet av komiteen som har ansvar for turneringene. Dersom regelendringen blir godkjent i Uefa-styret, vil det trolig bety at alle uavgjortkamper vil gå til ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

  Blant årsakene til at flere ønsker å endre regelen, er at det angivelig er betydelig lettere å score på bortebane nå enn da regelen ble innført. (NTB)

  UEFA
  Foto: Peter Dejong / AP

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Svenske friidrettsutøvere i ulykke

  Michaela Meijer, Yannick Tregaro og Gustaf Hultgren ble alle skadet da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil tirsdag kveld, melder TV2.

  De svenske friidrettsprofilene var på vei hjem fra en konkurranse i byen Karlstad da ulykken skjedde.

  Den voldsomme kollisjonen førte til at minibussen som de tre satt i, veltet. Alle tre ble fraktet til sykehus med ambulanse etter ulykken.

  Det var stavhopp-treneren Gustaf Hultgren som ble hardest skadet. Trener Yannick Tregaro og stavhopper Michaela Meijer slapp fra ulykken med lettere skader.

 • Friidrettsstjerne legger opp

  Den jamaicanske sprintstjernen Veronica Campbell Brown har klart noen ingen annen friidrettsutøver kan vise til. Nå er karrieren over.

  39-åringen offentliggjorde onsdag på sin Instagram-konto at hun legger opp. Beskjeden kom dagen før Campbell Brown skulle stilt til start i den jamaicanske friidrettsmesterskapet.

  «Når jeg nå tar av meg piggskoene uten planer om å ta dem på igjen, gir denne jenta fra Clarks Town seg glad og fornøyd over et godt løp», het i uttalelsen fra veteranen.

  Veronica CAMPBELL-BROWN
  Foto: Jussi Nukari / NTB
 • Får ikke reise til Skottland

  Det blir magert med svenske fotballtilhengere når de blågule møter Ukraina i åttedelsfinale i fotball-EM i Glasgow tirsdag.

  Strenge karanteneregler i Storbritannia innebærer at ingen av de svenske tilhengerne som var i Russland onsdag, får reise til Skottland neste uke. Det er nå ti dagers karantene ved innreise til Storbritannia.

  Det betyr at bare svensker som allerede er i Skottland, kan overvære tirsdagens kamp.

  Svenske supportere
  Foto: Maxim Shemetov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal