Hopp til innhold
UEFA

Uefa

Oppsummert

Det europeiske fotballforbundet arrangerer europamesterskapet for landslag og europeiske turneringer for klubblag i fotball for kvinner og menn. Slovenske Aleksander Ceferin ble valgt til president i Uefa i 2016.

 • Uefa: Ukrainske og hviterussiske lag skal ikke møte hverandre

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer ikke til å trekke hviterussiske og ukrainske lag mot hverandre i noen av sine turneringer.

  Bakgrunnen for det er Russland og Hviterusslands krigshandlinger i Ukraina. Russland er fortsatt utestengt fra alle Uefa-turneringer, mens hviterusserne får spille videre også kommende sesong.

  – Uefa-styret har i dag bestemt seg for å hindre at lag fra Hviterussland og Ukraina kan trekkes mot hverandre i enhver framtidig Uefa-turnering, skriver forbundet.

  Hviterussiske lag får heller ikke spille kamper i hjemlandet, og det blir ikke tilskuere på Uefa-kamper der hviterussiske lag er satt opp som hjemmelag. (NTB)

  Netherlands Soccer UEFA Congress
  Foto: Peter Dejong / NTB
 • Russiske klubbar og landslag utestengde neste sesong

  Russland får ikkje stille klubbar i meisterligaen eller andre Uefa-turneringar neste sesong. Heller ikkje russiske landslag får delta i turneringar. Årsaka er krigføringa i Ukraina.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) offentleggjorde vedtaket måndag kveld.

  Utestenginga er eit framhald av den som blei innført i slutten av februar for inneverande sesong. Då blei Spartak Moskva kasta ut av europaligaen, og Russlands herrelandslag fekk ikkje sjansen til å kvalifisere seg til fotball-VM i Qatar.

  Uefa stadfesta også Russlands utestenging frå EM for kvinner i England i sommar. Portugal tek deira plass i meisterskapet.

  I tillegg har Uefa bestemt seg for å avvise Russlands søknad om å arrangere EM for menn i 2028 eller 2032.


  Fotballmarkering for Ukraina
  Foto: OZAN KOSE / AFP
 • Saman mot kampfiksing

  Uefa og Europol skal no jobbe saman for å kjempe mot korrupsjon og kampfiksing i fotballen.

  Koronapandemien har gjort fotballklubbane sårbare for organisert kriminalitet, meiner Uefa og Europol.

  Ein rapport slår fast at pandemien kosta europeiske klubbar over 7 milliardar euro.

  – Organisert kriminalitet forstod raskt at mange fotballklubbar leid økonomisk, sa Burkhard Muehl i Europol under ein konferanse tysdag.

  (AFP)

 • UEFA ber alle spelarar vaksinere seg

  UEFA-president Aleksander Ceferin ber alle fotballspelarar ta korona-vaksinen så snart som mogeleg, men strekar likevel under at det er eit personleg val, iallfall inntil vidare.

  UEFA skal lansere ein video, retta mot spelarane, der legar forklarar kvifor dette er nødvendig.

  – Eg trur på legevitskapen, og eg er vaksinert, sa Ceferin på ein pressekonferanse torsdag.

  Han sa at videoen ikkje berre vil fortelje om fordelane ved vaksinen, men også vise mogelege biverknader. Men han meiner uansett at alle har fordel av å bli vaksinert.

  – Før eller seinare vil dei aller fleste forstå det, sa Ceferin.

  Soccer FIFA World Cup Future
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP

Siste nytt

 • Graham Hansen om lagvenninnen: - Trist

  Caroline Graham Hansen synes det er trist at EMs kanskje største stjerne, Barcelona-lagvenninne Alexia Putellas, pådro seg kneskade dagen før mesterskapet.

  Da Graham fikk nyhetene tok hun kontakt med lagvenninnen som fortalte om det uheldige skadeomfanget.

  –Så det er en trist dag for henne og for EM sin skyld og, fordi det er en fantastisk spiller som ikke får lov til å bidra til at dette blir en veldig fin turnering, sier Graham.

  Putellas har alltid spilt mye kamper, og på spørsmål om det kunne vært gjort noe annerledes forteller Graham at Putellas er en spiller som er vant til å spille mye. Og at det ikke er så mye man år gjort med uflaks som dette.

  –Håper først og fremst at ting går bra. Og at hun kan komme seg fort tilbake. Og kan fortsette å spille mest kamper igjen når hun er frisk igjen.

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste