Hopp til innhold
UEFA

Uefa

Oppsummert

Det europeiske fotballforbundet arrangerer europamesterskapet for landslag og europeiske turneringer for klubblag i fotball for kvinner og menn. Slovenske Aleksander Ceferin ble valgt til president i Uefa i 2016.

 • Uefa tetter smutthull etter Chelseas kjøpefest

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) fjerner muligheten for at klubber med europacupambisjoner kan avskrive spillerkjøp utover fem år i regnskapet.

  Begrensningen blir en del av kravene for å få Uefa-lisens og gjelder fra 1. juli. Endringen skjer etter en sesong der særlig Chelseas overgangsmetoder fikk mye oppmerksomhet. (NTB)

  Turkey Soccer Champions League Final
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Uefa etterforsker angrep på Sevilla-keeper

  Uefa etterforsker supporteren i Eindhoven som løp inn på banen og slo Sevillas keeper Marko Dmitrovic under en europaligakamp.

  Dmitrović kastet supporteren i bakken etter å ha blitt slått i ansiktet under torsdagens kamp mot PSV Eindhoven.

  Spillere fra begge lag omringet supporteren, som ble ført bort mens mange supportere på stadion buet.

  Dmitrović kom seg uskadd fra hendelsen og fullførte kampen. Sevilla tapte 0-2 for PSV i returkampen, men avanserte etter 3-2 sammenlagt. Sevilla møter Fenerbahçe i åttedelsfinalen.

  Uefa bekreftet fredag at de har opprettet en sak.

  Dmitrović sa etter kampen at det «aldri er hyggelig» å se slike hendelser og ba myndighetene om å straffe supporteren.

  (NTB)

  Marko Dmitrovic
  Foto: Peter Dejong / AP
 • DBU reagerer på Klaveness-uttalelser: – Vi forsøkte å få fatt i henne

  Det danske fotballforbundet kjenner seg ikke igjen i Lise Klaveness-utspillet om jakten på den danske presidentkollegaen.

  Det var under en pressekonferanse torsdag at Klaveness etterlyste kontakt med sin danske kollega Jesper Møller. Klaveness utdypet da sitt kandidatur til en plass i Uefa-styret.

  Den norske fotballpresidenten offentliggjorde i januar at hun ville stille til valg. Klaveness vil trolig kjempe om en plass mot nettopp Møller, ettersom han er på valg 5. april.

  – Jeg skulle ønske at vi kunne snakket sammen, i og med at jeg ikke vet om han stiller til gjenvalg. Og det hadde vært nyttig å vite før jeg stilte til valget. Det hadde vært fint å få en samtale og hørt hva han tenker og så videre. Men jeg har ikke fått det til, jeg vet ikke hvorfor, sa Klaveness til NTB.

  Jakob Høyer, informasjonssjef i Det danske fotballforbundet, kjenner seg ikke igjen i det bildet Klaveness tegnet opp.

  – Det må bero på en misforståelse. DBU har så sent som i dag (torsdag) forsøkt å få fatt i Lise Klaveness, men hun var opptatt, visstnok med å snakke med norsk presse, sier Høyer til nyhetsbyrået Ritzau.

  – Vi har generelt et riktig godt samarbeid med det norske fotballforbundet.

  (©NTB)

  l.k.
  Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
 • Visepresidenten i Uefa støtter Klaveness

  Det svenske visepresidenten i Uefa, Karl-Erik Nilsson, sier til NRK at han ønsker å støtte og hjelpe Lise Klaveness med å komme seg inn i Uefa-styret i april.

  – Det er naturligvis veldig positivt at vi blir flere fra de nordiske fotballforbundet som er kandidater og dessuten at det er flere kvinner som er kandidater til disse postene. Det er veldig positivt, sier Nilsson.

  Han peker på at de nordiske fotballforbundene allerede samarbeider godt og at det er naturlig at man støtter hverandre for å komme i posisjon.

  – Jeg tror sjansene hennes er gode. Jeg vet ikke hvor mange kandidater det blir til styret, jeg tror det blir stor konkurranse om disse plassene, men det er klart hun har en mulighet. Det får bli meg som person som støtter hennes kandidatur i denne nordiske konteksten. At jeg også er visepresident i Uefa er kanskje ikke en ulempe i det arbeidet, sier Nilsson.

  Det var onsdag at Klaveness meldte at hun stiller som kandidat. Valget skjer i Lisboa i starten av april.

  Karl-Erik Nilsson
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal