Hopp til innhold

Treneren advarer: – Kommer til å «drepe seg» hvis hun går inn på lag med Johaug

Astrid Øyre Slinds trener, Chris Jespersen, ser ingen fordeler ved at eleven takker ja til landslaget. I stedet advarer han Slind mot å trene med Therese Johaug.

Therese Johaug og Astrid Øyre Slind

SAMMEN PÅ PALLEN: Astrid Øyre Slind (t.h.) tok bronse på tremila i NM, men var sjanseløs mot Therese Johaug.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Hun kommer til å «drepe seg» hvis hun går inn på lag med Johaug, sier Chris Jespersen til NRK.

Han er Astrid Øyre Slinds trener på det private laget Team Aker Dæhlie. Duoen er på Setermoen i anledning Reistadløpet, som sendes på NRK2 fra kl. 9.55 lørdag.

Samtidig pågår diskusjonene om 36-åringen bør takke ja til en plass på det norske elitelandslaget inn mot VM i Trondheim i neste vinter.

Vi får se. Det er åpen dialog ennå, så foreløpig sier jeg ingenting. Det er hemmelig, sier Slind til NRK fredag formiddag.

For et år siden valgte den rutinerte oppdalingen å satse videre på privat lag, til tross for VM-suksessen i Planica. Mye på grunn av den tette oppfølgingen fra trener Jespersen, som hun fortsatt hyller.

Det vi har gjort de siste tre åra har tatt meg fra å være en elendig skiløper til skikkelig god, fastslår hun.

Chris Jespersen

BEKYMRET: Trener Chris Jespersen er usikker på om Astrid Øyre Slind klarer å holde igjen nok i treningsarbeidet om hun blir en del av landslaget.

Foto: Terje Haugnes / NRK

– Blir knekt

Slind var ikke den eneste toppløperen som valgte bort landslaget for et år siden. Den siste sesongen har også Kristine Stavås Skistad og Johannes Høsflot Klæbo stått utenfor.

Nå er signalet fra Norges Skiforbundet at alle tre er ønsket inn i forbundets elitegrupper.

Det er også Therese Johaug, hvis hun velger å gjennomføre et comeback.

Slind er tydelig på at uansett hva hun velger, kommer hun å fortsette med Jespersen som trener. Men han er altså svært skeptisk til at eleven i tillegg skal delta på landslagssamlinger.

Og særlig hvis Johaug skal delta på de samme samlingene. Jespersen tror heller ikke de andre landslagskvinnene har godt av å trene med tidenes beste distanseløper.

Johaug er fra en helt annen planet, hun er et monster på oksygenopptak og motbakker. Hun trener på en måte som gjør at hvis resten blir med, så blir de knekt. Astrid klarer ikke å la være å bli med. Det har hun gjort før, da hun gikk i bøtta sist gang, sier han til NRK.

Jespersen påpeker at han og Slind har en felles erfaring: De har trent seg i senk ved å trykke til for hardt på trening.

Slind: – Kan ikke benekte fakta

Nøkkelen til Slinds framgang de siste sesongene, er å unngå nettopp det, mener han.

Det er det vi ha jobbet med de siste tre årene, at hun ikke skal bry seg om å ta i på trening. Det har hun klart veldig fint, sier treneren, som samtidig påpeker at Slind kan bli overivrig selv mot enklere motstand enn Therese Johaug.

Les også Slind-triumf etter trenerkjeft: – Føler på skammen

– Hun klarer det ikke med andre jenter til stede. Da skal hun være med og jazze, sier Jespersen.

Slind gjør ingen forsøk på å protestere.

Jeg kan vel ikke benekte fakta, er det ikke noe som heter det? Det er sant, jeg har vært dårlig på å takle det der. Jeg har alltid villet være med på å matche. Da blir det gått veldig hardt ofte, erkjenner hun.

Astrid Øyre SLind

HEMMELIGHETSFULL: Astrid Øyre Slind.

Foto: Terje Haugnes / NRK

Og legger til:

Han ser vel at nivået til Therese på barmark er vanvittig høyt, og så vet han at jeg er et konkurransehode som sikkert prøver å være med på det kjøret, sier Slind, samtidig som hun påpeker at det langt fra er sikkert at Johaug kommer til å være med på landslaget hvis hun satser mot VM.

– Veldig i skvis

I motsetning til Jespersen, ser hun fordeler ved å komme inn i ei gruppe sammen med løpere som Anne Kjersti Kalvå, Udnes Weng-tvillingene og Heidi Weng.

Det er ikke sånn at mine egenskaper er best over alt, og noen ting trenger jeg matching på, typ gode avslutninger og disponering. Så jeg tror ikke det er bare negativt. Men Chris er en mann av store ord, sier Astrid Øyre Slind.

Hun innrømmer at det nær forestående valget er vanskelig, og at hun føler seg i skvis.

Ja, det gjør jeg. Jeg føler jeg er veldig i skvis, og det har vært vanskelig lenge, fordi jeg må ta et valg og så er det veldig mange gode argument for begge lag. Så jeg gleder meg litt til å være ferdig med valget og komme i gang med trening, sier hun.

Er du ferdig med det oppi hodet ditt?

Ja, litt er jeg ferdig med det, men så skal det jo klareres helt.

Hva det går mot, er altså hemmelig enn så lenge.

Sophia Laukli, Therese Johaug og Magni Smedås

Fikk bronse for fjerdeplass i NM – nå vil Slind gi medaljen til Laukli

Siste nytt

  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg til enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

    I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

    Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

    Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

    TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

    – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

    Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

    – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

    – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

    Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

    – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

    ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

    Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal