Hopp til innhold

Nordås taus etter Ingebrigtsen-tiltalen: – Nei, ikke nå, dessverre

Narve Gilje Nordås og Per Svela ankom utøverhotellet i Huelva mandag ettermiddag, men var taus om trener Gjert Ingebrigtsens tiltale.

Narve Gilje Nordås på utøverhotellet i Huelva

VILLE IKKE KOMMENTERE: Narve Gilje Nordås (til høyre) og Per Svela (til venstre) på plass på utøverhotellet i Huelva få timer etter at duoens trener Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Nordås ønsket ikke å kommentere saken:

– Ikke nå, dessverre.

Det sa han på vei inn hotelldøren til VG og NRK i den spanske byen Huelva, der han skal løpe 5000 meter under et stevne tirsdag.

Narve på vei inn på hotellet i Huelva

PÅ VEI INN: Narve Gilje Nordås ankommer hotellet i Huelva.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Nordås sa de først og fremst er der for å løpe, og ville ikke avsløre om han kom til å si mer etter tirsdagens sesongåpning.

Han har tidligere uttalt at han ikke kommer til å velge bort Gjert Ingebrigtsen som trener. Han har ønsket å vente til alle fakta er på bordet rundt saken.

Ingebrigtsen-brødrene ber om ro

Mandag ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner. Nå ber Ingebrigtsen-brødrene om ro slik at de kan fokusere på det sportslige.

«Dette er en privat familiesituasjon. De ønsker ikke å kommentere saken», skriver Espen Skoland i en uttalelse til NRK.

Brødrene Ingebrigsten

VIL IKKE KOMMENTERE: Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen vil si minst mulig om tiltalen mot faren, Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Heiko Junge / NTB

Skoland er løpebrødrenes manager og pressekontakt.

«Brødrene har bedt om ro og ønsker å fokusere fullt og helt på det sportslige. De er takknemlige for at pressen har respektert dette ønsket», skriver han videre.

Uttalelsen kommer bare noen timer etter at det ble klart at faren deres, Gjert Ingebrigtsen, er tiltalt for mishandling i nære relasjoner.

Gjert Ingebrigtsen på Trond Mohn Games i Bergen

TILTALT: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Tiltalen omfatter sju ulike forhold om både fysisk og verbal mishandling, over en lengre tidsperiode. Han erkjenner ikke straffskyld.

Stenger OL- og Bislett-døren for Gjert

Tiltalen har slått ned som en bombe i Idretts-Norge.

– Dette er en trist sak for alle involverte. Den må nå få gå sin gang i rettsapparatet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NRK og fortsetter:

– En person som er tiltalt for mishandling i nære relasjoner, vil ikke være aktuell for å bli akkreditert i den norske troppen til OL.

Øvrebø

TOPPIDRETTSSJEF: Tore Øvrebø i Olympiatoppen bekrefter at Gjert Ingebrigtsen ikke får OL-akkreditering.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Dette er i henhold til innstillingen til Norges Friidrettsforbund. De skrev i en uttalelse i oktober at Ingebrigtsen hverken fikk akkreditering til VM innendørs eller EM utendørs i juni.

De ønsket heller ikke at han skulle få det til OL, noe de ga beskjed om til Olympiatoppen.

– Vårt fokus vil uansett være å bidra til optimale forberedelser for utøverne som skal konkurrere i OL og Paralympics, sier toppidrettssjefen.

Det betyr at Ingebrigtsen ikke får følge løpekometen Narve Gilje Nordås på friidrettsstadionen under OL.

Les også Gjert Ingebrigtsen dukket opp i VM uten akkreditering: – Klart det ikke er optimalt

aBkjxR4mwF0

Utestengelsen blir også å gjelde for Bislett Games, opplyser stevnedirektør Steinar Hoen til NRK. Ingebrigtsen har foreløpig ikke søkt om akkreditering til oppvarmingsarenaen.

– Om vi skulle få en slik forespørsel så vil Bislettalliansen følge Norges Friidrettsforbund sin innstilling, skriver Hoen i en pressemelding sendt til NRK.

Ingebrigtsen ble også nektet akkreditering på fjorårets Bislett Games, den gang begrunnet arrangøren avslaget med plassmangel.

Narve Gilje Nordås Gjert Ingebrigtsen

DUO: Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen sammen under EM i München i fjor sommer.

Foto: Hanne Skjellum

– Fokus på optimale forberedelser

Løpetreneren har flere ganger de siste sesongene blitt nektet akkrediteringer til å følge medaljekandidaten Nordås.

Da det ble kjent at friidrettsforbundet innstilte på at Ingebrigtsen ikke skulle få OL-akkreditering, skrev de følgende i en uttalelse:

– Sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer med utøvere i sentrum, noe vi vurderer ikke er mulig slik situasjonen har vært over tid og er mellom Gjert og brødrene Ingebrigtsen.

Forbundet: – Beslutning tatt uavhengig av straffesaken

NRK har mandag vært i kontakt med Kjetil Hildeskor, generalsekretær i friidrettsforbundet. De står fortsatt på samme beslutning.

– Vår beslutning ble tatt før og uavhengig av straffesaken. Han tildeles ikke akkreditering til EM, sier han.

Dette har skjedd i Ingebrigtsen-konflikten

Fra gullglis, realityshow og jubel, til familiebråk og beskyldninger om vold. Her er tidslinjen i Ingebrigtsen-konflikten.

John Christian Elden og Heidi Reisvang er Gjert Ingebrigtsens forsvarere. De sier deres klient er orientert om tiltalen.

– Vi merker oss at saken nå har en helt annen karakter enn det den innledningsvis hadde, og at saken er henlagt for samtlige av de øvrige fornærmede. Hva gjelder de henlagte sakene, er vi enige i at det ikke er bevismessig dekning for at Ingebrigtsen har gjort noe straffbart, sier de i en felles uttalelse.

Videre sier de at Ingebrigtsen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på, og at han her ikke erkjenner straffskyld.

Les også Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner

Gjert Ingebrigtsen

Siste nytt

 • Mexico bytter landslagssjef to år før VM på hjemmebane

  Jaime Lozano er ferdig som Mexicos landslagssjef i fotball to år før landet skal arrangere VM-sluttspillet sammen med USA og Canada.

  Mexico skuffet stort i Copa América i USA nylig og ble utslått i gruppespillet. Venezuela og Ecuador gikk videre fra lagets gruppe.

  45-årige Lozano fikk tilbud om å fortsette jobben med landslaget om han ville underordne seg en mer erfaren hovedtrener, men han takket nei.

  – Min avskjed er en personlig beslutning, skrev Lozano på meldingstjenesten X. Han pekte på en retningsendring i prosjektet han var ansatt for å gjennomføre.

  Mexicos fotballforbund melder at man vil i begynnelsen av august vil fatte en beslutning om hvem som skal lede laget videre. (NTB)

  Lozano
  Foto: AP
 • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

  «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

  Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
 • Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet Richard Carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i Tour de France.

  Like før toppen i det nest siste fjellet støtet Tadej Pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til Jacob Vingegaard og Remco Evenepoel. Men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen.

  I den siste bakken var det Evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. Han tok inn 10 sekunder på Pogacar og 12 sekunder på Vingegaard. Like før mål spurtet Pogacar fra Vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder.

  Det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. Lagsjef i Uno-X, Thor Hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få Tobias Halland Johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk.

  – Det er frustrerende, jeg gjør vel samme feil som sist, sier Halland Johannessen til TV 2.

  Istedenfor hadde Uno-X Magnus Cort i et firemannsbrudd, mens Jonas Abrahamsen, Odd Christian Eiking og Johannes Kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen.

  – Det var brutalt og full gass fra start, sier Johannes Kulset til TV 2 etter etappen.

  Med 17 kilometer igjen støtet Simon Yates fra den utvidede utbrytergruppen. Richard Carapaz hentet etter hvert inn Yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen.

  I det bratteste partiet støtet Carapaz fra Yates og kjørte inn til etappeseier.

  Uno-X Mobility-rytter Magnus Cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. Johannes Kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal