NRK Meny
Normal

Ikke frisk nok til å konkurrere, men kan få VM-plass om én måned

Tarjei Bø kan få VM-plass selv uten å ha gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen.

Tarjei Bø

HÅPET LEVER: Tarjei Bø har ikke gått ett eneste verdenscuprenn denne sesongen. Han kan likevel få VM-plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tarjei Bø (29) risikerer å dra til VM uten å ha gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen.

For mens resten av landslaget mandag reiste til Rupholding for nest siste konkurransehelg før VM starter i Hochfilzen, er Bø igjen hjemme i Norge.

Morten Aa Djupvik

HOLDER DØREN ÅPEN: Idrettssjef i skiskytterforbundet, Morten Aa Djupvik, åpner for at Tarjei Bø kan gå VM, selv om han ikke rekker siste verdenscuprenn før mesterskapet.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er fortsatt mulig for Tarjei å rekke VM, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for at han skal få muligheten til å vise seg frem. Så fort han er klar igjen både til trening og konkurranse, så kommer vi til å bruke ham, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik.

Er det mulig å ta ham ut selv om han ikke har gått verdenscuprenn denne sesongen?

– Det kan bli aktuelt, ja.

– Håpet ikke ute ennå

Før VM i Nove Mesto i 2013 slet Bø med en mystisk sykdom, som senere viste seg å være viruset twar.

Selv med en langt fra optimal oppkjøring til mesterskapet, avsluttet han VM med å ta gull i fellesstart på siste konkurransedag.

Djupvik mener det viser at Bø kan være en mann å regne med, selv om han har slitt med luftveiene så langt denne sesongen.

– Vi vet av historien at Tarjei kan komme fort tilbake igjen etter sykdom og vi vet hva han er i stand til å prestere, så vi kommer til å legge forholdene til rette for at Tarjei skal få muligheten til å kvalifisere seg for VM. Det håpet er ikke ute ennå, sier han.

Eckhoff og Thingnes Bø tilbake

VM-laget skal i utgangspunktet tas ut etter verdenscuprennene i Anterselva neste uke.

Djupvik understreker at alle utøvere som presterer i verdenscupen er med i kampen om VM-plass, men sier at Bø er i en særstilling og at de kan komme til å utsette fristen for ham.

– Hvis Tarjei ikke er klar for det, må vi vurdere hvordan vi eventuelt kan få sett ham i aksjon på en annen måte, sier Djupvik.

Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø sto over forrige ukes renn i Oberhof med sykdom, men etter mandagens tester ble de tatt ut til Hochfilzen-troppen.

– De har ikke testet formen med hardøkter, men de er i alle fall godt tilbake i trening. Så de skal være klare til kamp når det nærmes seg midtuke og helg i Rupholding, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp
 • Tennisspiller fikk kjempebot

  Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open. Boten er den største som er ilagt en tennisspiller i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

  Australian Open Tennis Zverev Fine Mischa Zverev
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Avalanche med enorm seiersrekke

  NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs. Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

  HOCKEY-NHL-TOR-COL/
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn