NRK Meny
Normal

Ikke frisk nok til å konkurrere, men kan få VM-plass om én måned

Tarjei Bø kan få VM-plass selv uten å ha gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen.

Tarjei Bø

HÅPET LEVER: Tarjei Bø har ikke gått ett eneste verdenscuprenn denne sesongen. Han kan likevel få VM-plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tarjei Bø (29) risikerer å dra til VM uten å ha gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen.

For mens resten av landslaget mandag reiste til Rupholding for nest siste konkurransehelg før VM starter i Hochfilzen, er Bø igjen hjemme i Norge.

Morten Aa Djupvik

HOLDER DØREN ÅPEN: Idrettssjef i skiskytterforbundet, Morten Aa Djupvik, åpner for at Tarjei Bø kan gå VM, selv om han ikke rekker siste verdenscuprenn før mesterskapet.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er fortsatt mulig for Tarjei å rekke VM, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for at han skal få muligheten til å vise seg frem. Så fort han er klar igjen både til trening og konkurranse, så kommer vi til å bruke ham, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik.

Er det mulig å ta ham ut selv om han ikke har gått verdenscuprenn denne sesongen?

– Det kan bli aktuelt, ja.

– Håpet ikke ute ennå

Før VM i Nove Mesto i 2013 slet Bø med en mystisk sykdom, som senere viste seg å være viruset twar.

Selv med en langt fra optimal oppkjøring til mesterskapet, avsluttet han VM med å ta gull i fellesstart på siste konkurransedag.

Djupvik mener det viser at Bø kan være en mann å regne med, selv om han har slitt med luftveiene så langt denne sesongen.

– Vi vet av historien at Tarjei kan komme fort tilbake igjen etter sykdom og vi vet hva han er i stand til å prestere, så vi kommer til å legge forholdene til rette for at Tarjei skal få muligheten til å kvalifisere seg for VM. Det håpet er ikke ute ennå, sier han.

Eckhoff og Thingnes Bø tilbake

VM-laget skal i utgangspunktet tas ut etter verdenscuprennene i Anterselva neste uke.

Djupvik understreker at alle utøvere som presterer i verdenscupen er med i kampen om VM-plass, men sier at Bø er i en særstilling og at de kan komme til å utsette fristen for ham.

– Hvis Tarjei ikke er klar for det, må vi vurdere hvordan vi eventuelt kan få sett ham i aksjon på en annen måte, sier Djupvik.

Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø sto over forrige ukes renn i Oberhof med sykdom, men etter mandagens tester ble de tatt ut til Hochfilzen-troppen.

– De har ikke testet formen med hardøkter, men de er i alle fall godt tilbake i trening. Så de skal være klare til kamp når det nærmes seg midtuke og helg i Rupholding, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første mål på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal