Hopp til innhold

Ikke frisk nok til å konkurrere, men kan få VM-plass om én måned

Tarjei Bø kan få VM-plass selv uten å ha gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen.

Tarjei Bø

HÅPET LEVER: Tarjei Bø har ikke gått ett eneste verdenscuprenn denne sesongen. Han kan likevel få VM-plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tarjei Bø (29) risikerer å dra til VM uten å ha gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen.

For mens resten av landslaget mandag reiste til Rupholding for nest siste konkurransehelg før VM starter i Hochfilzen, er Bø igjen hjemme i Norge.

Morten Aa Djupvik

HOLDER DØREN ÅPEN: Idrettssjef i skiskytterforbundet, Morten Aa Djupvik, åpner for at Tarjei Bø kan gå VM, selv om han ikke rekker siste verdenscuprenn før mesterskapet.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er fortsatt mulig for Tarjei å rekke VM, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for at han skal få muligheten til å vise seg frem. Så fort han er klar igjen både til trening og konkurranse, så kommer vi til å bruke ham, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik.

Er det mulig å ta ham ut selv om han ikke har gått verdenscuprenn denne sesongen?

– Det kan bli aktuelt, ja.

– Håpet ikke ute ennå

Før VM i Nove Mesto i 2013 slet Bø med en mystisk sykdom, som senere viste seg å være viruset twar.

Selv med en langt fra optimal oppkjøring til mesterskapet, avsluttet han VM med å ta gull i fellesstart på siste konkurransedag.

Djupvik mener det viser at Bø kan være en mann å regne med, selv om han har slitt med luftveiene så langt denne sesongen.

– Vi vet av historien at Tarjei kan komme fort tilbake igjen etter sykdom og vi vet hva han er i stand til å prestere, så vi kommer til å legge forholdene til rette for at Tarjei skal få muligheten til å kvalifisere seg for VM. Det håpet er ikke ute ennå, sier han.

Eckhoff og Thingnes Bø tilbake

VM-laget skal i utgangspunktet tas ut etter verdenscuprennene i Anterselva neste uke.

Djupvik understreker at alle utøvere som presterer i verdenscupen er med i kampen om VM-plass, men sier at Bø er i en særstilling og at de kan komme til å utsette fristen for ham.

– Hvis Tarjei ikke er klar for det, må vi vurdere hvordan vi eventuelt kan få sett ham i aksjon på en annen måte, sier Djupvik.

Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø sto over forrige ukes renn i Oberhof med sykdom, men etter mandagens tester ble de tatt ut til Hochfilzen-troppen.

– De har ikke testet formen med hardøkter, men de er i alle fall godt tilbake i trening. Så de skal være klare til kamp når det nærmes seg midtuke og helg i Rupholding, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • Japan vant laggull i turn-VM

  Daiki Hashimoto leverte under press i siste apparat da Japan gjenerobret lagtittelen i turn-VM mindre enn ti måneder før OL i Paris.

  Hashimoto er regjerende OL-mester i individuell mangekamp og i svingstang. Nettopp svingstang var siste apparat for Japan i lagfinalen. Kina hadde lagt press på japanerne med ypperlige prestasjoner i ringer, men Hashimoto svarte med en sterk gjennomføring og satte landingen. Japan kunne juble for gull 1,80 poeng foran tittelforsvarer Kina.

  Japanerne var best i bøylehest, skranke og svingstang, nest best i sprang, tredje best i ringer og fjerde best i frittstående. Hashimoto (5 apparater), Kazuma Kaya (5), Kenta Chiba (4), Kazuki Minami (2) og Kaito Sugimoto (2) fikk til sammen 255,594 poeng.

  Kina tok sølv med 253,794 og USA bronse med 252,428. (NTB)

  Belgium Gymnastics Worlds
  Foto: Virginia Mayo / AP
 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste