Hopp til innhold

Schempp seiret etter Bjørndalen-bom

OSLO/OBERHOF (NRK) Etter en gavepakke av Ole Einar Bjørndalen på siste skyting og grep Simon Schempp muligheten og spurtslo Erik Lesser og Martin Fourcade om seieren.

Både Bjørndalen og Lesser bommer en gang, mens Forucade skyter fullt hus.

Laster innhold, vennligst vent..

Bjørndalen og Lesser kom sammen inn til siste skyting på herrenes 15 kilometer fellesstart. Men da begge løperne fikk én bom på siste skyting, svarte Simon Schempp med fullt hus.

Bjørndalen

SKJØT SEG BORT: Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Primoz Lovric, Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Det var veldig bra skyting og jeg følte jeg hadde kontroll på liggende. Stående var også fint, men veldig synd med den siste [bommen] på stående. Ellers hadde det holdt helt inn, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Schempp fikk med seg Fourcade og Lesser på et hardkjør på den siste runden og på oppløpet kunne tukte førstnevnte, som gikk inn til øredøvende jubel på hjemmebane i Oberhof. Seieren var hans ellevte verdenscupseier i karrieren og hans første denne sesongen.

– De kjørte knallhardt på den siste runden og da fikk jeg mye syre, fortsatte 42-åringen.

Ole Einar Bjørndalen endte på en femteplass, men lå lenge og kjempet om pallplass

Bjørndalen var fornøyd med rennet, til tross for at bommen på siste skyting kostet ham seieren.

Bjørndalen ble til slutt nummer fem, med Emil Hegle Svendsen to plasser bak på en syvendeplass. Selv om Bjørndalen var fornøyd med fremgangen, avslørte han at fokuset har vært på utstyret de siste ukene.

– Jeg har hatt mye fokus på utstyr og styret noe helt hinsides med det de siste ukene. Jeg har ikke vært meg selv, og det har bremset mye, sa Bjørndalen, uten å spesifisere hva som har vært galt med utstyret.

Jevnt hele veien

Feltet var samlet etter to skytinger, men på stående skjøt etter sigende favoritten Fourcade seg bort med to bom. Det gjorde ikke Bjørndalen, som prikket ned alle fem blinkene og ledet ut fra tredje skyting, med tyske Lesser på bakskiene.

Simon Schempp

RASKEST: Simon Schempp sørget for dobbelt tysk på 15 kilometeren.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

Lesser og Bjørndalen gikk alene inn på siste skyting, men begge klarte ikke å holde nervene under kontroll og fikk én bom hver.

Det ga Schempp og Fourcade muligheten til å ta igjen teten og etter at begge prikket ned fem blinker skulle de to, sammen med Lesser, avgjøre seieren seg imellom.

Svendsen knakk staven

Både Bjørndalen og Svendsen lå godt plassert etter to feilfrie skytinger. Så satte Fourcade opp tempoet for å få distanser i et tett og jevnt felt etter halvgått renn.

emil

KNAKK STAVEN: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Jure Makovec / AFP

Svendsen knakk en stav tidlig på første runde og måtte bruke krefter på å hente seg inn igjen. Heller ikke på standplass lykkes 31-åringen.

– Jeg kom litt bakpå og knakk en stav der. Måtte liksom ta igjen litt for hver runde og det brukte jeg krefter på, sa han til NRK.

Bjørndalen endte med én bom, Svendsen med to, mens Henrik L'Abée-Lund hadde en tung dag på standplass og fikk hele fire bom på de tre første skytingene.

Sportsnyheter

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag. Nå tar NFF grep.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

RBK-LSK

Supportertalsmann om VAR-markeringer: – Overrasket hvis Eliteserien blir ferdigspilt i år

Mandag møtes lederne i landets supporterklubber for å diskutere neste steg i kampen mot videodømming.

Siste nytt

 • Bøtelegger KFUM – men blir ikke kastet ut av cupen

  Eliteserieklubben KFUM Oslo spilte med en suspendert spiller i cupkampen mot Sogndal, men blir likevel ikke kastet ut av cupen.

  Det var ikke før seieren mot Lysekloster at regelbruddet ble avdekket. Da sendte 2.-divisjonsklubben inn protest til Norges Fotballforbund med påstand om at Sogndal skulle tilkjennes seieren mot KFUM, og at Lysekloster og Sogndal skulle møte hverandre på nytt i 4. runde.

  I mai besluttet doms- og sanksjonsutvalget å avvise protesten, men NFFs påtalenemnd har imidlertid behandlet saken på nytt. I innstillingen mente de at KFUM burde bli kastet ut av cupen.

  Doms- og sanksjonsutvalget kom til en annen konklusjon og har besluttet at KFUM får en bot på 100.000 kroner.

  Tidligere i juli sa KFUMs daglige leder til VG at de forventet å spille cupkamp i oktober.

  I kvartfinalen venter Stabæk for hovedstadslaget. Går de seirende ut derfra, møter de vinnerne av oppgjøret mellom Vålerenga og Fredrikstad.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – får krast svar fra Fifa

  Europeiske toppligaer og spillerforeningen Fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med EUs konkurranseregler. Sammen klager de inn Fifa til EU-kommisjonen.

  Det kommer fram i en felles uttalelse fra European Leagues og Fifpro. Med klagen ønsker man å bevise at Fifas kalender for landslagsfotballen bryter med EUs regelverk.

  – I flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret Fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. Den er nå overmettet, blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding.

  Videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra Fifas ensidige avgjørelser».

  X svarer Fifa at den nåværende kalenderen ble enstemmig godkjent av Fifa-rådet, som er satt sammen med representanter fra alle kontinenter – inkludert Europa.

  – Fifas kalender er det eneste verktøyet som sikrer at internasjonal fotball kan fortsette å overleve, sameksistere og blomstre sammen med nasjonal og internasjonal klubbfotball, skriver Fifa og fortsetter:

  – Noen ligaer i Europa opptrer med kommersiell egeninteresse, hykleri og uten hensyn til alle andre i verden. Disse ligaene foretrekker tilsynelatende en kalender fylt med vennskapskamper og sommerturneer, ofte med omfattende globale reiser.

  Norsk Toppfotball er medlem av European Leagues. (NTB/NRK)

  Det norske herrelandslaget i fotball før privatlandskampen mot Danmark i juni 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Jakob Ingebrigtsen til Lausanne etter OL

  Jakob Asserson Ingebrigtsen løper 1500 meter i Lausanne etter OL.

  Diamond League-arrangøren bekrefter i en pressemelding at nordmannen er klar for det tradisjonsrike stevnet i Sveits.

  Stevnet er 22. august. Det blir hans første konkurranse etter OL.

  Timothy Cheruiyot, Azeddine Habz og Mario García er også klar for 1500-meteren.

  Jakob Asserson Ingebrigtsen har flere gode minner fra Lausanne, blant annet da han løp inn til seier og stevnerekord på 1500 meter i fjor. Da løp han på 3.28,72.

  Før han skal dit er det imidlertid OL i Paris som gjelder for 23-åringen. Der skal han prøve å forsvare OL-gullet på 1500 meter, i tillegg til å løpe 5000 meter for første gang i OL-karrieren.

  Ingebrigtsens første løp i OL blir 1500 meter forsøk fredag 2. august. Se hele OL-programmet her.

  Jakob Ingebrigtsen i Monaco
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal