Hopp til innhold

Schempp seiret etter Bjørndalen-bom

OSLO/OBERHOF (NRK) Etter en gavepakke av Ole Einar Bjørndalen på siste skyting og grep Simon Schempp muligheten og spurtslo Erik Lesser og Martin Fourcade om seieren.

Både Bjørndalen og Lesser bommer en gang, mens Forucade skyter fullt hus.

Laster innhold, vennligst vent..

Bjørndalen og Lesser kom sammen inn til siste skyting på herrenes 15 kilometer fellesstart. Men da begge løperne fikk én bom på siste skyting, svarte Simon Schempp med fullt hus.

Bjørndalen

SKJØT SEG BORT: Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Primoz Lovric, Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Det var veldig bra skyting og jeg følte jeg hadde kontroll på liggende. Stående var også fint, men veldig synd med den siste [bommen] på stående. Ellers hadde det holdt helt inn, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Schempp fikk med seg Fourcade og Lesser på et hardkjør på den siste runden og på oppløpet kunne tukte førstnevnte, som gikk inn til øredøvende jubel på hjemmebane i Oberhof. Seieren var hans ellevte verdenscupseier i karrieren og hans første denne sesongen.

– De kjørte knallhardt på den siste runden og da fikk jeg mye syre, fortsatte 42-åringen.

Ole Einar Bjørndalen endte på en femteplass, men lå lenge og kjempet om pallplass

Bjørndalen var fornøyd med rennet, til tross for at bommen på siste skyting kostet ham seieren.

Bjørndalen ble til slutt nummer fem, med Emil Hegle Svendsen to plasser bak på en syvendeplass. Selv om Bjørndalen var fornøyd med fremgangen, avslørte han at fokuset har vært på utstyret de siste ukene.

– Jeg har hatt mye fokus på utstyr og styret noe helt hinsides med det de siste ukene. Jeg har ikke vært meg selv, og det har bremset mye, sa Bjørndalen, uten å spesifisere hva som har vært galt med utstyret.

Jevnt hele veien

Feltet var samlet etter to skytinger, men på stående skjøt etter sigende favoritten Fourcade seg bort med to bom. Det gjorde ikke Bjørndalen, som prikket ned alle fem blinkene og ledet ut fra tredje skyting, med tyske Lesser på bakskiene.

Simon Schempp

RASKEST: Simon Schempp sørget for dobbelt tysk på 15 kilometeren.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

Lesser og Bjørndalen gikk alene inn på siste skyting, men begge klarte ikke å holde nervene under kontroll og fikk én bom hver.

Det ga Schempp og Fourcade muligheten til å ta igjen teten og etter at begge prikket ned fem blinker skulle de to, sammen med Lesser, avgjøre seieren seg imellom.

Svendsen knakk staven

Både Bjørndalen og Svendsen lå godt plassert etter to feilfrie skytinger. Så satte Fourcade opp tempoet for å få distanser i et tett og jevnt felt etter halvgått renn.

emil

KNAKK STAVEN: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Jure Makovec / AFP

Svendsen knakk en stav tidlig på første runde og måtte bruke krefter på å hente seg inn igjen. Heller ikke på standplass lykkes 31-åringen.

– Jeg kom litt bakpå og knakk en stav der. Måtte liksom ta igjen litt for hver runde og det brukte jeg krefter på, sa han til NRK.

Bjørndalen endte med én bom, Svendsen med to, mens Henrik L'Abée-Lund hadde en tung dag på standplass og fikk hele fire bom på de tre første skytingene.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • AFP: Kameruns førstekeeper straffes internt – må stå over VM-kampen mot Serbia

  André Onana (26) får ikke vokte Kamerun-målet i dagens VM-oppgjør mot Serbia. Inter-keeperen holdes utenfor på grunn av disiplinære årsaker, erfarer AFP.

  Det franske nyhetsbyrået får opplyst om saken av en kilde i Kameruns fotballforbund i timene før avspark. Hva som ligger bak den interne straffen, er ikke kjent.

  Onana blir erstattet av Devis Epassy. Han spiller klubbfotball i saudiarabiske Abha.

  I alt har Onana stått 34 kamper for Kamerun. Han tok del i lagets 0-1-tap for Sveits i VM-åpningen. Foran sesongen sluttet han seg til Inter i italiensk Serie A på fri overgang etter flere år i Ajax i Nederland.

  Kamerun ryker ut av VM-sluttspillet i Qatar hvis det blir tap for Serbia og Brasil unngår nederlag mot Sveits senere i dag.

  (©NTB)

  Andre Onana
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Skotsk fotball setter begrensninger for hodestøt

  Profesjonelle fotballspillere i Skottland har fått et forbud mot å heade ballen på trening dagen før og dagen etter kamp. I tillegg har klubber fått beskjed om å begrense øvelser i øktene som involverer hodestøt. Det skriver BBC.

  De nye retningslinjene kommer etter at Glasgow universitet publiserte sin undersøkelse som viste at tidligere fotballspillere har en tre og en halv større sjanse for å dø av hjernesykdom. Ekspertene mener det har en sammenheng med heading.

  Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Skandalescener i tyrkisk fotball: Ble angrepet med hjørneflagg

  Et brennhett derby mellom Göztepe og Altay i den tyrkiske andredivisjonen i fotball søndag, ble stoppet etter bare 20 minutter.

  Det skjedde etter at fyrverkeri ble skutt mot den ene langsiden, og en supporter skal ha fått brannskader som følge av det.

  En annen supporter hadde lyktes i å ta seg inn på banen, for å deretter gå løs mot Altays keeper Evrim Özenç med et hjørneflagg. Video fra kampen viser at han ble slått i hodet.

  Både supporteren og keeper Özenç fikk umiddelbart hjelp av helsepersonell, før de ble ført fra stadion i ambulanse.

  – Det er flaut. Jeg kan ikke si noe annet, sier Altays klubbpresident om scenene, ifølge Sabah.

  Kampen ble avbrutt, og vil spilles fra 20 minutter på et seinere tidspunkt.

  Göztepe og Altay. Keeper angrepet med hjørneflagg
  Foto: Skjermdump @gchahal / Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste