Hopp til innhold

Schempp seiret etter Bjørndalen-bom

OSLO/OBERHOF (NRK) Etter en gavepakke av Ole Einar Bjørndalen på siste skyting og grep Simon Schempp muligheten og spurtslo Erik Lesser og Martin Fourcade om seieren.

Både Bjørndalen og Lesser bommer en gang, mens Forucade skyter fullt hus.

Laster innhold, vennligst vent..

Bjørndalen og Lesser kom sammen inn til siste skyting på herrenes 15 kilometer fellesstart. Men da begge løperne fikk én bom på siste skyting, svarte Simon Schempp med fullt hus.

Bjørndalen

SKJØT SEG BORT: Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Primoz Lovric, Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Det var veldig bra skyting og jeg følte jeg hadde kontroll på liggende. Stående var også fint, men veldig synd med den siste [bommen] på stående. Ellers hadde det holdt helt inn, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Schempp fikk med seg Fourcade og Lesser på et hardkjør på den siste runden og på oppløpet kunne tukte førstnevnte, som gikk inn til øredøvende jubel på hjemmebane i Oberhof. Seieren var hans ellevte verdenscupseier i karrieren og hans første denne sesongen.

– De kjørte knallhardt på den siste runden og da fikk jeg mye syre, fortsatte 42-åringen.

Ole Einar Bjørndalen endte på en femteplass, men lå lenge og kjempet om pallplass

Bjørndalen var fornøyd med rennet, til tross for at bommen på siste skyting kostet ham seieren.

Bjørndalen ble til slutt nummer fem, med Emil Hegle Svendsen to plasser bak på en syvendeplass. Selv om Bjørndalen var fornøyd med fremgangen, avslørte han at fokuset har vært på utstyret de siste ukene.

– Jeg har hatt mye fokus på utstyr og styret noe helt hinsides med det de siste ukene. Jeg har ikke vært meg selv, og det har bremset mye, sa Bjørndalen, uten å spesifisere hva som har vært galt med utstyret.

Jevnt hele veien

Feltet var samlet etter to skytinger, men på stående skjøt etter sigende favoritten Fourcade seg bort med to bom. Det gjorde ikke Bjørndalen, som prikket ned alle fem blinkene og ledet ut fra tredje skyting, med tyske Lesser på bakskiene.

Simon Schempp

RASKEST: Simon Schempp sørget for dobbelt tysk på 15 kilometeren.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

Lesser og Bjørndalen gikk alene inn på siste skyting, men begge klarte ikke å holde nervene under kontroll og fikk én bom hver.

Det ga Schempp og Fourcade muligheten til å ta igjen teten og etter at begge prikket ned fem blinker skulle de to, sammen med Lesser, avgjøre seieren seg imellom.

Svendsen knakk staven

Både Bjørndalen og Svendsen lå godt plassert etter to feilfrie skytinger. Så satte Fourcade opp tempoet for å få distanser i et tett og jevnt felt etter halvgått renn.

emil

KNAKK STAVEN: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Jure Makovec / AFP

Svendsen knakk en stav tidlig på første runde og måtte bruke krefter på å hente seg inn igjen. Heller ikke på standplass lykkes 31-åringen.

– Jeg kom litt bakpå og knakk en stav der. Måtte liksom ta igjen litt for hver runde og det brukte jeg krefter på, sa han til NRK.

Bjørndalen endte med én bom, Svendsen med to, mens Henrik L'Abée-Lund hadde en tung dag på standplass og fikk hele fire bom på de tre første skytingene.

Siste nytt

 • Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. Da måtte Saravi gha vunnet sin semifinale mot Gabriel Kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. Saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for Baldauf.

  Felix Baldauf
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjefull pris

  De to nybakte verdensmesterne, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, ble i dag nominert til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.

  Avgjørelsen vil bestå av en fjerdedel fra stemmeavgivning på sosiale medier, sammen med en fjerdedel fra nasjonale forbund, presse og et ekspert panel.

  Forrige år ble Jakob Ingebrigtsen og Armand Duplantis de første i historien til å dele prisen på herresiden.

  Prisseremonien vil skje 21. oktober, i Vilnius i Litauen.

  Track & Field: Prefontaine Classic Press Conference
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

  Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

  Så kom tapet for Saravi. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste