Syk i fjor – i år tar Sandbech ingen sjanser

Under fjorårets Air & Style ble den store forhåndsfavoritten Ståle Sandbech syk og så Beijing fra hotellrommet. Nå er OL-medaljevinneren tilbake i byen, og tar ingen sjanser i jakten på gullet.

Sandbech

Ståle Sandbech er klar for sesongoppkjøringen, og håper å kapre gullmedaljen i Air & Style-finalen.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Ståle Sandbech

Her prøver Ståle Sandbech hoppet i Beijing.

Foto: Thomas Harstad (med tillatelse)

– Jeg spiller kortene mine veldig sikkert nå. Nå tenker jeg på alt jeg spiser, og tar alle forholdsregler her, forteller Ståle Sandbech til NRK.

Under fjorårets sesongstart i Beijing ble nemlig OL-stjernen matforgiftet, og måtte stå over konkurransen. Det skal ikke skje igjen, ifølge snowoardesset.

Ståle Sandbech er en av de virkelig store favorittene til å stikke av med seieren, og nå prøver han å glemme fjoråret så godt det lar seg gjøre.

– Jeg prøver å ikke tenke på at jeg var syk i fjor. Nå prøver jeg å holde meg frisk, og er sugen på å gjøre det bra. Jeg har alltid motivasjonen til å gjøre det bra i konkurranser, sier Sandbech.

Under fredagens kvalifisering hadde Sandbech få problemer med å kvalifisere seg. Med 92.30 poeng i sitt første «run» slo han ut sin 18 år gamle konkurrent Kyle Mack, og kvalifiserte på en 6. plass.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Her prøver Sandbech konkurransehoppet.

SE VIDEO: Her prøver Ståle Sandbech konkurransehoppet.

Har øvd inn supertriks

Sandbech

Her er Sandbech under kvalifiseringsrundene fredag.

Foto: Thomas Harstad (med tillatelse)

NRK vet at Sandbech foran denne konkurransen har øvd inn et triks som aldri før har blitt gjort i konkurranse, og på spørsmål om trikset blir dratt frem under lørdagens finale smiler snowboard-stjerna.

– Det trikset ja. Det vet jeg ikke helt, men det er en god idè, sier han til NRK på spørsmål om vi får se trikset lørdag.

For selv om han vil, er han usikker på om trikset kan gjøres i Beijing.

– Som å bli bokset i rumpa av Mike Tyson

– Å lande feil på det hoppet her er som å bli boksa i rumpa av Mike Tyson, ler Sandbech kvelden før finaleomgangene.

For det 30 meter lange hoppet er ifølge Sandbech av et mer brutalt slag, og gjør det langt fra enkelt å ta ut det lille ekstra.

– Du vil lande på beina, og det har jeg tenkt til å gjøre. Jeg har ikke lyst til å lande på rumpa, for å si det sånn, forteller Sandbech.

Harstad

Landslagssjef Thomas Harstad merker at Sandbech er gira i forkant av konkurransen. Fjoråret avsluttet han med gullmedalje i OL.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Sandbech hadde et fantastisk fjorår på brett, og kronet det hele med sølvmedalje under OL i Sotsji, selv om mange mente han ble frarøvet gullmedaljen under mesterskapet.

– Merker at han er gira

Landslagssjef Thomas Harstad mener vi kan forvente store ting av 21-åringen også i år.

– Han har forberedt seg godt, og jeg merker på han at han er gira. Han går inn i hver konkurranse for å vinne.

Harstad sier de fleste ser på Sandbech som den store favoritten i konkurransen.

– Det er lov å håpe på gull og medaljer. Ståle tok sølv i OL, og blir sett på som en av de desidert største Big Air-kjørerne i verden, avslutter landslagssjefen.

Siste nytt

 • Gullerud skifter klubb i Tyskland

  Håndballproffen Magnus Gullerud (28) flytter videre fra Minden til bundesligarivalen Magdeburg fra neste sesong, skriver Nettavisen. Gullerud har takket nei til en kontraktsforlengelse med klubben. Hedmarkingens kontrakt går ut 1. juli neste år.

  EM håndball herrer 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Granerud vraket til v-cupåpning

  Halvor Egner Granerud må belage seg på hopping i kontinentalcupen mens lagkameratene på elitelandslaget innleder verdenscupen i Wisla til helgen. Det bekreftet landslagsledelsen under hoppernes såkalte «takeoff»-arrangement i Oslo onsdag formiddag. De norske hopperne som får sjansen er: Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann André Forfang, Robin Pedersen, Thomas Aasen Markeng og Marius Lindvik.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Russland feide Norge av banen

  Norges kvinnelag i curling-EM ga opp kampen da Russland ledet 9-2 etter seks omganger onsdag. Det var det femte tapet på sju kamper for de norske kvinnene i mesterskapet.

  Kristin Skaslien
  Foto: Carina Johansen

Sendeplan

Kl. Program Kanal