Ishockey

Oppsummert

 • 13.00: Pressekonferanse med Mats Zuccarello i forbindelse med signeringen av kontrakten med Minnesota Wild.
 • Zuccarello har blitt enig om en femårskontrakt med klubben. Avtalen har en totalramme på 255 millioner norske kroner.
 • Frisk Asker tapte i Salzburg

  Frisk Asker hevet seg i sin tredje kamp i mesterligaen ishockey, men tapte 0-1 for RB Salzburg i Østerrike etter at nullen sprakk i undertall i siste periode.

  Frisk pådro seg bare to utvisninger i bortekampen, men Magnus Gehebs tominutter seks minutter inn i den tredje perioden ble skjebnesvanger. Etter godt spill av hjemmelaget kunne Peter Schneider knalle inn vinnermålet med et direkteskudd på en presis pasning fra Ali Wukovits.

  Hjemmelaget vant skuddstatistikken 32-14, men Nicklas Dahlberg var god i Frisk-målet. Mot slutten tok Frisk ut Dahlberg til fordel for en ekstra utespiller i jakten på utligning, men det ble ikke flere scoringer for noen av lagene.

  Tidligere har Frisk tapt klart i to hjemmekamper: 2-6 for RB Salzburg og 1-5 for Bolzano. Sistnevnte venter i Italia søndag. Tsjekkiske Jastrzebie er siste lag i gruppa og møter Frisk hjemme og borte i første halvdel av oktober.

  Frisk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Åpnet mesterligaen med tap

  Frisk Asker tapte 2-6 hjemme for RB Salzburg fra Østerrike i 1. runde av mesterligaens gruppespill i ishockey.

  Periodesifrene ble 1-1, 0-2 og 1-3 foran 692 tilskuere i Askerhallen fredag kveld.

  Ty Loney gjorde 1-0 til Salzburg 12.26 minutter ut i 1. periode. Hampus Gustafsson utlignet for Frisk Asker drøye minuttet senere.

  I 2. periode tok bortelaget ledelsen etter bare et par minutter ved Terrence James Brennan. Darjo Leonhardt la på til 3-1 etter 37.17 minutter.

  I den siste perioden scoret RB Salzburg to kjappe ved Thomas Raffl og Mario Huber. Viktor Granholm reduserte på straffe 43.50 minutter ut i kampen. Ty Loney laget sitt andre for dagen til 6-2 i power play med litt over fire minutter igjen å spille.

  I søndagens 2. runde skal Frisk Asker møte italienske Bolzano. De slo Jastrzebie fra Polen 3-2 etter forlengning fredag kveld. (©NTB)

  Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • OL-billetten glapp for Norge

  Norges herrelandslag i ishockey blir ikke å se i Beijing-OL i februar neste år. Det ble klart etter 0-2-kampen mot Danmark i Jordal Amfi søndag.

  Både det norske og danske laget sto med seks poeng av seks mulige før OL-billetten for Oslo-gruppa skulle deles ut. Dermed var søndagens duell en ren finale.

  Der kom de norske spillerne til kort. Scoringen til Frederik Storm på tampen av 2. periode la grunnlaget for dansk seier. 32-åringen kom alene med Henrik Haukeland og sendte pucken mellom beina på målvakten og i nettet. I sluttminuttene doblet Nikolaj Ehlers ledelsen.

  Norge hadde flere gode muligheter foran eget publikum, men klarte ikke å få pucken forbi Sebastian Dahm i det danske buret.

  Norsk ishockey har vært representert i de tre siste OL. Forrige kvalifiseringsbom kom i forkant av Torino-mesterskapet i 2006.

  – Det er tøft selvfølgelig, vi ville jo til OL, sier Norges sisteskanse Henrik Haukeland til NRK og fortsetter:

  – Det var en ganske tett og jevn match. Vi har litt marginer imot, pucken ville ikke inn.

  OL-kvalifiseringen ishockey, Danmark - Slovenia
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Norge vant i OL-kvaliken

  Norges ishockeyherrer kjørte tidvis over Slovenia på veien mot 7-4-seier i Jordal Amfi. Søndagens kamp mot Danmark blir en ren finale om en OL-plass.

  Både det norske og danske laget står med seks poeng av seks mulige før OL-billetten for Oslo-gruppa skal deles ut. Med ny seier blir Norge å se i Beijing-lekene i februar neste år.

  Norsk ishockey har vært representert i de tre siste OL. Forrige kvalifiseringsbom var i forkant av Torino-mesterskapet i 2006.

  Norge
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Norge slo Sør-Korea

  Det norske ishockeylandslaget svarte umiddelbart på et tidlig baklengsmål og snudde til 4–1 over Sør-Korea. To langt tøffere kamper venter i OL-kvalifiseringen.

  Som ventet tok Norge alle poengene i åpningskampen på Jordal Amfi torsdag kveld. Det sørkoreanske laget er spådd å bli en real kasteball i Oslo-gruppen i jakten på OL-spill i Beijing kommende vinter.

  Erlend Lesund, Ken André Olimb, Stefan Espeland og Tobias Lindström scoret de norske målene.

  Norge møter betraktelig tøffere motstand når Slovenia venter samme sted fredag. Siste gruppekamp er mot favoritten Danmark søndag. Det er bare gruppevinneren som tar seg til Beijing-lekene i februar neste år. (NTB)

  OL-kvalifisering ishockey. Zucarello
  Foto: Erik Johansen / NTB
Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.

Siste nytt

 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Hoelgaard imponerte i VM

  Markus Hoelgaard kom seg med i bruddet som skulle vise seg å gjøre opp om VM-medaljene på fellestarten. Franske Julian Alaphilippe skaffet seg en luke med under 20 kilometer igjen, og syklet alene over mål til sitt andre strake VM-gull. Dylan van Baarle fra Nederland tok sølvet, foran danske Michael Valgren.

  Hoelgaard kom i mål til en sterk 12.-plass.

  – Jeg kjører et veldig bra løp og er stolt av måten jeg kjører på, men jeg er skuffet over at jeg ikke henger på når de går før siste runden, så jeg føler det er en mulighet som glipper der, sier han til NRK.

  Norges største håp, Alexander Kristoff, kom inn med hovedfeltet, over seks minutter bak vinneren.

 • Tok seier nummer 100 i regndrama

  Lewis Hamilton nådde en enorm milepæl i formel 1-sirkuset søndag. Da tok Mercedes-føreren sin seier nummer 100.

  – Herlig innsats, jeg er så takknemlig for de hundre, sa Hamilton på lagets radio like etter at han kjørte over målstreken etter et kjempedrama i Sotsji.

  For det som så ut til å bli en helt ordinær kamp om seieren mellom Hamilton og McLarens Lando Norris, ble i stedet noe helt annet.

  Med få runder igjen begynte det nemlig å regne. Forholdene ble nær umulige med dekkene førerne brukte.

  Etter hvert tok Hamilton turen til pit stop for å bytte dekk. Selv om briten tapte stort i begynnelsen, ble regnværet bare verre på få minutter.

  Det kan Norris skrive under på. Han beholdt dekkene lengre. Det førte til at han knapt klarte å holde bilen på banen og fullstendig krise.

  Hamilton tok enkelt igjen hele forspranget og kunne kjøre i mål til seier.

  For Norris var det allerede for sent da han valgte å kjøre inn til pit stopp for dekkskifte. Han endte til slutt på syvendeplass.

  Det var også andre som jublet for forholdene. Max Verstappen startet sist i feltet under søndagens løp. God kjøring og en tidlig avgjørelse om å bytte dekk tidsnok førte ham til slutt helt opp på andreplass.

  – Da jeg våknet i dag morges forventet jeg ikke dette resultatet, sier en glisende Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

  Hamilton overtok ledelsen i formel 1-verdensmesterskapet. Han står med 246,5 poeng med Verstappen bare to poeng bak.

  ObBeMAWtwnA
  Foto: YURI KOCHETKOV / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal