Hopp til innhold

Hockeyprofilen Alexander Reichenberg (31) er død: – Mitt hjerte er knust

Hele Hockey-Norge er i sorg etter dødsfallet. «Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist», skriver Lillehammer Ishockeyklubb som omtaler han som en klubblegende.

N6ORYg6STrY

HAR GÅTT BORT: Lillehammer-profil Alexander Reichenberg er død.

Foto: NTB

Reichenberg har spilt som utenlandsproff i blant annet Tsjekkia, Sverige og Østerrike. Den svenskfødte spilleren spilte også for Norge under OL i Pyeongchang i 2018.

– Det er utrolig trist, man blir helt satt ut egentlig. Han var en ung gutt med en fantastisk karriere.

Det sier Roy Johansen til NRK kort tid etter å ha mottatt beskjeden om dødsfallet. Han omtaler dødsfallet som brutalt trist. Johansen var blant annet trener på landslaget for Reichenberg, sist under VM i 2016.

– Jeg har egentlig ikke ord, sier Johansen til NRK.

Hvordan opplevde du å ha han på landslaget?

– Han var en veldig blid og utadvendt gutt – et kjempetalent. En herlig type, som også hadde noen utrolige ferdigheter på isen, sier Johansen.

Ishockey, VM, dag 3, Norge - Danmark

I SORG: Den tidligere Roy Johansen mottok dødsbudskapet søndag. Her fra VM i 2013.

Foto: BILDBYRÅN

Hockeypresidenten: – Ufattelig trist

For Lillehammer Ishockeyklubb omtales han som en klubblegende som også bidro utenfor banen.

– Alex var en person jeg ble veldig glad i. Jeg kjente han i mange år, men spesielt det siste året som sportslig ansvarlig. Han var en veldig god og ærlig person, som spiller og lagspiller. Det er en av de beste spillerne vi har hatt på Lillehammer ishockeyklubb gjennom tidene.

Det sier Lars Bergseng til NRK, sportslig leder i Lillehammer Ishockeyklubb elite.

– Dette har jo skjedd ganske nylig, så vi er fortsatt i en sjokktilstand alle sammen, tror jeg. Det er ufattelig trist og uten mening. Det kom helt ... fullstendig brått på, så det er vondt, sier Bergseng.

Dødsfallet publiseres i samråd med de pårørende.

– Dette var en ufattelig trist og uvirkelig beskjed å få. Alexander var en ishockeyspiller i sin beste alder og har bidratt stort på klubb og landslag i mange år, skriver Tage Pettersen, Norges ishockeypresident, til NRK.

– Ishockeyforbundets og mine tanker går i kveld til hans nærmeste familie, venner og de mange lagkameratene han har hatt rundt seg i sin karriere, skriver Pettersen.

Ishockey eliteserien Lillehammer - Storhamar (3-2)

PÅ ISEN: Her gratuleres Reichenberg (t.h.) av målvakt Christoffer Bengtsberg, etter at han utlignet til 2-2 i Hockey Classic-kampen i Håkons Hall på Lillehammer mellom mjøsrivalene Lillehammer og Storhamar i 2018.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Ishockey. Norge - Slovenia

OLYMPIER: Reichenberg deltok på Vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Her ser vi Slovenias Anze Kuralt (t.v.) i kamp om pucken med Reichenberg.

ISHOCKEY-VM 2019 ITALIA-NORGE

POENGKONGE: Her jubler Alexander Reichenberg under VM i 2019 sammen med Tobias Lindström etter 0-1-målet i matchen mot Italia.

Mitt hjerte er knust

I løpet av karrieren var han blant annet innom klubber som Sparta Praha, Färjestad og Oskarshamn.

– Klump i halsen. Vondt i magen. En artist har forlatt oss, altfor, altfor tidlig. Hvil i fred, 61!, skriver TV 2s hockeykommentator Jonas Bariås på X.

Nyheten har også nådd Sverige, hvor han var en stor hockeyprofil. Aviser som Aftonbladet, Expressen og TV 4 har alle omtalt dødsfallet.

– Jeg hørte dette akkurat nå. Mitt hjerte er knust, sier den svenske hockeyspilleren Linus Johansson til Expressen.

Johansson spilte sammen med Reichenberg i svenske Färjestad i sesongen 2018/2019.

Ishockey, SHL, Timrå - Färjestad

LAGKAMERATER: Alexander Reichenberg (til venstre) var lagkamerat sammen med Linus Johansson i Färjestad. Her fra kampen mot Timrå i 2019.

Foto: BILDBYRÅN

Var inne i et rekordår

Høsten 2021 vendte Reichenberg hjem til Lillehammer Ishockeyklubb.

I årets grunnserie i Norge sto han med 44 poeng på 41 kamper. Dette var også hans beste poengfangst gjennom karrieren.

– Han var en spiller med X-faktor, sier Andersen.

«Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.», skriver klubben på sin hjemmeside.

Mandag skal Lillehammer Ishockeyklubb gjennomføre en treningsøkt. I den forbindelse blir det også en samling for spillergruppen. Der får de spillerne som trenger ekstra oppfølging å få det fra klubben, informerer styreleder Andersen.

Sportsnyheter

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Både klissvåte drakter og VAR-drama skaper reaksjoner.

Siste nytt

 • TV2: Vålerenga-spiller må opereres på nytt

  Mimmi Löfwenius Veum (30) må opereres igjen. Det skriver TV2.

  Under cupfinalen november 2023 gikk angrepsspilleren av etter en alvorlig kneskade.

  – Operasjonen jeg var gjennom, var omfattende. Det meste har gått bra, men så kan det også virke som at det er noe som ikke har fungert like bra. Nå har vi en mulighet til å rette opp i det, sier 30-åringen til TV2.

  – Vi vet ikke eksakt hva det er før legene får gått inn med kikkhull for å se, men jeg har opplevd at kneet ikke har fungert slik jeg har ønsket.

  Operasjonen skjer i neste uke. Målet hennes skal være å bli spilleklar til neste sesong.

 • Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese fikk OL-billett

  Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese er klare for OL i Paris, i henholdsvis sprangridning og dressur.

  Norges Rytterforbund opplyser at uttaket av Gulliksen og Freese er del av det som blir Olympiatoppens tredje uttak til sommerlekene i Frankrike.

  – OL i Paris i 2024 har vært et stort mål for meg, sier Gulliksen

  Gulliksen skal delta i sprangridnings-konkurransene i Paris med hesten Mistral van de Vogelzang. Freese skal konkurrere med hesten Total Hope OLD.

  32 år gamle Gulliksen er datter av mer meritterte og kjente Geir Gulliksen. 64-åringen deltok både under OL i Beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i Tokyo i 2021. (NTB)

  Victoria Gulliksen og hesten Viego les Hauts i aksjon i verdenscupen i sprangridning under Oslo Horse Show 2016 i Telenor arena utenfor Oslo søndag.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Christiansen berget akkurat EM-finaleplassen – Jøntvedt utslått

  Henrik Christiansen (27) tok seg til finalen på 800 meter fri under EM i svømming langbane i Beograd som åttende og sistemann tirsdag.

  Christiansen ble nummer fire i det andre kvalifiseringsheatet, og tiden 7.55,62 holdt til finale onsdag etter at alle de tre heatene var ferdigsvømt.

  Jon Jøntvedt ble totalt nummer ni, og var dermed den første som ikke tok seg til finalen. Jøntvedt kvalifiserte inn til tiden 8.01,04.

  Ukraineren Mykhajlo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 7.48,22.

  Silje Slyngstadli var med i det andre av i alt fire heat på 100 meter bryst. Der endte hun på 9.-plass med tiden 1.10,81. 25.-plass totalt betyr at hun er utslått på denne distansen i mesterskapet.

  De 16 beste tok seg til semifinalen senere tirsdag. Siste semifinaleplass gikk på 1.09,22.

  Helle Tuxen er på sin side klar for finalen i 1 meter stup senere tirsdag etter at hun ble nummer ni av totalt 20 utøvere i kvalifiseringen med 209,80 poeng. De 12 beste i kvalifiseringen tok seg til finalen, og Carolina Kupka var blant dem som ikke klarte det. Hun ble totalt nummer 16 i kvalifiseringen.

  (NTB)

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal