Hopp til innhold

Legkov tilbakeviser påstander om at han legger opp

Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irritert på Aftonbladet som meldte dette tidligere i dag. Cramer føler seg feilsitert.

Sochi Olympics Cross Country Men

LEGGER OPP: Aleksander Legkov legger opp. Her jubler han for gullmedaljen i Sotsji-OL som han senere ble fratatt fra IOC.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

Utestengt på livstid

Den 1. november kom beskjeden fra IOC om at Aleksander Legkov var utestengt fra OL på livstid og fratatt sin gullmedalje på femmila fra Sotsji-OL som følge av brudd på dopingreglene.

Én måned senere ble Legkov også utestengt fra verdenscupen i langrenn av det internasjonale skiforbundet.

– Nå er det slutt. Det blir ikke noe mer for Aleksander nå, skal en av de russiske lederne ha fortalt Aftonbladet, men dette mener altså Cramer at ikke stemmer.

Har klaget avgjørelsen til CAS

Legkov er en av mange russiske utøvere som har klaget IOCs utestengelse til Idrettens voldgiftsrett, CAS.

– Det viktigste for Aleksander er akkurat nå at han får beholde sine medaljer fra Sotsji. Det som skjer i CAS er det viktigste nå, sa Cramer til Aftonbladet.

Russland-deltagelse under nøytralt flagg

Russland som nasjon er utestengt fra lekene i Pyeongchang neste år som følge av systematisk brudd på dopingreglene under OL i Sotsji 2014.

Russiske utøvere med en særskilt invitasjon fra IOC har likevel mulighet til å konkurrere i lekene under nøytralt flagg. En avgjørelse som den russiske OL-komiteen akseptere denne uken.

Legkov står derimot uten mulighet til å konkurrere i lekene da han er en av 31 russiske utøvere som IOC foreløpig har utestengt fra lekene på livstid.

Siste nytt

 • Tour de France dropper Champs-Elysees

  Tour de France skal ikke avsluttes i Paris for første gang på 119 år når rittet avsluttes i Nice i 2024-utgaven.

  Avgjørelsen ble presentert av arrangør ASO på en pressekonferanse torsdag.

  Rittet har blitt avsluttet i Paris siden 1905, men i 2024 må det gjøres endringer. Grunnen er at OLs åpningsseremoni skal avholdes på Champs-Élysées fem dager etter rittets slutt.

  Siste etappe av Tour de France har lenge blitt avsluttet nettopp på Champs-Élysées, men i 2024 skal sykkeleliten spurte om seieren i Nice.

  – Nice er en by som skinner og som er kjent over hele verden, sier rittsjef Christian Prudhomme.

  Rittet er tilbake i Paris i 2025. (NTB)

  Tour de France
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tredjeplass for de norske skiskytterkvinnene

  Norge var langt ifra noen favoritt på dagens stafett, men de norske kvinnene leverte meget sterkt i de finske skoger.

  Ingrid Landmark Tandrevold og tyske Denise Herrmann-Wick var utrolig jevne på den siste etappen. Så jevne at de faktisk skjøt synkront på den liggende skytinga.

  – Det er synkronskyting her nå, sa Ingrid Glomnes på NRKs radiosending.

  Også på den siste skytinga var det jevnt, men Tandrevold trengte kun ett ekstraskudd kontra Herrmann-Wick sine to.

  Tandrevold vant duellen på standplass, men fikk ikke en stor nok luke til Herrmann-Wick, som tok hun igjen. Dermed ble Norge nummer tre.

  – Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK.

  Ragnhild Femsteinevik var det mest usikre kortet på det norske laget. Men på sin tredjeetappe leverte hun varene. Ti treff og null bom var stor forbedring fra gårsdagens 68. plass på normaldistansen.

  – Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik.

  Karoline Knotten gikk førsteetappen, og med unntak av to ekstraskudd gikk Knotten en meget god etappe og sendte Ida Lien ut i tet på den andre etappen.

  Også Lien leverte varene. Hun skjøt fullt hus på den første skytinga, men det store spørsmålstegnet var ståendeskytinga. Den fikset Lien med to ekstraskudd, og dermed kunne hun sende Femsteinevik ut i pallkamp på den tredje etappen.

 • Vålerenga-spiss klar for HamKam

  Angriper Henrik Udahl (25) går fra Vålerenga til HamKam. Udahl har signert en fireårskontrakt med eliteserielaget.

  Det melder Vålerenga på sine nettsider.

  – Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i, trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo.

  Udahl endte med 54 kamper og 14 mål for Oslo-klubben.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Kristiansund (3-0)
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste