Hopp til innhold

Legkov tilbakeviser påstander om at han legger opp

Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irritert på Aftonbladet som meldte dette tidligere i dag. Cramer føler seg feilsitert.

Sochi Olympics Cross Country Men

LEGGER OPP: Aleksander Legkov legger opp. Her jubler han for gullmedaljen i Sotsji-OL som han senere ble fratatt fra IOC.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

Utestengt på livstid

Den 1. november kom beskjeden fra IOC om at Aleksander Legkov var utestengt fra OL på livstid og fratatt sin gullmedalje på femmila fra Sotsji-OL som følge av brudd på dopingreglene.

Én måned senere ble Legkov også utestengt fra verdenscupen i langrenn av det internasjonale skiforbundet.

– Nå er det slutt. Det blir ikke noe mer for Aleksander nå, skal en av de russiske lederne ha fortalt Aftonbladet, men dette mener altså Cramer at ikke stemmer.

Har klaget avgjørelsen til CAS

Legkov er en av mange russiske utøvere som har klaget IOCs utestengelse til Idrettens voldgiftsrett, CAS.

– Det viktigste for Aleksander er akkurat nå at han får beholde sine medaljer fra Sotsji. Det som skjer i CAS er det viktigste nå, sa Cramer til Aftonbladet.

Russland-deltagelse under nøytralt flagg

Russland som nasjon er utestengt fra lekene i Pyeongchang neste år som følge av systematisk brudd på dopingreglene under OL i Sotsji 2014.

Russiske utøvere med en særskilt invitasjon fra IOC har likevel mulighet til å konkurrere i lekene under nøytralt flagg. En avgjørelse som den russiske OL-komiteen akseptere denne uken.

Legkov står derimot uten mulighet til å konkurrere i lekene da han er en av 31 russiske utøvere som IOC foreløpig har utestengt fra lekene på livstid.

Siste nytt

 • Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. Da måtte Saravi gha vunnet sin semifinale mot Gabriel Kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. Saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for Baldauf.

  Felix Baldauf
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjefull pris

  De to nybakte verdensmesterne, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, ble i dag nominert til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.

  Avgjørelsen vil bestå av en fjerdedel fra stemmeavgivning på sosiale medier, sammen med en fjerdedel fra nasjonale forbund, presse og et ekspert panel.

  Forrige år ble Jakob Ingebrigtsen og Armand Duplantis de første i historien til å dele prisen på herresiden.

  Prisseremonien vil skje 21. oktober, i Vilnius i Litauen.

  Track & Field: Prefontaine Classic Press Conference
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

  Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

  Så kom tapet for Saravi. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste