Knust Vylegzjanin til NRK: – Vi er uskyldige. Det finnes ikke bevis.

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): De seks OL-utestengte russerne får ikke gå i verdenscupen. Avgjørelsen burde kommet tidligere, mener NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Maksim Vylegzjanin

SUSPENDERT: Maksim Vylegzjanin var langt nede da han møtte NRK på Lillehammer torsdag kveld.

Foto: NRK

– Vi er uskyldige. Det finnes ingen bevis. Jeg aner ikke hvor de tar det fra, sier Maksim Vylegzjanin til NRK.

– Hva er planen videre nå?

– Jeg aner ikke. I kveld skal vi ha et møte, og da avgjør vi hva som gjøres videre.

Russeren gikk forrige helgs renn i Ruka, der han endte som nummer 20 i minitouren. Han er nå på plass på Lillehammer, men får ikke stille til start.

– Burde ha kommet før

– Jeg er veldig overrasket over at avgjørelsen kom nå, og at den ikke kom før helgen. Det er veldig forvirrende for løperne, og dette burde vært gjort tidligere, sier Aukland.

Sverre Seeberg er visepresident i FIS, og mener de ikke kunne gjort noe tidligere.

– Vi har ikke hatt noe materiale før for et par dager siden. Vi må ta en selvstendig avgjørelse, og begrunnelsen for avgjørelsen vi nå har tatt er materialet vi har fått oversendt fra IOC, sier Seeberg til NRK.

De seks russiske utøverne ble først stengt ute fra OL. Likevel fikk de starte i Ruka sist helg. På Lillehammer kommer ingen av følgende russerne til start: Aleksandr Legkov, Evgeniy Belov, Julija Ivanova, Evgenia Sjapovalova, Alexey Petukhov og Maksim Vylegzjanin er nå suspendert fra verdenscupen.

– Dette betyr at vi ikke får noen av de største konkurrentene på start, sier Aukland.

Det var godt å få en beslutning. Det har vært en merkelig situasjon i det siste der de er utestengt fra OL, men får gå verdenscup, sier Vidar Løfshus til NRK.

– Vil ta tid

– Det er tydelig at FIS har fått en del informasjon den siste tiden, men vi skal være forsiktig med å dømme dem før det ligger en endelig beslutning. At det har foregått noe organisert doping er klart, så spørs det i hvor stor grad utøverne har vært med på det, sier Løfshus.

Vidar Løfshus

GLAD FOR BESLUTNING: Vidar Løfshus.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

FIS' dopingpanel vil arbeide i henhold til reglene. Blant annet skal utøverne inn til ny høring.

– Nå vil FIS starte en egen høring og sin egen prosess. Jeg tror alle er opptatt av at det skal gå så fort som mulig. Utøverne har også muligheten til å anke til CAS, og vi forventer at de gjør det med FIS' beslutning, sier Seeberg, som også slår fast:

– Det kommer til å ta tid.

 • NB! Suspensjonen gjelder ikke alle russerne. Det er kun Aleksandr Legkov, Evgeniy Belov, Julija Ivanova, Evgenia Sjapovalova, Alexey Petukhov og Maksim Vylegzjanin som er suspendert av FIS.

Siste nytt

 • Ny Kongsvinger-trener klar

  Vitor Gazimba er ansatt som ny hovedtrener for Kongsvinger i 1. divisjon fotball. Han kommer fra trenerjobben for Strømsgodsets rekruttlag.

  Det opplyser klubbene onsdag.

  Portugiseren har vært i Drammensklubben siden 2014

  Vitor Gazimba klar for Kongsvinger
  Foto: Kongsvinger Fotball
 • Selnæs' lag på medaljeplass

  Ole Selnæs og hans Saint-Étienne klatret til bronseplass i fransk 1. divisjon ved å vende til 2-1-seier over Marseille onsdag. Saint-Étienne lå under ved pause mot , men vendte kampen i annen omgang. Selnæs spilte hele kampen.

  Selnæs' franske klubb vant
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk sesongstart av J19-landslaget

  Norges J19-landslag i fotball fikk en god start på året da England ble slått 3-2 i Portugal onsdag. Jenny Røsholm Olsen ble matchvinner. Sara Lindbak Hørte og Sara Kanutte Fornes scorte Norges to første mål. Neste kamp er mot Nederland på fredag.

  Anna Langås Jøsendal mot England
  Foto: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live
VM-minner
VM-minner
NRK Sport Live