Sønnene om pappa Gjerts forventninger: – Han er litt schizofren. Du må ikke høre på ham

Det er ikke så lett å vite hvor bra brødrene Ingebrigtsen vil gjøre det når de stiller til start. I hvert fall ikke om man skal høre på trenerfarens spådommer.

Brødrene Ingebrigtsen

GOD TRIO: Henrik (f.v.), Filip og Jakob Ingebrigtsen leverer til stadighet gode resultater på friidrettsbanen. Her er de på et sponsoroppdrag i Oslo.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Han er jo en jojo på mange måter, sier Jakob Ingebrigtsen.

For Team Ingebrigtsen-sjefen har gått fra å være usikker på sønnenes vegne, til å mene de er seierskandidater på kort tid – og motsatt denne sesongen.

Når det gjaldt Jakob sa Gjert Ingebrigtsen at han var usikker på hvor mye han ble satt tilbake av et forkjølelsesvirus, før han etter andreplassen i Sverige slo fast at forventningene er så store at de ikke tar en kamp av gangen.

Henrik Ingebrigtsen

SATTE REKORD: Henrik Ingebrigtsen lot seg ikke stoppe av hoftesmerter.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I Stockholm uttalte han at han ikke ante når Filip Ingebrigtsen ville være klar til å konkurrere igjen, mens han i Roma kun en uke senere spådde personlig rekord til 26-åringen om han var 80 prosent frisk.

– Har vært bingo

Før Bislett Games var han veldig usikker på Henrik Ingebrigtsen, fordi han har trøblet med en hofteskade. Men 28-åringen endte opp med å knuse norgesrekorden på 3000 meter.

– Han er litt schizofren, og varierer veldig mye. Du må ikke høre så mye etter på hva han sier, sier Filip Ingebrigtsen på spørsmål om trenerpappaens ulike uttalte forventninger.

Treneren innrømmer at det ikke har vært så lett å treffe med «analysene» denne sesongen, selv om han ikke vil kalle seg schizofren.

Gjert Ingebrigtsen

SJEF: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Nei, overhodet ikke. Normalt sett har vi god kontroll på prestasjonsnivået, men nå har det vært mye bingo i det siste. Med Jakob og eksamener og forkjølelser og alle andre mulige ting.

Han står godt med at han forventet mest av de yngste løpesønnene før Bislett Games.

– Jeg hadde stor tro på at de ville levere mye bedre enn de gjorde, så det er litt overraskende. Men så er jeg positivt overrasket over Henrik i stedet, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Følger oppsatt plan uansett

Brødrene forstår at det ikke er lett å spå resultater i forkant.

– Han er litt overalt. Han vet jo at jeg har trent veldig bra og hatt en god vinter, men så har ikke kroppen respondert skikkelig og da blir man litt usikker. Jeg vet hvor nivået og potensialet mitt ligger, og det vet han også, men det er ikke alltid det stemmer helt, forklarer Filip med et flir.

– Vi har en laminert plan som er veldig grei å følge. Alt det andre snakket er ikke så nøye, sier yngstebroren.

– Hvor ofte tenker du «hva var det han sa nå»?

– Det er flere ganger om dagen, svarer 18-åringen og ler.

Siste nytt

 • Dermendzjev tar over Bulgaria

  Georgij Dermendzjev er utpekt til å overta som sjef for Bulgarias fotballherrer etter at Krasimir Balakov trakk seg som følge av rasismeskandalen sist uke.

  64-åringen er en av Bulgarias mest suksessfulle klubbtrenere.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Vil forlenge Lagerbäcks kontrakt

  Norges Fotballforbund (NFF) vil ha Lars Lagerbäck med videre som landslagssjef etter neste sommer, dersom svensken ønsker det selv.

  Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor Nettavisen.

  – Det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, sier Svendsen.

  I forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania fikk Lagerbäck gjentatte ganger spørsmål om sin framtid som sjef for fotballherrene. Hans nåværende kontrakt går ut til sommeren, men Lagerbäck har ikke vært avvisende til å forlenge avtalen.

  – Den ballen ligger hos NFF. Jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så raskt som mulig, sa Lagerbäck.

  Det betyr at Lagerbäcks framtid trolig avgjøres før Norge skal spille omspill i nasjonsligaen i mars. Det er siste mulighet til å sikre seg plass i fotball-EM til sommeren. (NTB)

  Lagerbäck
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Falk mister hele sesongen

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk mister den kommende sesongen på grunn av en ryggskade, skriver Aftonbladet. Landslagslege Magnus Oscarsson opplyser at Falk har slitt med ryggproblemer, og nå er plagene såpass store at hun skal opereres.

  Falk
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / ANDREAS HILLERGREN/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal