Hopp til innhold

Kanonavslutning av Jakob Ingebrigtsen: – Med en sånn sisterunde, skal jeg bli farlig fremover

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen avsluttet forrykende i Diamond League-stevnet i Stockholm. Det lover godt for resten av sesongen.

Jakob Ingebrigtsen avsluttet forrykende, men klarte ikke å ta seieren i sesongåpningen i Diamond League.

Jakob Ingebrigtsen avsluttet forrykende, men klarte ikke å ta seieren i sesongåpningen i Diamond League.

Da det gjensto én runde, lå Jakob Ingebrigtsen nesten 30 meter bak lederen på 1500-meteren i Diamond League i Stockholm.

Så skrudde 18-åringen på turboen. Han passerte mann etter mann den siste runden, og endte som nummer tre på tiden 3,37,30.

– En sisterunde som dette gir meg ekstremt mange svar mot de neste løpene. Med en sånn sisterunde, skal jeg bli farlig resten av sesongen, gliser Jakob Ingebrigtsen.

– Det gikk opp et lys

De to brødrene Ingebrigtsen la seg bakerst i feltet allerede fra start. Det tok ikke mange sekunder før harene stakk av fra de andre løperne.

Dermed måtte feltet gjøre jobben selv allerede fra første langside.

Samtidig sprakk hovedfeltet opp. Jakob endte bak første splitt, mens storebror Henrik endte bak splitt nummer to.

Jakob klarte etter hvert å løpe seg opp til lederne. Da det gjensto én runde, var han likevel 25–30 meter bak ledende Tuwei. Det var før han satte inn et ekstra gir.

– Jeg er ekstremt godt fornøyd med en sesongåpning som dette. Jeg var usikker før løpet, men jeg kjente meg bedre og bedre. Det var motiverende å se at én etter én ble hentet inn på slutten, smiler Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

På den siste runden overrasket Jakob også trenerpappa Gjert.

– Da han var kommet seg over sjokket, så jeg at det gikk opp et lys for han at det var om å gjøre å komme seg først til mål. Hadde han skjønt det tidligere, kunne han vunnet det.

DIAMOND LEAGUE

FORNØYD: Jakob Ingebrigtsen ble beste nordmann på 1500 meter i Stockholm.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

– Kunne han slått kenyanerne?

– Ja, det kunne han. Han hadde en vanvittig fart på siste 200. Jeg skulle likt å se hva den var på, sier en lettere forbauset Gjert Ingebrigtsen.

Tror på kanonsesong

Jakob selv er svært fornøyd med et så bra løp så tidlig i sesongen.

– Det er helt sykt. Jeg var så vidt i nærheten i sesongåpningen i fjor, men det her er et nytt steg. jeg gleder meg sinnssykt til å løpe videre, sier Jakob.

Han får støtte av Gjert:

– Det vi kan forvente av Jakob denne sesongen, ser du litt av her i dag. Jeg tror det blir bra, sier Gjert med en lurt smil.

Storebror Henrik endte som nummer ni med tiden 3,45,46.

– Nå har jeg fått et løp i kroppen. I dag ble det for høyt nivå i feltet for meg, sier Henrik Ingebrigtsen.

Ingen god oppladning

Jakob Ingebrigtsen har slitt med sykdom før kveldens sesongstart i Stockholm. 18-åringen har hatt et forkjølelsesvirus, og lenge var det usikkert om den yngste av de tre løpebrødrene i det hele tatt kom til å stille til start.

– Det har vært mye i det siste. Jeg var ekstremt usikker på om jeg skulle stille her i dag, men den siste uken har vært veldig bra. Det blir en bra sesong, sier Jakob.

Eldstebror Henrik, fortalte for en drøy uke siden om en skade som har gjort at han har måttet trene alternativt siden februar.

– I oppkjøringen til EM innendørs hadde jeg veldig lite overskudd og måtte kutte ut intervall i en periode. Så fire dager før EM fikk jeg en overbelastning i hofta som jeg egentlig dro med meg i fem-seks uker etterpå. Det endte opp med betennelse og en slimpose i hofta, jeg måtte roe ned veldig, og det ble vannjogging alternativ trening egentlig helt til forrige uke, fortalte Henrik for noen dager siden.

I tillegg hadde Filip Ingebrigtsen trukket seg fra dagens stevne.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal