Filip Ingebrigtsen ute på ubestemt tid

STOCKHOLM (NRK): Filip Ingebrigtsen er igjen på sidelinjen under torsdagens Diamond League-stevne i Stockholm, og foreløpig vet man ikke når han er tilbake.

Jakob, Henrik og Gjert Ingebrigtsen

UTEN BROREN: Her er Jakob, Henrik og Gjert Ingebrigtsen på pressemøtet onsdag kveld.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Filip Ingebrigtsen skulle egentlig løpt 1500 meter i den svenske hovedstaden, men 26-åringen stiller likevel ikke til start.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen vet ikke årsaken.

– Det kommer en melding fra det medisinske apparatet, men det er jeg ikke i stand til å si noe om nå. Jeg er like spent som dere, sier Ingebrigtsen til NRK.

Like etterpå kom det en pressemelding der det slås fast at «Filip har manglet overskudd på noen av øktene, og ønsker en lav risikoprofil i starten av sesongen».

Samtidig påpekes at hovedmålet, VM i Qatar, først er om fire måneder.

«Han er i god trening og det er ikke noen dramatikk i denne avgjørelsen som er tatt i samråd med medisinsk ansvarlig i NFIF, Ove Talsnes».

– Kan ta tid

Treneren og pappaen forteller at han ikke er bekymret for sønnen, som tok VM-bronse i London for to år siden og hadde verdens tredje beste tid på 1500-meter i fjor.

– Jeg kjenner sønnen min veldig godt, og dette går over, men det kan ta tid. Hvor lang tid, er jeg usikker på, forteller Ingebrigtsen.

– Han (Filip) har ikke vært på noen undersøkelse, men det er riktig avgjørelse, sier faren.

Ingebrigtsen måtte kaste inn håndkleet også forrige lørdag. Da skulle de eldste løpebrødrene stille på en 800- og en 1500 meter under stevnet Oordegem i Belgia, men bare Henrik Ingebrigtsen stilte til start.

Trond Mohn Games 2019

KOM IKKE TIL START: Filip Ingebrigtsen stilte heller ikke til start under et stevne i Belgia tidligere denne uken.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dette var far og trener Gjert Ingebrigtsens forklaring etter stevne:

– Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sa Ingebrigtsen.

Rett fra eksamen

Både Henrik og Jakob Ingebrigtsen var til stede under pressekonferansen onsdag kveld og bekrefter at de begge stiller til start torsdag, i et løp der de får knalltøff konkurranse av de beste kenyanerne.

For den yngste broren blir dette sesongens første friidrettsstevne ettersom han har slitt med et forkjølelsesvirus. 18-åringen kom til Sverige rett etter å ha avlevert sin skriftlige eksamen.

2019 IAAF World Cross Country Championships

ÅRETS FØRSTE: Jakob Ingebrigtsen har slitt med et virus siden 18 mai. Her avbildet etter VM i terrengløp i mars da han kollapset etter mål gang.

Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters

– Han er i utgangspunktet veldig godt forberedt, men vi er litt usikker på hvor mye denne eksamenen har dratt ut av han og ikke minst det viruset han har hatt nå siden 18. mai, sier Gjert Ingebrigtsen.

Selv tror Jakob Ingebrigtsen at han kan dra fordel av sykefraværet.

– Til tross for at jeg har vært syk, har jeg fått trent og gjort alt jeg skal siden vi startet opp i oktober. Samtidig har jeg ikke vært så syk at det har kostet så mye. Så det kan hende jeg har fått slappet av så mye og samlet overskudd slik at jeg får en bra dag i morgen, sier Jakob Ingebrigtsen.

Eldstemann Henrik fikk en god start på sesongen med seier på 3000-meter i Trond Mohn Games i Bergen i slutten av mai. Også han har slitt med skader, men sier til NRK at han føler seg bedre.

– Nå begynner kroppen å normalisere seg. De problemene med hamstringen og ikke minst hoften begynner jeg å få kontroll på, sier Henrik Ingebrigtsen.

 • Henrik og Jakob Ingebrigtsen løper 1500-meter torsdag kveld kl. 21.40 på NRK1.

Siste nytt

 • Spansk fotballstreik avblåst

  Fotballstreiken i den spanske toppserien for kvinner er avblåst, melder interesseorganisasjonen AFE på sine sider.

  I oktober stemte 200 spillere for en streik etter et helt år med mislykkede lønnsforhandlinger, skriver BBC.

  Blant annet krever spillerne mer profesjonelle avtaler. Åtte kamper ble utsatt forrige uke på grunn av streiken.

  Nå er det bestemt at forhandlingene skal gjenopptas.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: FC Barcelona Femení/Twitter
 • VM i hurtig- og lynsjakk til Moskva

  Romjulens VM i hurtig- og lynsjakk skal spilles i Moskva, opplyser det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

  Det er andre år på rad at mesterskapet spilles i Russland.

  Saudi-Arabias konge, Salman bin Abdul Aziz Al-Saud, kjøpte retten til å arrangere VM fra 2017 til 2019, men mesterskapet er blitt flyttet til et annet land fordi ikke alle spillerne slapp inn i Saudi-Arabia.

  Magnus Carlsen var blant dem som sa han ikke ville spille VM dersom ikke alle spillerne fikk delta. Nå er det imidlertid klart at han stiller til start fra 26.-30. desember.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK
 • Sociedad-økt uten Ødegaard

  Martin Ødegaard trente ikke med Real Sociedad mandag. Det er vel tre uker siden han fikk en smell i foten i en kamp mot Celta Vigo. Det gjenstår nå fire økter før Real Madrid-kampen. Ødegaards mulige «retur» til Bernabeu-stadion er en snakkis også i Spania.

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal