Filip Ingebrigtsen ute på ubestemt tid

STOCKHOLM (NRK): Filip Ingebrigtsen er igjen på sidelinjen under torsdagens Diamond League-stevne i Stockholm, og foreløpig vet man ikke når han er tilbake.

Jakob, Henrik og Gjert Ingebrigtsen

UTEN BROREN: Her er Jakob, Henrik og Gjert Ingebrigtsen på pressemøtet onsdag kveld.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Filip Ingebrigtsen skulle egentlig løpt 1500 meter i den svenske hovedstaden, men 26-åringen stiller likevel ikke til start.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen vet ikke årsaken.

– Det kommer en melding fra det medisinske apparatet, men det er jeg ikke i stand til å si noe om nå. Jeg er like spent som dere, sier Ingebrigtsen til NRK.

Like etterpå kom det en pressemelding der det slås fast at «Filip har manglet overskudd på noen av øktene, og ønsker en lav risikoprofil i starten av sesongen».

Samtidig påpekes at hovedmålet, VM i Qatar, først er om fire måneder.

«Han er i god trening og det er ikke noen dramatikk i denne avgjørelsen som er tatt i samråd med medisinsk ansvarlig i NFIF, Ove Talsnes».

– Kan ta tid

Treneren og pappaen forteller at han ikke er bekymret for sønnen, som tok VM-bronse i London for to år siden og hadde verdens tredje beste tid på 1500-meter i fjor.

– Jeg kjenner sønnen min veldig godt, og dette går over, men det kan ta tid. Hvor lang tid, er jeg usikker på, forteller Ingebrigtsen.

– Han (Filip) har ikke vært på noen undersøkelse, men det er riktig avgjørelse, sier faren.

Ingebrigtsen måtte kaste inn håndkleet også forrige lørdag. Da skulle de eldste løpebrødrene stille på en 800- og en 1500 meter under stevnet Oordegem i Belgia, men bare Henrik Ingebrigtsen stilte til start.

Trond Mohn Games 2019

KOM IKKE TIL START: Filip Ingebrigtsen stilte heller ikke til start under et stevne i Belgia tidligere denne uken.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dette var far og trener Gjert Ingebrigtsens forklaring etter stevne:

– Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sa Ingebrigtsen.

Rett fra eksamen

Både Henrik og Jakob Ingebrigtsen var til stede under pressekonferansen onsdag kveld og bekrefter at de begge stiller til start torsdag, i et løp der de får knalltøff konkurranse av de beste kenyanerne.

For den yngste broren blir dette sesongens første friidrettsstevne ettersom han har slitt med et forkjølelsesvirus. 18-åringen kom til Sverige rett etter å ha avlevert sin skriftlige eksamen.

2019 IAAF World Cross Country Championships

ÅRETS FØRSTE: Jakob Ingebrigtsen har slitt med et virus siden 18 mai. Her avbildet etter VM i terrengløp i mars da han kollapset etter mål gang.

Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters

– Han er i utgangspunktet veldig godt forberedt, men vi er litt usikker på hvor mye denne eksamenen har dratt ut av han og ikke minst det viruset han har hatt nå siden 18. mai, sier Gjert Ingebrigtsen.

Selv tror Jakob Ingebrigtsen at han kan dra fordel av sykefraværet.

– Til tross for at jeg har vært syk, har jeg fått trent og gjort alt jeg skal siden vi startet opp i oktober. Samtidig har jeg ikke vært så syk at det har kostet så mye. Så det kan hende jeg har fått slappet av så mye og samlet overskudd slik at jeg får en bra dag i morgen, sier Jakob Ingebrigtsen.

Eldstemann Henrik fikk en god start på sesongen med seier på 3000-meter i Trond Mohn Games i Bergen i slutten av mai. Også han har slitt med skader, men sier til NRK at han føler seg bedre.

– Nå begynner kroppen å normalisere seg. De problemene med hamstringen og ikke minst hoften begynner jeg å få kontroll på, sier Henrik Ingebrigtsen.

 • Henrik og Jakob Ingebrigtsen løper 1500-meter torsdag kveld kl. 21.40 på NRK1.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal