Hopp til innhold

Skiforbundet gir ubegrenset pengestøtte til Johaug

Langrennskomiteen har besluttet å videreføre pengestøtten til Therese Johaug når saken skal opp i idrettens voldgiftsdomstol (CAS). VM-vinner Alex Harvey mener det er helt utenkelig at det samme hadde skjedd i Canada.

Therese Johaug

FÅR STØTTE: Therese Johaug.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

​Det er leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad som bekrefter at pengestøtten bli videreført til NRK torsdag.

– For oss har det vært viktig å ta vare på Therese i den vanskelige situasjonen. Situasjonen som førte til den positive testen skjedde på samling, og vår lege har påtatt seg ansvaret, sier Skogstad til NRK.

Støtten setter teamet rundt Johaug pris på.

– Det betyr mye for Therese med den støtten, både økonomisk og ellers, sier Johaug-manager Jørn Ernst til NTB.

– Ikke annerledes nå

På tirsdag gikk Johaugs advokat Christian Hjort ut og ba Norges Skiforbund om å dekke kostnadene i forbindelse med ankerunden. Beslutningen fra langrennskomiteen er å støtte Johaug videre, selv om hun nå er dømt.

– Jeg føler ikke at det er noe annerledes nå enn da vi avgjorde saken i høst, sier Skogstad til NRK.

Fram til Johaug fikk dopingdommen har hun hatt utgifter på om lag 700 000 kroner, kunne NRK melde onsdag. Nå som saken skal opp I CAS vil dette beløpet vokse, men det er usikkert hva den totale prislappen ender på.

– Er dere forberedt på at dette kan bli dyrt?

– Det viktigste for oss er at det blir gjort på en god og grundig måte, svarer Skogstad.

Utenkelig at det hadde skjedd i Canada

Femmilsvinneren i VM, Alex Harvey, reagerer på at Norges Skiforbund tar Johaug-regningen. Det ville vært helt utenkelig i Canada, spesielt med tanke på de knappe ressursene forbundet der har.

– Jeg er ikke komfortabel med det. Det ser ikke bra ut for forbundet. I Canada ville det ikke vært slik, forteller Harvey til NRK.

– Jeg har aldri opplevd at et forbund har tatt advokatregningen for noen andre.

Canadieren reagerer likevel på at FIS anket dommen. Han mener at 13 måneder, som Johaug fikk fra domsutvalget i Norges idrettsforbund, var rettferdig.

– Jeg føler med henne. Det ser ut som om hun må starte om igjen for å kunne delta i OL, sier VM-vinneren.

Kan koste millioner

Norges Skiforbund har ikke sagt noen maksgrense for støtten. Langrennskomiteen ønsker å sikre henne god rettergang i CAS.

– Vi har sagt at vi skal støtte Therese til det foreligger en dom, og tenkte at det var en dom i domsvalget. For oss er det naturlig å støtte Therese videre, sier Skogstad.

– Jeg har ikke noe oversikt over hva dette vil koste enda. Det vil løpe på kostnader i ankerunden, særlig hvis det vil være en muntlig forhandling der nede. Det krever kostnader å ha en forsvarlig behandling der nede, sa Hjort til NRK tirsdag.

– Det er vanskelig å si hvor mye det vil koste, men det er klart det er snakk om store utgifter når du ser på Sundby-saken, sa CAS-ekspert Robin Mackenzie-Robinson onsdag.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal