Hopp til innhold

Overveldet Klopp roste benkeslitere: – Det er rørende

Tross en dramatisk start mot Southampton, sørget Liverpool for at de fortsatt er med i kampen om ligatrofeet. Etter kampen var Jürgen Klopp full av lovord om Liverpool-reservene.

Britain Soccer Premier League

STORFORNØYD: Jürgen Klopp var meget fornøyd med egne spillere etter kampen.

Foto: Frank Augstein / AP

Etter 67 minutter med fotball satte Joel Matip inn den avgjørende scoringen for Liverpool. Riktignok så det ut til at ballen også gikk via Kyle Walker-Peters, men den gikk likevel i en lekker bue opp i krysset – utenfor Southampton-keeperens rekkevidde.

At vi lå under 1-0 gjør et enda mer spesielt. Fremragende. Hva skal jeg si om denne gruppa ... Det er litt overveldende, sier Klopp til Sky Sports etter kampen.

Liverpool sikret dermed tre viktige poeng i den intense innspurten i Premier League. Til tross for at stjerner som Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Fabinho måtte stå over på grunn av skader.

Britain Soccer Premier League

GLAD TIL SLUTT: Han så frustrert ut underveis, men Klopp kunne glise etter kampslutt.

Foto: Frank Augstein / AP

– Det er nesten kriminelt

Men gjengen som var ute på banen høstet ros fra sjefen.

Det er rørende det spillerne gjorde, fordi vi har spillere på banen som ... Det er nesten kriminelt at Takumi Minamino ikke spiller oftere. At Alex Oxlade-Chamberlain var i fremragende form og ikke veldig ofte er en del av troppen. Harvey (Elliott) spilte ikke på lenge, Curtis (Jones) spilte ikke på lenge, og alle disse leverer og leverer og leverer. Det er utrolig, sier Klopp.

Å gjøre ni endringer og så å få til denne typen prestasjon er helt eksepsjonelt.

 • Se alle scoringene her:

Et tap ville betydd at Manchester City kunne jublet for Premier League-tittelen allerede denne tirsdagskvelden. Nå er Liverpool kun ett poeng bak de lyseblå.

De tre poengene holdt også liv i Liverpools håp om å gå seirende ut av alle turneringer. Klopps menn har allerede vunnet ligacupen og FA-cupen. Ligatittelen og mesterligafinalen er de to mulighetene som gjenstår.

Tar Liverpool «kvadruppelen»?

– Han er rasende

Liverpool fikk en marerittstart på møtet med Southampton. For Nathan Redmond valgte nemlig sesongens nest siste kamp til å score sitt første mål for sesongen. 28-åringen lurte vekk både den ene og den andre forsvareren, før han fikk skrudd ballen opp i lengste.

Vi har vist det flere ganger i år at vi kan slå de beste. Vi trodde på det i dag, spesielt etter den tidligere 1-0-scoringen, sa Southamptons Moi Elyounoussi til TV 2 etter kampen.

Premier League - Southampton v Liverpool

KORTVARIG GLEDE: Redmond feiret scoringen med Elyounoussi og de andre lagkameratene.

Foto: IAN WALTON / Reuters

Liverpools tyske manager virket derimot svært irritert i bakkant av scoringen.

– Han er rasende, Jürgen Klopp, sa tidigere Liverpool-stopper og Sky Sports' ekspert Jamie Carragher.

Klopp var trolig frustrert etter Lyancos takling på Diogo Jota like før scoringen. Tidligere Liverpool og Southampton-spiller Adam Lallana sa på BBC Radio at han ikke kunne skjønne at situasjonen ikke ble sett på av VAR.

Men mot Liverpool ble de et nummer for små. Seks minutter senere utlignet Roberto Firmino for gjestene, men målet ble umiddelbart avblåst for offside. Dermed var de like langt – helt til en gammel Southampton-kjenning fyrte av scorings-foten.

For etter en halvtime fikk Takumi Minamino, som var lånt ut til Southampton forrige sesong, ballen igjennom av Diogo Jota og smalt den opp i nettaket til 1–1.

Sportsnyheter

Mange nordmøringar har møtt opp for å ta imot opprykksheltane.

KBK-gutane blir tatt imot som heltar i Kristiansund

På straffekonk klarte Kristiansund BK å knuse Vålerenga i siste minutt. Dermed er dei klare for Eliteserien.

Siste nytt

 • Zuccarello med viktig assist: Wild tilbake på vinnersporet

  Etter fire seirer på rad under den nye treneren John Hynes, ble det to tap på rappen i forrige uke mot Vancouver Canucks og Edmonton Oilers for Minnesota Wild.

  Natt til mandag slo de tilbake borte mot Seattle Kraken, med en 3-0-seier på bortebane.

  Mats Zuccarello har de siste sesongene herjet i rekke med Kirill Kaprizov, men til nattens kamp hadde Hynes stokket om på rekkene. Det førte til at Zucarello spilte sammen med Marco Rossi og Marcus Johansson.

  I den første perioden fant nevnte Kaprizov Matthew Boldy, som scoret kampens første mål. Det var lenge også det eneste målet, men syv og et halvt minutt før slutt fikk Wild litt pusterom.

  Zuccarello vant pucken like foran mål og fikk på elegant vis spilt pucken videre til Rossi, som satte inn 2-0 fra skrått hold.

  I sluttsekundene fastsatte Joel Erikson Ek sluttresultatet til 3-0 etter en scoring i åpent bur.

  Zuccarellos assist var hans første målpoeng på tre kamper. Før det hadde nordmannen hele ti kamper på med målpoeng. Totalt for sesongen har Zuccarello seks mål og 22 assists på 26 kamper. Med det er han den Wild-spilleren med flest målpoeng, fire mer enn Kaprizov (åtte mål og 16 assists).

  Zuccarello Seattle Kraken
  Foto: John Froschauer / AP
 • Carlsen fortsatt ubeseiret i Toronto

  Magnus Carlsen har vunnet alle sine fire første dueller i Champions Chess Tour-sluttspillet. Igjen måtte han ut i armageddon.

  Der fant han en vei til seier med hvite brikker, og det var også helt nødvendig. Remis ville ha gitt Hikaru Nakamura seieren i Toronto.

  Begge de ordinære hurtigsjakkpartiene endte med poengdeling. En vinner måtte dermed kåres i armageddon. Carlsen lyktes også i det formatet da han lørdag slo tenåringen Nodirbek Abdusattorov.

  Carlsen vant duellen mot Fabio Caruana etter å ha spilt remis med hvite brikker og vunnet med svarte. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Grieg Sander / NRK
 • Gironas sensasjonsferd fortsetter

  Girona slutter ikke å overraske i tetsjiktet i Spania. Søndag ble det 4-2-seier i Catalonia-derbyet borte mot Barcelona.

  Bragden gjør Girona til serieledere i La Liga, med 41 poeng på 16 kamper. Det er to poeng ned til Real Madrid, og syv til regjernde mester Barcelona.

  Artem Dovbyk tok Girona foran etter tolv minutters spill. Ukraineren ble satt opp av landsmannen Viktor Tsyhankov og scoret via stolpen.

  Robert Lewandowski headet inn utligningen kort tid senere, men Girona slo til igjen før pause. Miguel Gutiérrez curlet vakkert gjestene opp i 2-1.

  Mot slutten la innbytter Valery Fernández på til 3-1. Han hadde kun vært på banen i to minutter.

  I tilleggstiden tente Ilkay Gündogan et håp for Barcelona, men Cristhian Stuani fjernet all tvil i det femte overtidsminuttet.

  Girona ble nummer ti i La Liga sist sesong. Nå ryster Catalonia-klubben de etablerte i spansk toppfotball. (NTB)

  Girona jubler for borteseier mot Barcelona
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal