Hopp til innhold

Overveldet Klopp roste benkeslitere: – Det er rørende

Tross en dramatisk start mot Southampton, sørget Liverpool for at de fortsatt er med i kampen om ligatrofeet. Etter kampen var Jürgen Klopp full av lovord om Liverpool-reservene.

Britain Soccer Premier League

STORFORNØYD: Jürgen Klopp var meget fornøyd med egne spillere etter kampen.

Foto: Frank Augstein / AP

Etter 67 minutter med fotball satte Joel Matip inn den avgjørende scoringen for Liverpool. Riktignok så det ut til at ballen også gikk via Kyle Walker-Peters, men den gikk likevel i en lekker bue opp i krysset – utenfor Southampton-keeperens rekkevidde.

At vi lå under 1-0 gjør et enda mer spesielt. Fremragende. Hva skal jeg si om denne gruppa ... Det er litt overveldende, sier Klopp til Sky Sports etter kampen.

Liverpool sikret dermed tre viktige poeng i den intense innspurten i Premier League. Til tross for at stjerner som Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Fabinho måtte stå over på grunn av skader.

Britain Soccer Premier League

GLAD TIL SLUTT: Han så frustrert ut underveis, men Klopp kunne glise etter kampslutt.

Foto: Frank Augstein / AP

– Det er nesten kriminelt

Men gjengen som var ute på banen høstet ros fra sjefen.

Det er rørende det spillerne gjorde, fordi vi har spillere på banen som ... Det er nesten kriminelt at Takumi Minamino ikke spiller oftere. At Alex Oxlade-Chamberlain var i fremragende form og ikke veldig ofte er en del av troppen. Harvey (Elliott) spilte ikke på lenge, Curtis (Jones) spilte ikke på lenge, og alle disse leverer og leverer og leverer. Det er utrolig, sier Klopp.

Å gjøre ni endringer og så å få til denne typen prestasjon er helt eksepsjonelt.

  • Se alle scoringene her:

Et tap ville betydd at Manchester City kunne jublet for Premier League-tittelen allerede denne tirsdagskvelden. Nå er Liverpool kun ett poeng bak de lyseblå.

De tre poengene holdt også liv i Liverpools håp om å gå seirende ut av alle turneringer. Klopps menn har allerede vunnet ligacupen og FA-cupen. Ligatittelen og mesterligafinalen er de to mulighetene som gjenstår.

Tar Liverpool «kvadruppelen»?

– Han er rasende

Liverpool fikk en marerittstart på møtet med Southampton. For Nathan Redmond valgte nemlig sesongens nest siste kamp til å score sitt første mål for sesongen. 28-åringen lurte vekk både den ene og den andre forsvareren, før han fikk skrudd ballen opp i lengste.

Vi har vist det flere ganger i år at vi kan slå de beste. Vi trodde på det i dag, spesielt etter den tidligere 1-0-scoringen, sa Southamptons Moi Elyounoussi til TV 2 etter kampen.

Premier League - Southampton v Liverpool

KORTVARIG GLEDE: Redmond feiret scoringen med Elyounoussi og de andre lagkameratene.

Foto: IAN WALTON / Reuters

Liverpools tyske manager virket derimot svært irritert i bakkant av scoringen.

– Han er rasende, Jürgen Klopp, sa tidigere Liverpool-stopper og Sky Sports' ekspert Jamie Carragher.

Klopp var trolig frustrert etter Lyancos takling på Diogo Jota like før scoringen. Tidligere Liverpool og Southampton-spiller Adam Lallana sa på BBC Radio at han ikke kunne skjønne at situasjonen ikke ble sett på av VAR.

Men mot Liverpool ble de et nummer for små. Seks minutter senere utlignet Roberto Firmino for gjestene, men målet ble umiddelbart avblåst for offside. Dermed var de like langt – helt til en gammel Southampton-kjenning fyrte av scorings-foten.

For etter en halvtime fikk Takumi Minamino, som var lånt ut til Southampton forrige sesong, ballen igjennom av Diogo Jota og smalt den opp i nettaket til 1–1.

Siste nytt

  • Haavi og Sønstevold vant serien i Italia

    Roma er mester i kvinnenes Serie A for annet år på rad ettersom Juventus tapte hjemme mot Inter fredag kveld.

    Det betyr Emilie Haavi har to strake seriegull med Roma, mens også Anja Sønstevold, som signerte for hovedstadsklubben i januar, kan juble over ligatittelen.

    På Instagram har Haavi delt et bilde i anledning den ferske tittelen. Roma spiller ikke denne helgen, men kan likevel feire seriegull.

    – Italienske mestere! skriver den norske landslagsspilleren.

    Roma ledet Serie A med elleve poeng før helgens runde, og Juventus trengte seier over Inter for å ha teoretisk sjanse til å ta igjen Haavi og Sønstevolds lag.

    Med 0-2-nederlag er avstanden for stor til at Juventus kan tette luken på sine tre gjenstående kamper.

    (©NTB)

    vHO2bp7V33w
    Foto: NTB
  • OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

    Karoline Bjerkeli Grøvdal deltok lørdag under «Adizero: Road To Records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor Adidas.

    Det norske OL-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i Paris.

    Kravet for å kvalifisere seg direkte til Paris er 30 minutter og 40 sekunder. Grøvdal kom i mål på 30.52 i Tyskland.

    33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå.

    Agnes Jebet Ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. Hun kom i mål på 30,03.

    Friidretts-VM 2023: 5000 meter forsøk
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Breigan nær norgesrekord

    Ida Breigan har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen. Innendørs satte hun norgesrekord i lengde i februar, og hun flyr langt utendørs også.

    Under Texas Invitational fredag hoppet hun 6,65 meter. Det er bare tre centimeter bak norgesrekorden utendørs, som tilhører Margrete Renstrøm.

    Vindresultatene fra konkurransen er ennå ikke kjent. Breigan har tidligere hoppet 6,74 meter, langt forbi norgesrekorden, med da med for mye medvind.

    Breigans personlige rekord utendørs fra tidligere er 6,58 meter. Om vindforholdene i Texas blir godkjent, er den nå altså forbedret.

    Ida Andrea Breigan
    Foto: PRIVAT

Sendeplan

Kl. Program Kanal