Hopp til innhold

Liverpool lekte seg til sin sjette strake seier

Liverpool topper tabellen etter 3-0 over Southampton lørdag. De rødkledde har dermed vunnet samtlige kamper i Premier League denne sesongen.

Mohamed Salah

PÅ SCORINGSLISTEN IGJEN: Mohamed Salah.

Foto: Dave Thompson / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Hjemmelaget spilte da også som en serieleder mot et svakt Southampton i lørdagens oppgjør på Anfield.

– Resultatet var bra, men prestasjonen kunne vært bedre, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Å holde nullen var viktig. Å holde konsentrasjonen i intensive perioder er vanskelig.

Bortelaget hadde lite å stille opp med, og det var også gjestene som satte inn kampens første mål da Wesley Hoedt satte ballen i eget mål.

Etter 21 minutter fortsatte nedturen for Southampton, som kun har vunnet en kamp så langt i sesongen, da Joel Matip headet inn ballen fra 10 meters hold. Det var også hans første mål for Liverpool på Anfield.

– Det var en utrolig følelse å score hjemme på Anfield. Et stort øyeblikk, sier han til BBC.

Hjemmelaget fortsatte å leke seg på et feststemt Anfield, og like før pause var det Mohamed Salahs tur til å sette seg på scoringslisten etter et Shaqiri først hadde levert et glimrende frispark rett i tverrligger.

Salah stod nærmest på streken da han skjøt returballen i nettet.

Saken fortsetter under bildet

Joel Matip

Liverpool-jubel for Joel Matips scoring.

Foto: Dave Thompson / AP

Skadet på trening

Flere mål ble det ikke i oppgjøret, som dabbet litt av i tempo og underholdningsverdi i andre omgang.

Ti minutter ut i omgangen måtte Liverpools forsvarsklippe Virgil van Dijk ut med skade, men Liverpool hadde likevel få problemer med å holde Southampton i sjakk.

Liverpool leder dermed Premier League med 18 poeng, men allerede i morgen spiller Chelsea mot West Ham og da kan Liverpool igjen bli skjøvet ned til andreplass. Det var bare målforskjellen som skilte de to lagene før denne runden.

Mohamed Elyounoussi skadet seg for øvrig på trening og kunne dermed ikke spille for Southampton i lørdagens kamp.

Ferguson tilbake

Manchester City sikret seg ellers tre nye poeng etter solide 5-0 over bunnplasserte Cardiff, men er fortsatt to poeng bak Liverpool.

På Old Trafford var Sir Alex Ferguson tilbake for første gang etter at han ble operert for hjerneblødning tidligere i år.

Laster innhold, vennligst vent..

Det hjalp imidlertid lite på seiersviljen til United-laget, som spilte 1-1 mot Wolverhampton. Manchester United har ti poeng etter seks serierunder.

Premier League - Manchester United v Wolverhampton Wanderers

Sir Alex Ferguson var tilbake på Old Trafford lørdag.

Foto: Andrew Yates / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

NRKs eksperter måpte etter superserie: – Så vidt kamera henger med!

Johannes Thingnes Bø sto for dagens største prestasjon da Norge vant stafetten på imponerende vis.

Siste nytt

 • Liverpool lekte seg videre i Europaligaen

  Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Den tok klubben til Europaligaens åttedelsfinale som gruppevinnere.

  Luis Diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra Mohamed Salah.

  Tidlig i andreomgangen scoret Salah sikkert fra straffemerket, og to minutter på overtid økte Gakpo til 4-0.

  Liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje E. Det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret.

  Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise.

  Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen. Mathias Rasmussen fikk en drøy time for gjestene fra Belgia. (NTB/NRK)

  Liverpool-spillerne jubler for scoring mot LASK i Europaligaen
  Foto: Jon Super / AP
 • Moldes avansement i en tynn tråd etter høydramatisk kamp

  Etter 2-2 hjemme mot aserbajdjanske Qarabag skal fryktelig mye gå Moldes vei om det skal bli avansement i Europaligaen.

  Med én runde igjen har både Molde og Qarabag syv poeng, men sistnevnte er foran på innbyrdes oppgjør.

  Dermed må Molde ta flere poeng borte mot de tyske serielederne Bayer Leverkusen i siste runde, enn det Qarabag tar hjemme mot svenske Häcken.

  – Nå blir det håpløst. Vi regner vel med at Qarabag slår Häcken, og Molde får vel problemer med å slå Bayer Leverkusen, sier NRK-ekspert Åge Hareide.

  Etter torsdagens resultater kan i hvert fall Molde ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppen. Det vil gi 16-delsfinale i Serieligaen.

  Med tap ville Molde allerede vært ute av Europaligaen, og det ble en marerittstart i torsdagens kamp. Brasilianske Juninho parkerte alt og alle, før han sendte Qarabag i ledelsen etter drøyt ti minutter.

  Molde måtte vente helt til det gjensto ti minutter før det skulle løsne, og anført av Kristian Eriksen så snudde romsdalingene kampen.

  Da var én fot så godt som i sluttspillet i Europaligaen, men Bahlui Mustafazadas utligning fire minutter på overtid ødela mye.

  Molde-spillerne depper mot Qarabag
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Røff start på Hovlands tittelforsvar

  Viktor Hovland fikk en frustrerende åpning i jakten på en tredje strake golftittel i World Challenge. Han gikk første dag ett slag over par.

  Det holder til en 16.-plass før de tre siste rundene på Bahamas. Hovland spilte seg til fire birdier (tre av dem på rad), men gikk også på noen stygge smeller.

  Særlig det som skjedde på hull 17, vil plage ham. Der havnet han i greenbunkeren og slet med å få ballen opp igjen. Senere sendte han putten forbi hullkanten og noterte en sviende dobbeltbogey.

  Fra før hadde han fått bogey tre ganger.

  Hovland vant World Challenge i både 2021 og 2022. Tiger Woods står bak turneringen som er en del av PGA-kalenderen, men den teller ikke som en offisiell konkurranse.

  Woods deltar selv på banen i New Providence. Det er første gang siden US Masters i april at golfikonet spiller blant eliten. En ankeloperasjon satte 47-åringen ut av spill.

  Amerikaneren startet første runde med å gå tre slag over par. Kun 20 spillere er invitert til å delta på Bahamas. (NTB)

  Viktor Hovland i aksjon i World Challenge
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal