Hopp til innhold

Sjakk, Norway Chess

 • Carlsen tapte norsk duell

  Magnus Carlsen held føringa i Norway Chess-turneringa med eit halvt poeng etter å ha tapt den norske duellen mot Aryan Tari i armageddon.

  Tari slo verdsmeisteren i armageddon etter at eit spennande klassiskparti enda med remis. Der hadde Carlsen med svarte brikker lege bak spelemessig ein periode, før han vende til fordel. Etter 43 trekk blei spelarane likevel samde om remis.

  I armageddon-delen gjorde Carlsen ei svak opning, og Tari klarte å hale sigeren i land med dei kvite brikkene. Carlsen var småirritert etter å ha tapt i armageddon for tredje gang på rad, men roste Tari for bra spel.

  Toar Vishy Anand slo Teimur Radjabov i armageddon tysdag og knappa dermed inn eit halvt poeng på Carlsen i samandraget. Det står att to rundar av Norway Chess, og dei skal spelast torsdag og fredag.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Carlsen alene på topp i Norway Chess

  Magnus Carlsen leder Norway Chess alene etter en solid seier mot aserbajdsjanske Sjakhrijar Mamedjarov mandag.

  Etter Carlsens tap i armageddon for Vishy Anand søndag, lå nordmannen et halvt poeng bak den indiske stormesteren foran den sjette runden mandag. Der slo nordmannen tilbake, mens Anand igjen måtte ut i armageddon mot Anish Giri.

  Det gjør at Carlsen leder Norway Chess foran de tre avsluttende rundene. Det er ett poeng ned til Anand. I neste runde blir det helt helnorsk oppgjør når Aryan Tari sitter på motsatt side av brettet med hvite brikker.

  Carlsen spilte med hvite brikker mot Mamedjarov, og selv om han måtte vente lenge, fikk han til slutt opparbeidet seg en sterk fordel han ikke ga fra seg.

  Mamedjarov hadde til slutt svært lite tid igjen, noe som presset ham til å gjøre feil. Han klarte til slutt ikke å stå imot Carlsens angrep og ga seg etter 57 trekk. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Magnus Carlsen tapte

  Magnus Carlsen sikret ett poeng med remis mot Vishy Anand i klassisk sjakk, men røk i armageddon søndag, melder NTB. Dermed er Anand i ensom ledelse i Norway Chess. Både Anand og Carlsen sto med 8,5 poeng i toppen foran søndagens duell. Der fikk Carlsen det tøft med svarte brikker mot VM-rivalen fra 2013 og 2014.

  Magnus Carlsen under Norway Chess 2022 som holdes i Finansparken i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Stavanger fikk gave av Magnus Carlsen

  Under Norway Chess-turneringen i Stavanger, ble Magnus Carlsens gave til Stavanger avduket. Det er et stort sjakkbrett i Bjergstedparken hvor størrelsen er 11,5 meter x 11, 5 meter og har et samlet areal på 144 kvadratmeter. Den største brikken, kongen, er 180 centimeter høy og veier 220 kilo. Dette skal være verdens største sjakkbrett. Til stede under arrangementet var Magnus Carlsen og hans konkurrenter i Norway Chess.

  Magnus Carlsen gir verdens største sjakkbrett til Stavanger kommune under Norway Chess i 2022
  Foto: Hilde Torgersen / NRK
 • Carlsen i tetkampen

  Magnus Carlsen tok fredag nye tre viktige poeng i kampen om seieren i Norway Chess da han slo nederlandske Anish Giri med hvite brikker.

  Carlsen deler ledelsen på 8,5 poeng med indiske Viswanathan Anand, og de to skal møtes i neste runde søndag. Carlsen spiller da med svarte brikker. Lørdag blir det hvile for sjakkeliten i Stavanger.

  Etter 16 trekk hadde Carlsen plassert brikkene sine i gode posisjoner, og det førte til at Giri gjorde en feilvurdering da han byttet dronningen mot to tårn.

  Det viste seg å ikke gi det utslaget han spådde, og ga samtidig Carlsen en stor vinnende fordel som han ikke ga fra seg. Giri så til tider frustrert og oppgitt ut.

  Giri ga seg etter 34 trekk, nt han en gang og tapte en gang etter armageddon.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste