NRK Meny
Normal

Magnus Carlsen best i lynsjakk

Magnus Carlsen vant lynsjakken under åpningen av Norway Chess, og får fordel av hvite brikker i turneringen.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var i godt humør i dagens Norway Chess.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det var et meget sterkt felt som møttes til lynsjakkturnering for å starte Norway Chess mandag.

Simen Agdestein, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Magnus Carlsen, Anish Giri, Sergey Karjakin, Alexander Grischuk, Fabian Caruana, Levon Aronian og Peter Svidler skulle kjempe om hvem som skulle få fordelen av å starte med hvite brikker i fem av de ni oppgjørene i turneringa.

Overlegen seier

Carlsen vant seks og spilte tre remis i løpet av de ni oppgjørene, og vant dermed turneringen med sju og et halvt poeng. Det var ett poeng foran Levon Aronian som ble nummer to.

Vladimir Kramnik, Levon Aronian og Alexander Grischuk var de tre spillerne som greide å holde Carlsen til remis. Det betyr at Carlsen blant annet slo Anish Giri, som han fortsatt ikke har slått i et normalt parti sjakk, selv om de to har møttes fem ganger.

Italiensk helmiss

Ellers var det matchen mot Fabiano Caruana som vekte mest oppsikt. En stor tabbe av italieneren gjorde at han bare noen sekunder senere trakk seg og ga Carlsen seieren.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale