NRK Meny
Normal

Magnus Carlsen best i lynsjakk

Magnus Carlsen vant lynsjakken under åpningen av Norway Chess, og får fordel av hvite brikker i turneringen.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var i godt humør i dagens Norway Chess.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det var et meget sterkt felt som møttes til lynsjakkturnering for å starte Norway Chess mandag.

Simen Agdestein, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Magnus Carlsen, Anish Giri, Sergey Karjakin, Alexander Grischuk, Fabian Caruana, Levon Aronian og Peter Svidler skulle kjempe om hvem som skulle få fordelen av å starte med hvite brikker i fem av de ni oppgjørene i turneringa.

Overlegen seier

Carlsen vant seks og spilte tre remis i løpet av de ni oppgjørene, og vant dermed turneringen med sju og et halvt poeng. Det var ett poeng foran Levon Aronian som ble nummer to.

Vladimir Kramnik, Levon Aronian og Alexander Grischuk var de tre spillerne som greide å holde Carlsen til remis. Det betyr at Carlsen blant annet slo Anish Giri, som han fortsatt ikke har slått i et normalt parti sjakk, selv om de to har møttes fem ganger.

Italiensk helmiss

Ellers var det matchen mot Fabiano Caruana som vekte mest oppsikt. En stor tabbe av italieneren gjorde at han bare noen sekunder senere trakk seg og ga Carlsen seieren.

Siste nytt

 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Sarpsborg 08 henter ny stopper

  Den islandske landslagsstopperen Orri Sigurdur Omarsson (22) er klar for Sarpsborg 08. – I Orri får vi en midtstopper med en strøken pasningsfot som også er god i luftrommet, sier Sarpsborgs sportssjef, Thomas Berntsen, til klubbens nettsted.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland