Hopp til innhold

Mener Glimts treningsgrep kan ha provosert Roma-fansen

Bodø/Glimt valgte å legge oppladningen til Lazios treningsanlegg for å få gress under føttene. Det mener en erfaren, italiensk journalist at kan ha fyrt opp Roma-fansen.

fxfdQAWM_I8

– For Roma-fansen kan det trolig oppfattes som en provokasjon, sier Corriere dello Sport-journalist Giorgio Marota til NRK.

Bodø/Glimt trente tirsdag på anlegget til Romas erkerival Lazio.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes hevder det var eneste muligheten for å trene på gress før kampen, så da måtte de dit. Stadio Olimpico får de kun tilgang til én gang før torsdagens kvartfinale i serieligaen.

– Det var «business as usual». Det har vært en del reaksjoner på det, men hvis du leiter nok etter noe å bli provosert over, så finner man det alltid, sier Saltnes dagen før kamp.

Marota mener likevel at det neppe er stort flere enn fansen som blir fornærmet over Glimts treningsgrep. Han ser i hvert fall ikke på det som en provokasjon.

– For klubben, for laget, for byen, så skjønner jeg ikke at det skal være en provokasjon at de trener på en annen klubbs anlegg, sier Marota.

Corriere dello Sport, Giorgio Marota

ROMA-KJENNER: Corriere dello Sport-journalist Giorgio Marota.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Han forklarer at det er vanskelig å finne gressanlegg i Roma.

– Tidligere har andre klubber gjort det samme, som for eksempel Manchester City og Barcelona før semifinalen i mesterligaen i 2018.

Ingen Knutsen på pressekonferanse

Bodø/Glimt stilte uten hovedtrener Kjetil Knutsen på pressekonferansen før kampen mot Roma, i stedet var det Saltnes og midtstopper Marius Høibråten som møtte pressen kort tid før lagets første treningsøkt på Stadio Olimpico onsdag.

De to spillerne ble pepret med spørsmål om bråket som har preget overskriftene siden den første kampen på Aspmyra forrige torsdag.

GLIMT-REKKEN: Mental trener Bjørn Mannsverk, Ulrik Saltnes og Marius Høibråten under pressekonferansen.

GLIMT-REKKEN: Mentaltrener Bjørn Mannsverk, Ulrik Saltnes og Marius Høibråten på pressekonferansen før kampen.

Foto: Dina Jeanette Danielsen / NRK

Da havnet som kjent Knutsen i fysisk konfrontasjon med Romas keepertrener Nuno Santos, en episode som foreløpig gjør at han er suspendert til torsdagens avgjørende kvartfinale.

– Synd og unødvendig

Ulrik Saltnes, som reagerte på Roma og José Mourinhos oppførsel allerede før den første kvartfinalekampen, synes det er trist hvis bråket gjør at norske Glimt-supportere nå frykter for hva som møter dem i den italienske storbyen.

– I mine øyne er det uheldig hvis dette får den konsekvensen at de supporterne som kommer hit for å nyte det fantastiske øyeblikket og sporten, kanskje får en litt dårligere opplevelse. Det synes jeg er synd og unødvendig, men for min del endrer det ikke så mye. Jeg er her for å spille fotball, sier Saltnes til NRK på Stadio Olimpico onsdag.

Glimt leder 2-1. Hvilket lag kommer til semifinalen?

Glimt-kapteinen sier laget er veldig opptatt av å holde fokus på kampen til tross for det utenomsportslige støyet som har omringet oppgjøret.

– Vi prøver å ta kontroll over det vi kan ha kontroll over, og prøver å ha mest mulig fokus på oss selv og kampen som kommer. Dette er alltid det vi øver på, og nå får vi satt det ut i praksis, sier Saltnes.

– Deler Glimts hotelladresse

Kapteinen ble av Nettavisens journalist gjort oppmerksom på at Roma-fans på sosiale medier nå deler adressen til Glimts spillerhotell og ber om at det lages bråk i natt slik at det norske laget ikke får så mye søvn.

Men Saltnes er ikke bekymret for at supporterne skal holde dem våkne inn mot torsdag.

– Ja, jeg har med ørepropper. Jeg er forberedt på bråk og mye tuting, men det skal nok gå bra, sier Saltnes.

Saltnes

ROLIG: Ulrik Saltnes.

Midtbanespilleren sier laget som vanlig har benyttet seg mye av mentaltrener Bjørn Mannsverks kompetanse inn mot kampen.

Mannsverk selv sier han ikke har gjort så mye annerledes denne gangen.

– Vi er opptatt av å ha gode rutiner, automatisere og ikke gjøre noe spesielt. Gjør vi ting spesielt så tror vi det påfører oss stress, så «business er as usual», for å si det sånn, sier Mannsverk på pressekonferansen.

Les også: Kjetil Knutsen utestenges fra returkampen mot Roma

Kjetil Knutsen under pressekonferanse før møtet med AS Roma på Aspmyra i Conference League.
Kjetil Knutsen under pressekonferanse før møtet med AS Roma på Aspmyra i Conference League.

Torsdag fylles Romas storstue til randen. Nærmere 70.000 tilskuere er ventet, snaut 2000 av dem Glimt-fans. Kampen ble rapportert utsolgt lørdag, trolig sterkt hjulpet av dramatikken som oppstod i kjølvannet av Glimts 2-1-seier i Bodø.

TV-bildene fra kampen viser at Romas keepertrener, Nuno Santos, flere ganger sendte meldinger i retning av motstanderbenken. Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer at ordvekslingen som fulgte ikke bar preg av høflighetsfraser. Da Knutsen møtte pressen etter kampen, mente han at Santos hadde oppført seg som en tulling.

Og kort tid etter smalt det i spillertunnelen.

Suspendert

Glimt hevder at Nuno Santos oppsøkte Knutsen og tok strupetak på ham. Han skal ha svart med å legge portugiseren i bakken. Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini hevdet på sin side at det var Glimt-treneren som hadde slått Santos i ansiktet.

Les også: Glimt forbauset ekspertene med ny bragd mot Roma

Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.
Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.

Roma-manager José Mourinho mener Glimt har forsøkt å gi et unøyaktig bilde av det som skjedde.

– Jeg er en mann som ikke skjuler sannheten. Jeg gjør ikke som andre steder, som andre klubber, eller andres politi i andre land - de vil alltid endre på virkeligheten, uttalte Mourinho på en pressekonferanse nylig.

Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)

HEFTIGE DISKUSJONER: José Mourinho i samtale med fjerdedommer da Roma besøkte Aspmyra sist uke. Kjetil Knutsen i bakgrunnen (t.h.).

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Fredag meldte Glimt at de ville anmelde saken til politiet. Samtidig åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) disiplinærsak for å finne ut av hva som skjedde. Det foreløpige resultatet er at både Santos og Knutsen er suspendert under torsdagens oppgjør. Glimt har anket avgjørelsen.

Onsdag ledet Knutsen siste trening før den avgjørende kvartfinalen i serieligaen.

Kampen kan du høre fra torsdag klokken 21.00 på NRK Sport

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste