Hopp til innhold

Mener Glimts treningsgrep kan ha provosert Roma-fansen

Bodø/Glimt valgte å legge oppladningen til Lazios treningsanlegg for å få gress under føttene. Det mener en erfaren, italiensk journalist at kan ha fyrt opp Roma-fansen.

fxfdQAWM_I8

– For Roma-fansen kan det trolig oppfattes som en provokasjon, sier Corriere dello Sport-journalist Giorgio Marota til NRK.

Bodø/Glimt trente tirsdag på anlegget til Romas erkerival Lazio.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes hevder det var eneste muligheten for å trene på gress før kampen, så da måtte de dit. Stadio Olimpico får de kun tilgang til én gang før torsdagens kvartfinale i serieligaen.

– Det var «business as usual». Det har vært en del reaksjoner på det, men hvis du leiter nok etter noe å bli provosert over, så finner man det alltid, sier Saltnes dagen før kamp.

Marota mener likevel at det neppe er stort flere enn fansen som blir fornærmet over Glimts treningsgrep. Han ser i hvert fall ikke på det som en provokasjon.

– For klubben, for laget, for byen, så skjønner jeg ikke at det skal være en provokasjon at de trener på en annen klubbs anlegg, sier Marota.

Corriere dello Sport, Giorgio Marota

ROMA-KJENNER: Corriere dello Sport-journalist Giorgio Marota.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Han forklarer at det er vanskelig å finne gressanlegg i Roma.

– Tidligere har andre klubber gjort det samme, som for eksempel Manchester City og Barcelona før semifinalen i mesterligaen i 2018.

Ingen Knutsen på pressekonferanse

Bodø/Glimt stilte uten hovedtrener Kjetil Knutsen på pressekonferansen før kampen mot Roma, i stedet var det Saltnes og midtstopper Marius Høibråten som møtte pressen kort tid før lagets første treningsøkt på Stadio Olimpico onsdag.

De to spillerne ble pepret med spørsmål om bråket som har preget overskriftene siden den første kampen på Aspmyra forrige torsdag.

GLIMT-REKKEN: Mental trener Bjørn Mannsverk, Ulrik Saltnes og Marius Høibråten under pressekonferansen.

GLIMT-REKKEN: Mentaltrener Bjørn Mannsverk, Ulrik Saltnes og Marius Høibråten på pressekonferansen før kampen.

Foto: Dina Jeanette Danielsen / NRK

Da havnet som kjent Knutsen i fysisk konfrontasjon med Romas keepertrener Nuno Santos, en episode som foreløpig gjør at han er suspendert til torsdagens avgjørende kvartfinale.

– Synd og unødvendig

Ulrik Saltnes, som reagerte på Roma og José Mourinhos oppførsel allerede før den første kvartfinalekampen, synes det er trist hvis bråket gjør at norske Glimt-supportere nå frykter for hva som møter dem i den italienske storbyen.

– I mine øyne er det uheldig hvis dette får den konsekvensen at de supporterne som kommer hit for å nyte det fantastiske øyeblikket og sporten, kanskje får en litt dårligere opplevelse. Det synes jeg er synd og unødvendig, men for min del endrer det ikke så mye. Jeg er her for å spille fotball, sier Saltnes til NRK på Stadio Olimpico onsdag.

Glimt leder 2-1. Hvilket lag kommer til semifinalen?

Glimt-kapteinen sier laget er veldig opptatt av å holde fokus på kampen til tross for det utenomsportslige støyet som har omringet oppgjøret.

– Vi prøver å ta kontroll over det vi kan ha kontroll over, og prøver å ha mest mulig fokus på oss selv og kampen som kommer. Dette er alltid det vi øver på, og nå får vi satt det ut i praksis, sier Saltnes.

– Deler Glimts hotelladresse

Kapteinen ble av Nettavisens journalist gjort oppmerksom på at Roma-fans på sosiale medier nå deler adressen til Glimts spillerhotell og ber om at det lages bråk i natt slik at det norske laget ikke får så mye søvn.

Men Saltnes er ikke bekymret for at supporterne skal holde dem våkne inn mot torsdag.

– Ja, jeg har med ørepropper. Jeg er forberedt på bråk og mye tuting, men det skal nok gå bra, sier Saltnes.

Saltnes

ROLIG: Ulrik Saltnes.

Midtbanespilleren sier laget som vanlig har benyttet seg mye av mentaltrener Bjørn Mannsverks kompetanse inn mot kampen.

Mannsverk selv sier han ikke har gjort så mye annerledes denne gangen.

– Vi er opptatt av å ha gode rutiner, automatisere og ikke gjøre noe spesielt. Gjør vi ting spesielt så tror vi det påfører oss stress, så «business er as usual», for å si det sånn, sier Mannsverk på pressekonferansen.

Les også Kjetil Knutsen utestenges fra returkampen mot Roma

Kjetil Knutsen under pressekonferanse før møtet med AS Roma på Aspmyra i Conference League.

Torsdag fylles Romas storstue til randen. Nærmere 70.000 tilskuere er ventet, snaut 2000 av dem Glimt-fans. Kampen ble rapportert utsolgt lørdag, trolig sterkt hjulpet av dramatikken som oppstod i kjølvannet av Glimts 2-1-seier i Bodø.

TV-bildene fra kampen viser at Romas keepertrener, Nuno Santos, flere ganger sendte meldinger i retning av motstanderbenken. Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer at ordvekslingen som fulgte ikke bar preg av høflighetsfraser. Da Knutsen møtte pressen etter kampen, mente han at Santos hadde oppført seg som en tulling.

Og kort tid etter smalt det i spillertunnelen.

Suspendert

Glimt hevder at Nuno Santos oppsøkte Knutsen og tok strupetak på ham. Han skal ha svart med å legge portugiseren i bakken. Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini hevdet på sin side at det var Glimt-treneren som hadde slått Santos i ansiktet.

Les også Glimt forbauset ekspertene med ny bragd mot Roma

Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.

Roma-manager José Mourinho mener Glimt har forsøkt å gi et unøyaktig bilde av det som skjedde.

– Jeg er en mann som ikke skjuler sannheten. Jeg gjør ikke som andre steder, som andre klubber, eller andres politi i andre land - de vil alltid endre på virkeligheten, uttalte Mourinho på en pressekonferanse nylig.

Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)

HEFTIGE DISKUSJONER: José Mourinho i samtale med fjerdedommer da Roma besøkte Aspmyra sist uke. Kjetil Knutsen i bakgrunnen (t.h.).

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Fredag meldte Glimt at de ville anmelde saken til politiet. Samtidig åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) disiplinærsak for å finne ut av hva som skjedde. Det foreløpige resultatet er at både Santos og Knutsen er suspendert under torsdagens oppgjør. Glimt har anket avgjørelsen.

Onsdag ledet Knutsen siste trening før den avgjørende kvartfinalen i serieligaen.

Kampen kan du høre fra torsdag klokken 21.00 på NRK Sport

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal