Hopp til innhold

Mener Glimts treningsgrep kan ha provosert Roma-fansen

Bodø/Glimt valgte å legge oppladningen til Lazios treningsanlegg for å få gress under føttene. Det mener en erfaren, italiensk journalist at kan ha fyrt opp Roma-fansen.

fxfdQAWM_I8

– For Roma-fansen kan det trolig oppfattes som en provokasjon, sier Corriere dello Sport-journalist Giorgio Marota til NRK.

Bodø/Glimt trente tirsdag på anlegget til Romas erkerival Lazio.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes hevder det var eneste muligheten for å trene på gress før kampen, så da måtte de dit. Stadio Olimpico får de kun tilgang til én gang før torsdagens kvartfinale i serieligaen.

– Det var «business as usual». Det har vært en del reaksjoner på det, men hvis du leiter nok etter noe å bli provosert over, så finner man det alltid, sier Saltnes dagen før kamp.

Marota mener likevel at det neppe er stort flere enn fansen som blir fornærmet over Glimts treningsgrep. Han ser i hvert fall ikke på det som en provokasjon.

– For klubben, for laget, for byen, så skjønner jeg ikke at det skal være en provokasjon at de trener på en annen klubbs anlegg, sier Marota.

Corriere dello Sport, Giorgio Marota

ROMA-KJENNER: Corriere dello Sport-journalist Giorgio Marota.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Han forklarer at det er vanskelig å finne gressanlegg i Roma.

– Tidligere har andre klubber gjort det samme, som for eksempel Manchester City og Barcelona før semifinalen i mesterligaen i 2018.

Ingen Knutsen på pressekonferanse

Bodø/Glimt stilte uten hovedtrener Kjetil Knutsen på pressekonferansen før kampen mot Roma, i stedet var det Saltnes og midtstopper Marius Høibråten som møtte pressen kort tid før lagets første treningsøkt på Stadio Olimpico onsdag.

De to spillerne ble pepret med spørsmål om bråket som har preget overskriftene siden den første kampen på Aspmyra forrige torsdag.

GLIMT-REKKEN: Mental trener Bjørn Mannsverk, Ulrik Saltnes og Marius Høibråten under pressekonferansen.

GLIMT-REKKEN: Mentaltrener Bjørn Mannsverk, Ulrik Saltnes og Marius Høibråten på pressekonferansen før kampen.

Foto: Dina Jeanette Danielsen / NRK

Da havnet som kjent Knutsen i fysisk konfrontasjon med Romas keepertrener Nuno Santos, en episode som foreløpig gjør at han er suspendert til torsdagens avgjørende kvartfinale.

– Synd og unødvendig

Ulrik Saltnes, som reagerte på Roma og José Mourinhos oppførsel allerede før den første kvartfinalekampen, synes det er trist hvis bråket gjør at norske Glimt-supportere nå frykter for hva som møter dem i den italienske storbyen.

– I mine øyne er det uheldig hvis dette får den konsekvensen at de supporterne som kommer hit for å nyte det fantastiske øyeblikket og sporten, kanskje får en litt dårligere opplevelse. Det synes jeg er synd og unødvendig, men for min del endrer det ikke så mye. Jeg er her for å spille fotball, sier Saltnes til NRK på Stadio Olimpico onsdag.

Glimt leder 2-1. Hvilket lag kommer til semifinalen?

Glimt-kapteinen sier laget er veldig opptatt av å holde fokus på kampen til tross for det utenomsportslige støyet som har omringet oppgjøret.

– Vi prøver å ta kontroll over det vi kan ha kontroll over, og prøver å ha mest mulig fokus på oss selv og kampen som kommer. Dette er alltid det vi øver på, og nå får vi satt det ut i praksis, sier Saltnes.

– Deler Glimts hotelladresse

Kapteinen ble av Nettavisens journalist gjort oppmerksom på at Roma-fans på sosiale medier nå deler adressen til Glimts spillerhotell og ber om at det lages bråk i natt slik at det norske laget ikke får så mye søvn.

Men Saltnes er ikke bekymret for at supporterne skal holde dem våkne inn mot torsdag.

– Ja, jeg har med ørepropper. Jeg er forberedt på bråk og mye tuting, men det skal nok gå bra, sier Saltnes.

Saltnes

ROLIG: Ulrik Saltnes.

Midtbanespilleren sier laget som vanlig har benyttet seg mye av mentaltrener Bjørn Mannsverks kompetanse inn mot kampen.

Mannsverk selv sier han ikke har gjort så mye annerledes denne gangen.

– Vi er opptatt av å ha gode rutiner, automatisere og ikke gjøre noe spesielt. Gjør vi ting spesielt så tror vi det påfører oss stress, så «business er as usual», for å si det sånn, sier Mannsverk på pressekonferansen.

Les også Kjetil Knutsen utestenges fra returkampen mot Roma

Kjetil Knutsen under pressekonferanse før møtet med AS Roma på Aspmyra i Conference League.

Torsdag fylles Romas storstue til randen. Nærmere 70.000 tilskuere er ventet, snaut 2000 av dem Glimt-fans. Kampen ble rapportert utsolgt lørdag, trolig sterkt hjulpet av dramatikken som oppstod i kjølvannet av Glimts 2-1-seier i Bodø.

TV-bildene fra kampen viser at Romas keepertrener, Nuno Santos, flere ganger sendte meldinger i retning av motstanderbenken. Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer at ordvekslingen som fulgte ikke bar preg av høflighetsfraser. Da Knutsen møtte pressen etter kampen, mente han at Santos hadde oppført seg som en tulling.

Og kort tid etter smalt det i spillertunnelen.

Suspendert

Glimt hevder at Nuno Santos oppsøkte Knutsen og tok strupetak på ham. Han skal ha svart med å legge portugiseren i bakken. Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini hevdet på sin side at det var Glimt-treneren som hadde slått Santos i ansiktet.

Les også Glimt forbauset ekspertene med ny bragd mot Roma

Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.

Roma-manager José Mourinho mener Glimt har forsøkt å gi et unøyaktig bilde av det som skjedde.

– Jeg er en mann som ikke skjuler sannheten. Jeg gjør ikke som andre steder, som andre klubber, eller andres politi i andre land - de vil alltid endre på virkeligheten, uttalte Mourinho på en pressekonferanse nylig.

Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma (2-1)

HEFTIGE DISKUSJONER: José Mourinho i samtale med fjerdedommer da Roma besøkte Aspmyra sist uke. Kjetil Knutsen i bakgrunnen (t.h.).

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Fredag meldte Glimt at de ville anmelde saken til politiet. Samtidig åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) disiplinærsak for å finne ut av hva som skjedde. Det foreløpige resultatet er at både Santos og Knutsen er suspendert under torsdagens oppgjør. Glimt har anket avgjørelsen.

Onsdag ledet Knutsen siste trening før den avgjørende kvartfinalen i serieligaen.

Kampen kan du høre fra torsdag klokken 21.00 på NRK Sport

Siste nytt

 • Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk.

  På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start.

  Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start.

  I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri.

  Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  Start-trener Azar Karadas etter 1.-divisjonskampen mot Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • The Athletic: Graham Hansen årets spiller i Europa

  Det internasjonale idrettsnettstedet The Athletic kårer Caroline Graham Hansen til årets beste spiller i europeisk fotball.

  Journalist Michael Cox mener at den norske stjernen kanskje har levert sin beste sesong i karrieren.

  – 19 scoringer og 18 målgivende i ligaen er en absurd bra utteling, skriver han.

  Barcelona har vært suveren i hjemlig liga, med 27 seire og én uavgjort. Ligatittelen er sikret for lengst.

  25. mai møter katalanerne Ada Hegerbergs Lyon i finalen av Mesterligaen.

  Graham Hansen
  Foto: AFP
 • Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

  Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

  Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

  Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

  – Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

  52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

  Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

  Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kin Cheung / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal