Hopp til innhold

Glimt forbauset ekspertene med ny bragd mot Roma

José Mourinho toppet laget mot Bodø/Glimt, men igjen var det Kjetil Knutsen som kunne smile bredest.

Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.

NY BRAGD: Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 mot Roma torsdag kveld. Se målene her.

Torsdagens kamp endte med nok en Glimt-bragd og 2-1-seier etter scoringer av Lorenzo Pellegrini for Roma, og Ulrik Saltnes og Hugo Vetlesen for Bodø/Glimt.

Da hadde det også vært gnisninger mellom benkene under kampen, og Knutsen mener Roma-benken gikk altfor langt.

Men banen ble det nok en drømmekveld for de gule.

– Jeg mener dette er det største Glimt har gjort, slo Viasats fotballekspert Lars Tjærnås fast da kampen var over.

Romas scoring kom tre minutter før pause, mens Glimt og Saltnes scoret 11 minutter ut i andre omgang.

Ett minutt før slutt sendte Vetlesen Aspmyra til himmels da han avgjorde kampen og stanget en dødball i mål fra kort hold.

Dermed lever kvartfinaleoppgjøret i høyeste grad før den siste av to kvartfinalekamper spilles i Roma om en uke.

– José Mourinho, dette er ditt nordnorske mareritt, sa NRK-kommentator Bjarne Brandal da kampen gikk mot slutten.

Trener og tidligere landslagskaptein Henning Berg var fra seg av begeistring etter kampslutt.

Det er nesten ikke til å tro. At lille Bodø/Glimt skal slå Roma igjen. Det er ekstremt imponerende. Og måten de gjør det på, er enda mer imponerende, sa Berg under Viasat-sendingen.

Råsterk rekke

Sist gang Glimt tapte en tellende fotballkamp var 5. august 2021 da Prishtina ble for sterke på bortebane (2-1).

Siden den gangen har Glimt spilt 35 kamper på rad uten tap inkludert Roma-kampen. 36 hvis man teller med walkover-kampen i cupen mot Aalesund.

En enorm prestasjon av Kjetil Knutsens mannskap.

Hva er din dom over Glimt i torsdagens kamp mot Roma?

Sist lagene møttes på Aspmyra endte det som kjent 6-1 til gultrøyene i en kamp som gikk verden rundt, men den gangen mønstret Roma-manager José Mourinho et reservepreget lag.

Slik var det ikke torsdag, da fyrte Mourinho på alle sylindre og sendte utpå et toppet mannskap som akkurat nå er det store formlaget i Serie A.

Ribbet Glimt-lag

Bodø/Glimt måtte på sin side klare seg uten viktige Ola Solbakken, som i disse dager kobles til nettopp Roma fra sommeren av. Lynvingen har vært syk og rakk ikke kampen.

Siden 2-2-oppgjøret mot Roma i Italia i fjor høst manglet Glimt dermed fem norske landslagsspillere. Både Solbakken, Erik Botheim, Fredrik Bjørkan, Marius Lode og Patrick Berg manglet siden forrige oppgjør mot det italienske storlaget.

Til tross for dette var Glimt lenge det beste laget før pause, og det var mot spillets gang da Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini satte inn 1-0 på vakkert vis tre minutter før pause.

Alfon Sampsted blir klemt av Ulrik Saltnes på aspmyra mot AS Roma.

Alfons Sampsted blir klemt av Ulrik Saltnes på aspmyra mot AS Roma.

Foto: Sondre Skjelvik / NRK

– Han tror det ikke selv

Ti minutter etter pause kom utligningen. Brice Wembangomo fikk ballen i mellomrommet og skjøt via rumpa til Ulrik Saltnes og mot mål.

Ballen forandret retning, men målet var likevel en stor keeperfeil.

– En gigantisk keepertabbe. Han tror ikke på det selv, sa NRK-kommentator Bjarne Brandal om Romas keeper Rui Patrício.

Uefa krediterer Saltnes med scoringen.

Rett før slutt avgjorde Vetlesen kampen da han satte inn 2-1 med hodet.

Eventyr – også økonomisk

Uansett hvordan det måtte gå i returkampen som spilles i Italia 14. april, har Glimts opptreden i UEFAs nyvinning Serieligaen vært et eventyr sportslig, men ikke minst økonomisk.

Først tjente nordlendingene over 30 millioner på å komme seg gjennom kvalikkampene mot Valur, FC Prishtina og Zalgiris Vilnius.

I gruppespillet ble de nummer to bak Roma og dro inn totalt 26 millioner til i bonuser for andreplassen og tre seire og tre uavgjortkamper.

Så slo Glimt ut Celtic og tjente seks nye millioner, mens avansementet mot AZ i åttedelsfinalen ga 10 millioner til. Hvis Glimt slår ut Roma i kvartfinalen tjener de nye 20 millioner.

Returoppgjøret spilles på Stadio Olimpico torsdag om en uke. Også den kampen starter 21.00 på kvelden.

Om Glimt skulle ta seg til semifinalen, venter vinneren av Leicester og PSV.

Spilleliste med 9 klipp
Finteskolen
Spiller nå
Finteskolen - McGeady-finten 01:31
Neste

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Derfor blei Haaland bytt ut ved pause

  Erling Braut Haaland fekk berre 45 minutt i meisterligaen mot FC København. Då han hadde scora to mål, og. City-trenaren bytte han ut.

  Det med tanke på laurdagens Premier League-møte heime mot Southampton.

  – Han har spelt mange minutt, og vi hadde god kontroll. Hadde kampen vore jamn, hadde Erling halde fram, men det var betre å la ham kvile før kampen mot Southampton, som vi ikkje klarte å slå førre sesong, sa Guardiola til Manchester Evening News.

  Guardiola understreka likevel at bytet ikkje berre handla om å la spelarar kvile.

  – Det handla ikkje om å kvile spelarar. Vi har ein tropp på 20 spelarar. Om du berre bruker elleve av dei, har du ikkje 20 spelarar. Dei andre må også prøve seg, elles fungerer det ikkje når vi treng dei, sa spanjolen.

  Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • LIV-golfarar kan få ranking-poeng

  Spelarane på den omstridde LIV-touren i golf kan få offisielle rankingpoeng allereie frå helga etter ein samarbeidsavtale med ein annan Midtausten-basert tour.

  Onsdag blei LIV samd med touren Mena om ein avtale som inkluderer LIV-turneringane.

  Mena er ein regional tour for Midtausten og Nord-Afrika, og har sidan 2016 stått på lista over dei 16 turneringane som gir poeng på den offisielle verdsrakinga (OWGR).

  LIV-touren er basert i Saudi-Arabia og har lokka til seg fleire av dei beste spelarane med enorme pengepremiar, langt høgare enn det den tradisjonelle PGA-touren han tilby.

  Det har ført til isfront mellom LIV og PGA, og LIV-spelarane er utestengde frå PGA-touren. Det har også ført til at LIV-turneringane hittil ikkje har gitt rankingpoeng.

  Det kan det bli endring på no. Dubai-baserte Mena har lova rankingpoeng til LIV-spelarane allereie i turneringa i Bangkok komande helg.

  LIV golf
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Niemann vann: – Sjakken snakkar for seg sjølv

  Hans Niemann vann sitt første parti i den amerikanske sjakkmeisterskapen onsdag overbevisande. Deretter snakka han for første gong om dei nye avsløringane om juks.

  – Dette partiet er ein beskjed til alle. Heile denne saka starta med at eg sa at «sjakken snakkar for seg sjølv», og dette partiet gjorde det. Det viste kva spelar eg er, sa 19-åringen.

  Ei etterforsking utført av Chess.com avslørte tidlegare i veka viser at Niemann truleg har mottatt ulovleg assistanse i fleire enn 100 onlineparti, også så nyleg som i 2020. Blant disse er fleire arrangement med premiepengar.

  Onsdag slo 19-åringen sin fire år yngre motstandar Christopher Yoo. Han deltar eit knapt døgn etter sjokkavsløringa.

  – Det viste også at eg ikkje kjem til å gi meg og bukke under for presset. Eg skal spele min beste sjakk her. Det er alt eg har å seie, sa Niemann.

  Hans Niemann
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste