Hopp til innhold

Mourinho med Glimt-stikk: – De liker å snakke

Ulrik Saltnes mener José Mourinho drev med hersketeknikker mot Kjetil Knutsen sist gang klubbene møttes i Serieligaen. José Mourinho svarer med å sende et stikk tilbake til Glimt-spillerne.

Mourinho under pressekonferansen.

KLAR FOR GLIMT: José Mourinho gleder seg til muligheten for å ta revansje mot det norske laget.

Foto: Kasper Holgersen / NRK

Torsdag møter Kjetil Knutsens Bodø/Glimt José Mourinhos Roma i den første av to kvartfinaler i Serieligaen.

Duellen Mourinho mot Knutsen blir ikke mindre interessant av at nordmannen foreløpig er ubeseiret mot en av verdens aller mest sagnomsuste fotballmanagere de siste 20 årene.

I NRK-podkasten Heia Fotball var nylig Glimt-kaptein Ulrik Saltnes gjest. Der la han ikke skjul på at han mener Knutsen er en bedre trener enn Mourinho.

Reagerte på Mourinhos hersketeknikk

Midtbanespilleren beskriver Mourinho som «litt på hell, for å si det mildt», og forteller at han reagerte på måten portugiseren oppførte seg på mot Glimt i Serieligaens gruppespill.

– Han virket sur, var sur hele tiden. Og litt sånn behov for å hevde seg, for eksempel overfor Kjetil (Knutsen) da han skulle ta ham i hånda før kamp og sånn. I Roma skulle han stryke Kjetil på kinnet, som en hersketeknikk, og til min glede så jeg Kjetil gjorde det samme tilbake. Han tok hånda opp i kinnet hans også, det synes jeg var litt kult. Han skulle sette standarden, men Kjetil var på ballen og strøk tilbake. Det er jeg så glad for at han turte, sier Saltnes i NRK-podkasten.

Ulrik Saltnes med t-skjorte som en stille markering mot krigen i Ukraina

VAR SUR: Ulrik Saltnes stusset på Mourinhos oppførsel sist gang lagene møttes.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Under onsdagens pressekonferanse med Kjetil Knutsen og Hugo Vetlesen på Aspmyra ble Saltnes sin Mourinho-historie et tema.

Knutsen husker den godt, men forteller at han ikke tar portugiserens oppførsel så tungt.

– Det var her på Aspmyra. Det var en hyggelig prat, og så var han så vennlig at han strøk lenge på kinnet mitt. Litt humoristisk sa han «gratulerer, dere har vunnet serien». Vi hadde ikke vunnet serien på det tidspunktet, og det visste han godt. Han er en meget smart og velorientert trener. Det var bare det at han «klappet» meg, så da «klappet» jeg ham tilbake. Det var et morsomt øyeblikk der vi stod og klappet på kinnene til hverandre. Det var ikke helt vanlig, mener Knutsen.

Mourinho

HERSKETEKNIKK: Ulrik Saltnes mener José Mourinho drev med hersketeknikker mot Kjetil Knutsen sist møte med Roma. Knutsen selv må bare flire av det hele.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Mourinho: – Liker å snakke

En time forsinket ankom Mourinho og Roma Aspmyra onsdag kveld for å holde pressekonferanse.

Der påpekte Mourinho flere ganger at han mener Glimt er et godt lag som fortjener respekt, men han lot det skinne gjennom at han også har latt seg irritere litt av det norske laget.

– Jeg ser på Bodø som et lag, men selvfølgelig analyserer vi enkeltspillere og Bodø har mange gode spillere. Jeg tror også et par av dem er veldig glade i å prate. De liker å snakke, men vi er klare for dem i morgen og neste uke møter vi dem i Roma, sier Mourinho på Aspmyra.

– Hva mener du med at de er glade i å prate? spør NRK.

– En av dem tror det er en bra trekning for dem, svarer Mourinho.

– Synes du det er arrogant?

– Det er kanskje heller et tegn på selvtillit, noe som er bra, svarer Roma-sjefen.

Han sa ikke hvilke spillere han siktet til, men både Kjetil Knutsen og Ulrik Saltnes har overfor NRK gitt uttrykk for at de var fornøyde med trekningen. Ikke fordi Roma er en lett motstander, men fordi det ville bli en spennende kamp og fin test.

Det er derfor ikke usannsynlig at noe har blitt «lost in translation» for portugiseren.

Kritisk til banen

Mourinho og Roma valgte igjen bort muligheten til å trene på Glimts kunstgress før torsdagens oppgjør.

Årsak: Han liker ikke kunstgressbaner.

– Å være én dag på en dårlig bane er bedre enn to dager, sier han på halvt fleipende tone.

Etter pressekonferansen var Mourinho på veg bort til noen barn som sto utenfor Aspmyra og ventet. Men noe autografskriving ble det ikke, Mourinho gikk heller i bussen på grunn av at noen kastet en snøball mot ham.

Se sekvensen her:

Mourinho viste flere prov på pressekonferansen om at han har full kontroll på gultrøyenes styrker og svakheter.

Selv om laget er ganske annerledes siden kampene i høst, mener Mourinho at laget fortsatt fremstår ganske likt.

– Jeg tenker at de er like som sist. De har byttet noen spillere, men måten de tenker og spiller fotball på er den samme. Spillerne som har erstattet profilene er ikke så annerledes. Selv med venstrebacken som nå er høyrebeint (Brice Wembangomo) er dynamikken den samme. De er et godt lag i god form. De har hatt en pause, og de har nylig kommet tilbake. Jeg tror de vil være like gode som før, og jeg tror og håper vi vil bli bedre enn sist gang, sier Mourinho.

– Utrolig fascinerende

På spørsmål om hva slags relasjon de to trenerne har fått til hverandre etter de to forrige kampene, svarer Knutsen med glimt i øyet at «relasjonen kanskje ble litt avtakende fra start til slutt».

– Neida. Jeg har utrolig respekt for han og det han har fått til i fotballen. Og så er vi nok litt ulike og har litt ulike lederstiler, og vi kommer fra ulike kulturer også. Det er utrolig fascinerende, og det som på mange måter er gøy med fotball. Som jeg har sagt før, er han en av de mest meritterte trenerne og managerne i internasjonal fotball. Det må man ha respekt for. Og så er det slik at jeg har en tilnærming til faget og til ledelse, som gjør at jeg ser litt andre retninger, sier Glimt-sjefen.

Hvem fortjener kallenavnet «The special one»?

– Han gratulerte meg

Han beskriver uansett Mourinho som «utrolig hyggelig».

– Etter den første kampen gratulerte ham meg og sa at vi måtte nyte kvelden. En mann med et stort register, tror jeg vi kan si. Og veldig mye av dette er et spill. Han verner spillerne når han mener det er fornuftig. Så jeg tror ikke vi skal tolke alt han gjør som personen Mourinho. Hvor mange prosent av dette som er et spill, det vet jeg ikke, men sånn har han valgt å gjøre det. Det er veldig fascinerende å få være en del av det og observere det på nært hold, sier Glimt-sjefen.

Les også Glimt-sjefen stusser på det Roma gjorde før stortapet – røper Mourinhos ord

Knutsen

Hugo Vetlesen gleder seg til torsdagens kamp, og mener Roma er favoritter.

På spørsmål fra NRK om hvordan han vurderer duellen mellom Knutsen og Mourinho på trenerbenken, kikker Vetlesen på sin egen trener og svarer:

– Var det ikke du som sa at du var «the pretty one» og han «the special one»?. Vi får se. Det er to gode trenere, og om det er en trenerduell, det tror jeg ikke Kjetil legger så mange tanker i. Jeg synes Kjetil er en god trener, og så vet jeg ikke om vi vet alt om Mourinho. Han har tatt mange gode titler og vært en stor profil for hele fotballverdenen, egentlig. Det blir gøy, sier Vetlesen til NRK.

– Verden er litt morsom

Kjetil Knutsen ble på pressekonferansen konfrontert med uttalelser fra forrige oppgjør om at han opplevde at Roma drev med et spill og «mind games» på sidelinjen.

Da måtte Glimt-sjefen smile.

– Jeg synes verden er litt morsom. Jeg har av og til en fjerdedommer som irettesetter meg bare tærne mine står utenfor merket område. Fra Roma-benken kommer det fem-seks løpende mot fjerdedommer og linjemann, og det får ingen konsekvenser. Det er litt artig å registrere. Jeg driter i hva de gjør. De kan løpe inn på banen for min del, sier Knutsen på spørsmålet fra Nettavisen.

Glimt kvartfinale i Serieligaen mot Roma spilles altså torsdag kveld på Aspmyra. Kampen har avspark 21.00 og kan følges på NRK Sport på radio.

Returoppgjøret spilles 14. april.

Pressekonferanse med Glimt foran europacup-oppgjøret mot Roma

Pressekonferanse med Glimt foran europacup-oppgjøret mot Roma

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal