Hopp til innhold

Oppgitt Danmark-sjef: – Vi skulle ikke vært på banen

Det danske fotballforbundet kom søndag med positive rapporter om tilstanden til Christian Eriksen. Men én ting irriterer: Kampen burde aldri vært fullført, mener danskenes landslagssjef.

QacNyYbVhQE

OPPGITT: Kasper Hjulmand mener danskene ble stilt overfor kun to valg etter Eriksen-situasjonen. Det likte han dårlig.

Foto: Stuart Franklin / AP

Ifølge Danmark-trener Kasper Hjulmand hadde laget hans kun to alternativer etter lørdagens sjokkhendelse:

Fullføre kampen lørdag kveld eller fullføre den søndag klokken 12.

– Oppfattelsen var at det var én av to muligheter. Vi måtte få det overstått, og jeg har dårlig samvittighet for at vi gikk på banen, men vi hadde kun de to mulighetene. Det var ingen som kunne tenke tanken på å sove, reise med buss tilbake og spille kampen dagen etter, sier han på en pressekonferanse lørdag.

– Vi skulle ikke ha vært på banen, legger han til.

Uefa begrunnet avgjørelsen om å gjenoppta kampen lørdag kveld med at spillerne selv ønsket det.

– Etter en forespørsel fra spillere på begge lag har Uefa gått med på å restarte kampen mellom Danmark og Finland i kveld 20.30, skrev de i en uttalelse.

Det viktigste er uansett at Eriksen er på bedringens vei, og rapportene fra DBU på søndagens pressekonferanse er med på å berolige en hel fotballverden.

– Vi har snakket med Christian et par ganger. Han er fortsatt stabil, og han vil fortsette å være til observasjon. Testene er fine, sier lege Morten Boesen i det danske fotballforbundet (DBU).

Bekrefter hjertestans

Boesen bekreftet på pressekonferansen at Eriksen fikk hjertestans da han gikk i bakken underveis i EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

– Det er vanskelig å si hvor nær vi var å miste Christian, men han var borte. Vi fikk startet hjertet hans igjen, men det var hjertestans, sier Boesen. Legen bekrefter samtidig at Eriksen ble gjenopplivet med støt fra en hjertestarter.

Hjulmand snakket selv med Eriksen søndag. Det var en samtale som gikk inn på ham - og Eriksens respons tok treneren på senga.

– Typisk nok brydde han seg om oss og familien sin. Han spurte «hvordan går det med dere?». Det er typisk han. Det viser generøsiteten og viser at han er en strålende spiller og et strålende menneske, sier Hjulmand.

– Det var godt å se smilet hans. Vi skal prøve å samle oss og spille for Christian, sier han.

Mener legen reddet Eriksens liv

Pressekonferansen ble arrangert i kjølvannet av lørdagens svært dramatiske hendelse i Parken i København. Der gikk altså danskenes største stjerne Christian Eriksen i bakken og lå livløs på gresset.

Det ble raskt klart at situasjonen var alvorlig, og det danske legeteamet ga umiddelbar hjerte- og lungeredning ute på gressteppet.

Søndag formiddag sendte Det danske fotballforbundet ut en pressemelding der de opplyste at Eriksens situasjon er stabil og at han skal igjennom flere undersøkelser.

Lagkameraetene hylles både for å ha lagt Christian Eriksen i stabilt sideleie, og for å beskytte både ham og hverandre under lørdagens dramatiske hendelse på banen. Den danske spilleren sier søndag at han har det fint.

Lagkameraetene hylles både for å ha lagt Christian Eriksen i stabilt sideleie, og for å beskytte både ham og hverandre under lørdagens dramatiske hendelse på banen. Den danske spilleren sier søndag at han har det fint.

2sTOjbb3lCI

Kasper Hjulmand er kritisk til at kampen ble fullført.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / AFP

Peter Møller mener innsatsen til den danske legen ble helt utslagsgivende for at Eriksen fortsatt er i live.

– Morten vil ikke rose seg selv, men hans innsats var vital for å redde Christian. Det vil jeg gjerne rose ham for, lyder det fra Peter Møller.

Eriksen-situasjonen har fått en hel fotballverden til å stå sammen rundt den danske stjernen.

Møller benyttet anledningen til å takke alle som har sendt varme tanker til danskene siden hendelsen oppsto.

Han sier de gode tankene er sendt videre til Eriksen og hans familie.

– Jeg vil gjerne sende en beskjed til danskene. Christian er ved godt mot, og spillerne har pratet med ham. Det gjorde et sterkt inntrykk på hele troppen at vi kunne snakke med ham, sier Møller.

RlhdAt8wQJ4

Det danske laget får mye ros for sin opptreden lørdag.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / Reuters

Kasper Hjulmand var tydelig rørt ved flere anledninger på søndagens pressekonferanse, naturlig nok.

En av journalistene som tok ordet roste ham for å i det hele tatt stille opp etter en hendelse som den han opplevde som sjef lørdag.

Hjulmand fullroser på sin side spillerne for måten de håndterte krisen som oppsto ut av ingenting søndag.

– Jeg kjenner mange lag som har fine verdier hengende på plakater, men når de blir trykktestet er det noe annet. Vi fikk et klart bilde av hvordan Danmark klarer den testen. Jeg er ekstremt stolt av spillerne og ekstremt glad for å se Christian er i orden, sa Hjulmand.

Mener spillernes innsats var uvurdelig

Legen Boesen, som får mye ros for sin kontante inngripen lørdag, roser også spillernes håndtering. Han opplyser på pressekonferansen at legernes arbeidsforhold var optimale ute på Parken-gresset.

Det skyldes, mener han, at de andre spillerne dannet en ring rundt Eriksen og holdt folk og kameraer på avstand.

uaHA_mlze34

Dette bildet beroliget en hel fotballverden.

Foto: Friedemann Vogel / AP

Han forteller at DBU raskt opprettet et team med krisepsykologer som hjalp Eriksens lagkamerater etter den vonde opplevelsen lørdag.

– Allerede vunnet danskenes hjerter

Fotballdirektør Peter Møller mener hendelsen har styrket samholdet i den danske troppen på enormt vis.

– Jeg føler spillerne allerede har vunnet danskenes hjerter. Jeg er utrolig stolt av det arbeidet som er gjort, sier Møller.

Finland vant kampen 1-0. Men den viktigste kampen vant Christian Eriksen.

Siste nytt

 • Målfest for Wild – Zuccarello med assist

  Minnesota Wild slo Seattle Kraken 5–1 natt til tirsdag og forlenget poengrekken til tolv kamper på rad.

  Mot Kraken sendte Jack Middleton Wild i ledelsen allerede i første periode da han satte pucken i mål etter 15 minutter med spill.

  I andre periode og fortsatte festen for Wild, og Matt Boldy sørget for å øke ledelsen med ytterligere to mål.

  Boldy ble kampens helt, da han også i tredje periode dunket inn et mål for Wild, og sendte de opp i en 4–0 ledelse mindre enn ett minutt inn i perioden.

  Med assist fra Mats Zuccarello tok Ryan Hartman Wild videre opp til 5-0, før Kraken fikk sitt eneste mål i kampen.

  Kampen endte med en komfortabel seier for Wild med 5–1. Før kampen hadde Wild tatt poeng i elleve kamper på rad. Med seieren forlenget de den rekken.

  Mats Zuccarello fikk vel 18 minutter på isen for Wild i tirsdagens kamp. (NTB)

  Kraken Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste