Hopp til innhold

Oppgitt Danmark-sjef: – Vi skulle ikke vært på banen

Det danske fotballforbundet kom søndag med positive rapporter om tilstanden til Christian Eriksen. Men én ting irriterer: Kampen burde aldri vært fullført, mener danskenes landslagssjef.

QacNyYbVhQE

OPPGITT: Kasper Hjulmand mener danskene ble stilt overfor kun to valg etter Eriksen-situasjonen. Det likte han dårlig.

Foto: Stuart Franklin / AP

Ifølge Danmark-trener Kasper Hjulmand hadde laget hans kun to alternativer etter lørdagens sjokkhendelse:

Fullføre kampen lørdag kveld eller fullføre den søndag klokken 12.

– Oppfattelsen var at det var én av to muligheter. Vi måtte få det overstått, og jeg har dårlig samvittighet for at vi gikk på banen, men vi hadde kun de to mulighetene. Det var ingen som kunne tenke tanken på å sove, reise med buss tilbake og spille kampen dagen etter, sier han på en pressekonferanse lørdag.

– Vi skulle ikke ha vært på banen, legger han til.

Uefa begrunnet avgjørelsen om å gjenoppta kampen lørdag kveld med at spillerne selv ønsket det.

– Etter en forespørsel fra spillere på begge lag har Uefa gått med på å restarte kampen mellom Danmark og Finland i kveld 20.30, skrev de i en uttalelse.

Det viktigste er uansett at Eriksen er på bedringens vei, og rapportene fra DBU på søndagens pressekonferanse er med på å berolige en hel fotballverden.

– Vi har snakket med Christian et par ganger. Han er fortsatt stabil, og han vil fortsette å være til observasjon. Testene er fine, sier lege Morten Boesen i det danske fotballforbundet (DBU).

Bekrefter hjertestans

Boesen bekreftet på pressekonferansen at Eriksen fikk hjertestans da han gikk i bakken underveis i EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

– Det er vanskelig å si hvor nær vi var å miste Christian, men han var borte. Vi fikk startet hjertet hans igjen, men det var hjertestans, sier Boesen. Legen bekrefter samtidig at Eriksen ble gjenopplivet med støt fra en hjertestarter.

Hjulmand snakket selv med Eriksen søndag. Det var en samtale som gikk inn på ham - og Eriksens respons tok treneren på senga.

– Typisk nok brydde han seg om oss og familien sin. Han spurte «hvordan går det med dere?». Det er typisk han. Det viser generøsiteten og viser at han er en strålende spiller og et strålende menneske, sier Hjulmand.

– Det var godt å se smilet hans. Vi skal prøve å samle oss og spille for Christian, sier han.

Mener legen reddet Eriksens liv

Pressekonferansen ble arrangert i kjølvannet av lørdagens svært dramatiske hendelse i Parken i København. Der gikk altså danskenes største stjerne Christian Eriksen i bakken og lå livløs på gresset.

Det ble raskt klart at situasjonen var alvorlig, og det danske legeteamet ga umiddelbar hjerte- og lungeredning ute på gressteppet.

Søndag formiddag sendte Det danske fotballforbundet ut en pressemelding der de opplyste at Eriksens situasjon er stabil og at han skal igjennom flere undersøkelser.

Lagkameraetene hylles både for å ha lagt Christian Eriksen i stabilt sideleie, og for å beskytte både ham og hverandre under lørdagens dramatiske hendelse på banen. Den danske spilleren sier søndag at han har det fint.

Lagkameraetene hylles både for å ha lagt Christian Eriksen i stabilt sideleie, og for å beskytte både ham og hverandre under lørdagens dramatiske hendelse på banen. Den danske spilleren sier søndag at han har det fint.

2sTOjbb3lCI

Kasper Hjulmand er kritisk til at kampen ble fullført.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / AFP

Peter Møller mener innsatsen til den danske legen ble helt utslagsgivende for at Eriksen fortsatt er i live.

– Morten vil ikke rose seg selv, men hans innsats var vital for å redde Christian. Det vil jeg gjerne rose ham for, lyder det fra Peter Møller.

Eriksen-situasjonen har fått en hel fotballverden til å stå sammen rundt den danske stjernen.

Møller benyttet anledningen til å takke alle som har sendt varme tanker til danskene siden hendelsen oppsto.

Han sier de gode tankene er sendt videre til Eriksen og hans familie.

– Jeg vil gjerne sende en beskjed til danskene. Christian er ved godt mot, og spillerne har pratet med ham. Det gjorde et sterkt inntrykk på hele troppen at vi kunne snakke med ham, sier Møller.

RlhdAt8wQJ4

Det danske laget får mye ros for sin opptreden lørdag.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / Reuters

Kasper Hjulmand var tydelig rørt ved flere anledninger på søndagens pressekonferanse, naturlig nok.

En av journalistene som tok ordet roste ham for å i det hele tatt stille opp etter en hendelse som den han opplevde som sjef lørdag.

Hjulmand fullroser på sin side spillerne for måten de håndterte krisen som oppsto ut av ingenting søndag.

– Jeg kjenner mange lag som har fine verdier hengende på plakater, men når de blir trykktestet er det noe annet. Vi fikk et klart bilde av hvordan Danmark klarer den testen. Jeg er ekstremt stolt av spillerne og ekstremt glad for å se Christian er i orden, sa Hjulmand.

Mener spillernes innsats var uvurdelig

Legen Boesen, som får mye ros for sin kontante inngripen lørdag, roser også spillernes håndtering. Han opplyser på pressekonferansen at legernes arbeidsforhold var optimale ute på Parken-gresset.

Det skyldes, mener han, at de andre spillerne dannet en ring rundt Eriksen og holdt folk og kameraer på avstand.

uaHA_mlze34

Dette bildet beroliget en hel fotballverden.

Foto: Friedemann Vogel / AP

Han forteller at DBU raskt opprettet et team med krisepsykologer som hjalp Eriksens lagkamerater etter den vonde opplevelsen lørdag.

– Allerede vunnet danskenes hjerter

Fotballdirektør Peter Møller mener hendelsen har styrket samholdet i den danske troppen på enormt vis.

– Jeg føler spillerne allerede har vunnet danskenes hjerter. Jeg er utrolig stolt av det arbeidet som er gjort, sier Møller.

Finland vant kampen 1-0. Men den viktigste kampen vant Christian Eriksen.

Siste nytt

 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Det bekrefter Nilsson til SVT.

  – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

  For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

  – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

  Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

  – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

  Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

  – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN
 • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

  Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

  Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

  Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

  City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

  Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal