Fotball-EM 2020
Foto: Michaela Rehle / Reuters

Fotball-EM 2020

Oppsummert

 • Her får du siste nytt fra fotball-EM.
 • Trykk på denne lenka for å få full oversikt over alle kampene og gruppene.
 • Nær fallskjerm-krasj i storkamp

  Publikum, spillere, trenere og dommere ble vitne til noe svært spesielt i München tirsdag kveld.

  Like før storoppgjøret mellom Tyskland og Frankrike kom det nemlig flyvende en mann i gul fallskjerm på stadion. Videoer viser at han er nær å krasje i tribunen, men er heldig og seiler videre inn mot gressteppet og lander på bakken.

  På fallskjermen står det skrevet et budskap, nemlig «kick out oil», signert miljøorganisasjonen Greenpeace.

 • Ronaldo ble historisk

  Cristiano Ronaldo skåret to av målene da Portugal slo Ungarn 3–0 i fotball-EM i kveld. Ronaldo har dermed skåret totalt elleve mål i EM-sluttspill og ble med det tidenes mestskårende i EM-sammenheng.

 • Første kamp med fullsatt stadion

  Kampen mellom Ungarn og Portugal er EMs første kamp med fullsatte tribuner. Det er over 60 000 mennesker som har tatt turen til Puskás Aréna i Budapest.

  Fullsatt stadion i Budapest
  Foto: Bernadett Szabo / AFP
 • Usikkerhet rundt Grealish

  England-stjernen Jack Grealish var ikke med resten av troppen på trening tirsdag. Dermed blir han et spørsmålstegn inn mot neste EM-kamp mot Skottland.

  Mange var overrasket da Aston Villa-kapteinen ble plassert på benken i engelskmennenes EM-åpning mot Kroatia, men nå ser det ut som en skade har satt ham tilbake.

  Ifølge nyhetsbyrået PA kjørte Grealish et individuelt program innendørs framfor å delta i fellesøkta med lagkameratene tirsdag. Årsaken er angivelig at han fortsatt jobber for å bli helt frisk fra leggskaden som plaget han i Premier League-innspurten i vår.

  Euro 2020 - England Training
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • EM over for United-keeper

  Manchester United-keeperen Dean Henderson trekker seg fra Englands EM-tropp med en hofteskade. Inn kommer Sheffield Uniteds Aaron Ramsdale.

  Det melder det engelske landslaget på sine nettsider.

  Henderson har slitt med å trene de siste dagene som følge av hofteproblemet, og derfor har England valgt å erstatte ham med Ramsdale.

  Dean Henderson
  Foto: Rui Vieira / AFP
 • Etterforsker Arnatovic

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) skal se nærmere på det verbale utbruddet til østerrikeren Marko Arnautovic mot nordmakedonere under EM-kampen søndag.

  Den tidligere Premier League-spilleren kom inn som innbytter i annen omgang og satte inn det siste målet i kampen. Etterpå reagerte han med sinne i retning den nordmakedonske fansen.

  Spissen har i ettertid beklaget og avvist at det verbale utbruddet var av rasistisk karakter.

  Arnatovic
  Foto: Justin Setterfield / AFP
 • Til politiet etter hets mot spiller

  Den svenske spissen Marcus Berg ble utsatt for hatske kommentarer etter EM-kampen mot Spania mandag. Nå politianmeldes saken.

  Det svenske fotballforbundets sikkerhetssjef Martin Freeman bekrefter overfor flere svenske medier tirsdag at politiet vil bli koblet inn.

  – Vi kommer til å levere inn en anmeldelse i løpet av den nærmeste timen, sier han til Expressen.

  Spain Sweden Euro 2020 Soccer
  Foto: Pierre Philippe Marcou / AP
 • Positiviteten på vei tilbake

  Danmark-trener Kasper Hjulmand sier at laget kan gå ordentlig i gang med forberedelsene til Belgia-kampen i vissheten om at Christian Eriksen har det bra.

  To dager gjenstår til den uhyre viktige EM-kampen, og Hjulmand sier at det først er i dag man kan sette i gang med de taktiske forberedelsene til oppgjøret.

  Treneren sier på en pressekonferanse at hver dag og hver økt er et skritt i riktig retning, og at positiviteten er på vei tilbake etter den grufulle hendelsen med Christian Eriksens hjertestans.

  – De siste 24 timene har vært bra for hele gruppen. Et nytt steg ble tatt med treningen i går, og jeg merket at det skjedde noe positivt. Å få kroppen i gang og vite at Christian har det bra, det var bra for oss, sier Hjulmand og legger til:

  – Disse øyeblikkene der vi er glade og trygge, de tar mer og mer over. Og jeg tror denne dagen vil være et nytt steg.

  At de såpass raskt fikk beskjed om at Eriksen har det bra, har betydd enormt mye for spillerne og laget.

  – At Christian har det godt, betyr alt for at vi kan komme videre, fastslår Hjulmand.

  Euro 2020 - Denmark Training
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Eriksen takker for støtten

  Den danske fotballspilleren Christian Eriksen skriver på Twitter og sin personlige Instagram at han har det bra – etter forholdene. Twittermeldingen er publisert på profilen til Dansk Boldspil-Union (DBU). Fotballspilleren sier at han fremdeles har noen undersøkelser igjen på sykehuset, men at han føler seg ok.

  Eriksen fikk hjertestans under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag. Nå takker han for alle meldingene han har fått fra mennesker fra hele verden.

  Tweet fra Christian Eriksen
  Foto: Skjermdump
 • – Kulusevski kan rekke neste kamp

  Den svenske landslagsstjernen, Dejan Kulusevski, måtte se mandagens kamp mot Spania fra sofaen hjemme i Sverige grunnet den positive koronatesten han avga noen dager før EM startet. Etter 0-0-kampen mot spanjolene kom svenskenes trener med en gladnyhet til sine landsmenn i forkant av fredagens kamp mot Slovakia.

  – Dejan kan spille, men om han er aktuell for startelleveren etter en ukes fravær vet jeg ikke. Forhåpentligvis er han aktuell for et innhopp på fredag, sa Janne Andersson til Expressen, og la til at Kulusevski trolig begynner å trene med laget på onsdag.

  Midtbanespilleren Mattias Svanberg, som også ble koronasmittet under treningsleiren i Göteborg, er ikke klar for spill ennå.

  Dejan Kulusevski
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Sveriges marerittstatistikk

  Det stod 0-0 til pause, men det skal Sverige prise seg lykkelige for. Ifølge BBC hadde ikke Sverige én ballberøring i Spanias 16-meter før Alexander Isaks ene store sjanse. Etter ti minutter var det 90-10 i ballinnehav fordel Spania, og etter 25 minutter hadde spanjolene slått 227 vellykkede pasninger. Spania hadde 227. – Jeg har selv vært i den situasjonen som spiller, og det er den verste følelsen i verden, sier tidligere England-spiller Karen Carney til BBC.

  DhXCvgC-b6c
  Foto: JOSE MANUEL VIDAL / AFP
 • Sverige-spiss peker på én svakhet

  Real Sociedad-spiller Aleksander Isak er godt kjent med den spanske spillemåten.

  Klokken 21 møter Sverige spanjolene, og spissen vet allerede nå hvordan de skal senke laget med de store merittene å vise til.

  – Forsvaret står ganske høyt, og da etterlater de mye rom. Der har jeg lært meg å skade dem ganske bra. Jeg har utviklet bakromsspillet mitt mye. Jeg tror vi kommer til å finne løsninger som vil såre dem, sier Isak til Expressen.

  På topp skal Isak spille i en toer med Marcus Berg.

  Isak
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Ronaldo åpner seg om framtiden

  Mandag møtte Cristiano Ronaldo opp på pressekonferanse i forkant av Portugals åpningskamp mot Ungarn i EM. Flere har spekulert i om superangriperen skal forlate Juventus i sommer, og nå tok han bladet fra munnen.

  – Jeg har spilt på det høyeste nivået i 18 år, så det bryr jeg meg ikke om, svarer Ronaldo på spørsmålet om ryktene påvirker ham på noen måte.

  Portugals nummer sju vil ikke avkrefte at han kan forlate den italienske storklubben, men akkurat nå vil han ikke ta stilling til det.

  – Uansett hva som skjer, vil det være for det beste, men det er ikke det som er det viktigste akkurat nå, avsluttet han.

  Tirsdag møter Portugal Ungarn klokken 18.00.

  Ronaldo
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Blir værende i EM-troppen

  Det blir ingen endringer i den svenske landslagstroppen i EM etter at Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg testet positivt for korona.

  Etter de to spillernes positive tester ble seks spillere kalt inn til en reserveboble. Den blir nå oppløst, ifølge Aftonbladet. Kulusevski og Svanberg ble bekreftet smittet 8. juni.

  Det svenske landslaget hadde til mandag på seg å beslutte om noen av reservene skulle kalles inn eller ikke.

  Sverige EM-åpner mot Spania mandag kveld klokken 21. De har også Polen og Slovakia i sin gruppe.

 • Tok tak etter uenigheter

  Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps sier han har dialog med spillerne etter at Olivier Giroud tilsynelatende kritiserte Kylian Mbappé etter en kamp nylig.

  Giroud skapte overskrifter med kommentarer etter å ha scoret to ganger i 3-0-seieren over Bulgaria i forrige uke. Han nevnte ikke navn, men det virket som at utspillet om manglende servering foran mål var rettet mot Mbappé.

  – Jeg har snakket med dem, på samme måte som jeg har snakket med andre spillere. Når jeg føler at jeg har behov for å gjøre det, så gjør jeg det. Dialog er en del av ledelsen, men det er også bra å lytte, sier landslagssjefen. (NTB)

  Giroud og Mbappe
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Pressekonferansen er over

  Martin Braithwaite, Pierre-Emile Højbjerg og Kasper Schmeichel delte sine tanker om situasjonen som skjedde på banen, hvordan etterspillet har vært og hvordan det blir å møte Belgia på torsdag.

  Danskene delte både tårer og smil under seansen, men det viktigste vi tar med oss er at Christian Eriksen har det bra.

  – Jeg har det markant bedre. Det har hjulpet å se og snakke med Christian, og se at han er OK. Det var deilig å se ham og snakke med ham og merke at han var til stedet. At han var seg selv, sa Schmeichel.

  Du kan lese hva mer han og de andre sa i denne saken.

  Kasper Schmeichel
 • – Vi skal spille for Christian

  – Jeg vet ikke hva man kan si. Motivasjonen til å gå på banen på torsdag er for å vise en takk til alle som har gitt sin støtte, og vi skal spille for Christian, sier Højbjerg.

 • Hadde behov for å snakke med ham

  Højbjerg forteller at han nå finner energi i alt det gode han har sett av støtte til lagkameraten.

  – Det var det behov for. Det var fantastisk. Jeg tror ikke det er ord for det, men det var helt nødvendig, svarer han på spørsmål om hvordan det var å snakke med ham og se at han kunne smile.

 • – Et sjokk

  – Det er et lite sjokk og mange spørsmål rundt det som skjedde, sier Pierre-Emile Højbjerg.

  – Men det viktigste for meg er at Christian og hans familie har det bra. Det er der jeg sender mine tanker og min energi.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Selvmål felte Tyskland i storkampen – får krass kritikk av ekspert: – Helt uforståelig

Etter bare en kamp i «dødens gruppe», har Tyskland plutselig kniven på strupen. Det kan de skylde et selvmål av Mats Hummels.

Siste nytt

 • Johannessen sikter mot OL-plass

  Kristian Krogh Johannessen (26) kan sikre seg plass i Tokyo-OL. Avgjørelsen faller på Challenge-touren denne uken.

  Nordmannen ligger for øyeblikket akkurat innenfor på rankinglisten over hvilke spillere som får sjansen i Tokyo-OL. Johannessen er nummer 60 og ligger per nå an til å slå følge med Viktor Hovland (8.-plass) til Tokyo. (NTB)

  Golfball
  Foto: Frank May / NTB
 • Norges landslag knust av Nederland

  Norges landslag i fotball for kvinner gikk på en skikkelig smell i privatlandskampen mot regjerende europamester Nederland tirsdag. Nederlenderne slo Norge hele 7-0.

  Det er Norges styggeste tap noensinne. Fra før var 0-5 mot Sverige i 1985 og Kina i 1999 (VM-semifinale) resultatmessig bunnotering.

  Landskampen var for øvrig Ingrid Moe Wold (31) sin siste kamp på toppnivå. Hun var norsk kaptein i sin 87. og siste landskamp. Wold tegnet seg i målprotokollen i avskjedskampen, men dessverre var ballen i eget mål.

  Norge måtte greie seg uten tre av sine største navn i Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde.

   Ingrid Moe Wold
  Foto: Vincent Jannink / AFP
 • Åpner opp for 600 tilskuere

  Tirsdag offentliggjorde statsminister Erna Solberg at totalt antall personer til stede på offentlige utendørs arrangementer økes fra 200 til 600.

  - Det er gode nyheter for alle fotballsupportere, det blir litt flere tilskuere på stadioner fremover, sa Solberg på pressekonferansen.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal