Fotball-EM 2020

Oppsummert

 • 12.00: Gruppene til kvalifiseringa for fotball-EM 2020 skal trekkes. Du kan følge trekningen direkte her.
 • Kommentator: Arnfinn Fagerli
 • Norge kan møte Tsjekkia og Kroatia

  Norge skal møte Kroatia og Tsjekkia i Glasgow dersom laget vinn omspelet og kjem seg til fotball-EM. Frå før var det klart at omspel-vinnaren skal møte England på Wembley og spele i gruppe D.

  Gruppene ser slik ut:

  Gruppe A: Tyrkia, Italia, Wales og Sveits

  Gruppe B: Danmark, Finland, Belgia og Russland

  Gruppe C: Nederland, Ukraina, Austerrike og omspelvinnar D eller A

  Gruppe D: England, Kroatia, omspelvinnar C og Tsjekkia

  Gruppe E: Spania, Sveits, Polen, omspelvinnar B

  Gruppe F: Omspelvinnar A eller D, Portugal, Frankrike og Tyskland

  Omspelvinnarane blir klare 31. mars neste år, og EM går i 12 byar i Europa frå 12. juni til 12. juli.

  EM-trekning
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Kan bli hjernerystelse-innbyttere

  I neste års fotball-EM kan det bli obligatorisk å sette inn en midlertidig innbytter når det er mistanke om at en spiller har pådratt seg hjernerystelse. Det melder Sky Sports.

  International FA Board (IFAB), som forvalter fotballens regelverk, vurderer å innføre en variant av systemet som brukes i rugby union og ta det i bruk for første gang i EM-sluttspillet for menn.

  I rugby tas spillere ut av kampen om det er mistanke om hjernerystelse, og lagene får erstatte dem umiddelbart.

  hodeduell
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Russland til fotball-EM uansett

  Verdens antidopingbyrå (WADA) bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de anbefalte sanksjonene mot Russland ikke vil påvirke neste års fotball-EM.

  Årsaken er at EM ikke vurderes som en stor og viktig nok begivenhet til å omfattes av utelukkelsen WADA-styret er bedt om å ilegge Russland.

  Russlands landslag er kvalifisert for EM, og St. Petersburg er en av 12 arrangørbyer i et sluttspill som er spredt over det meste av Europa.

  WADAs komité for regeletterlevelse anbefalte mandag at Russland utestenges fra internasjonal idrett i fire år.

  (©NTB)

  Russia's Dzyuba celebrates with team mates Kokorin and Smolnikov after scoring against Belarus during their Euro 2016 group G qualification match at Otkrytie Arena stadium in Moscow
  Foto: Maxim Zmeyev / Reuters
 • Drømmetrekning for Norge

  Norge får hjemmekamp i en eventuell finale i nasjonsligaens play off. Det ble bestemt etter en trekning i dag. Norge møter Serbia i den første kampen, til en semifinale, 26. mars på Ullevaal stadion. Vinner de den kampen møter de enten Israel eller Skottland til en finale på Ullevaal stadion.

  Om Norge skulle vinne playoffen og gå til EM, blir det gruppekamper i Storbritannia – mot England på Wembley og de to andre kampene på Hampden Park i Glasgow.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Raser mot UEFA: – En skandale

  UEFA bekreftet onsdag seedingen til trekningen av EM-sluttspillet til sommeren. Den har skapt sterke reaksjoner.

  – Det er en skandale, for å være ærlig. Fotball er ikke lenger fotball, det er bare business, sa Belgias stjerne Kevin De Bruyne om at VM-bronsevinneren allerede halvannen uke før trekningen vet at de havner i gruppe med Danmark og Russland og må spille to bortekamper.

  – Jeg forstår ikke det nye formatet. Jeg har spurt forbundet om jeg i det hele tatt trenger å reise til trekningen, sa Nederlands landslagssjef Ronald Koeman da han fikk vite at det allerede er klart at laget hans møter Ukraina i sluttspillet.

  Det er ikke selve seedingen som fører til reaksjoner, men alle føringene som er lagt rundt blant annet hvor mange kamper de 12 vertsnasjonene skal få på hjemmebane, det politiske klimaet og hvilket seedingsnivå lagene fra nasjonsligaomspillet skal gå inn på. (NTB)

  Belgia
  Foto: John Thys / AFP

Siste nytt

 • Sørloth med hat trick

  Alexander Sørloth scoret hat trick i Trabzonspors 6-0 seier over Kasimpasa søndag. Med 15 mål så langt denne sesongen er han toppscorer i den tyrkiske ligaen. Trabzonspors er på tredjeplass på tabellen og er med i kampen om gullet.

  Alexander Sørloth
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Nedtur for Ødegaard

  Martin Ødegaards Real Sociedad tapte 0–3 borte mot Real Betis i La Liga i ettermiddag. Ødegaard kom til en av Sociedads få sjanser i kampen etter et kvarters spill, men han rakk ikke skikkelig fram på et innlegg fra venstre.

  Isteden scoret Betis to ganger før pause, ved Borja Iglesias og veteranen Joaquin.

  Sociedad var mer med i matchen i 2. omgang, og Ødegaard var mer involvert, men bortelaget maktet aldri å få scoringen som kunne gitt kampen nytt liv. Isteden satte Sergio Canales inn 3–0 på overtid.

  Sociedad er i skrivende stund på 6. plass i La Liga.

  ♦ Vi fulgte kampen her.

  Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Christiansen sikret tredjeplassen

  Etter en sterk sluttspurt sikret Vetle Sjåstad Christiansen tredjeplassen foran franske Simon Desthieux på jaktstarten i Ruhpolding. Martin Fourcade var nok en gang uslåelig, og kunne gå i mål i ensom majestet. Hans franske lagkamerat, Quentin Fillon Maillet lå lenge i tet med Fourcade, men med én bom ble det andreplass på franskmannen. Tarjei Bø ble nest beste nordmann på syvendeplass, over minuttet bak Fourcade.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal