Hareide fryktet det verste: – Jeg var så redd for at han skulle dø

Da Christian Eriksen lå tilsynelatende livløs på gresset med uviss skjebne, var Åge Hareide så bekymret at han sendte melding til Micke Dorsin: Hvis Eriksen døde, kunne han ikke lede Rosenborg mot Strømsgodset.

Den danske landslagstreneren Åge Hareide (midten) feirer sammen med Christian Eriksen (høyre), mens Simon Kjær (venstre) takker publikum etter kampen mellom Danmark og Kasakhstan. Bildet er tatt 11.11.2016

SPESIELT FORHOLD: Åge Hareide legger ikke skjul på at han hadde et ekstremt tett forhold til Christian Eriksen gjennom sine fem år som dansk landslagssjef.

Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix

– Jeg var så redd for at han skulle dø. Jeg sto i studio hos NRK i Norge da han falt om. Jeg kunne ikke tro det. Jeg kunne ikke være der. Jeg måtte hjem, skriver Hareide i si EM-spalte i den danske avisen B.T.

Rosenborg-treneren var dansk landslagssjef fra 2015 ril 2020, og hadde et særlig tett forhold til nettopp Eriksen. I forbindelse med Danmarks EM-åpningskamp mot Finland lørdag kveld, var han NRKs gjest i et provisorisk studio satt opp på et hotellrom i Trondheim.

To ganger hadde Hareide og reporter Harald Thingnes vært inne. Så skjedde det ubegripelige.

Christian Eriksen segnet om på banen, tilsynelatende livløs.

RlhdAt8wQJ4

REDDE LAGKAMERATER: Fortvilte dansker med Christian Eriksen fortsatt fikk behandling.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / Reuters

– Ingenting ga mening

Reporter Thingnes opplevde i likhet med Hareide situasjonen som svært dramatisk. Etter å ha sett tankefullt ut av vinduet en stund, ba en tydelig preget Hareide om forståelse for at han ikke lenger kunne være med i sendingen.

Slik beskriver han hva som videre skjedde i sin spalte:

– Jeg løp hjem gjennom regnet til min leilighet i Trondheim. Jeg måtte vekk. Jeg måtte være alene. Jeg satt bare og stirret ut i regnet. Ingenting ga mening. Jeg kunne ikke se Christian Eriksen sånn. Jeg kunne ikke.

Så stor var Hareides frykt at han rakk å informere om at han rakk å gi sportsdirektør Micke Dorsin beskjed om at han ikke kunne lede Rosenborg i søndagens kamp mot Strømsgodset.

Søndagens oppdatering fra Det danske fotballforbundet:

Laster Twitter-innhold

– En av de mest forferdelige dagene

Det gikk altså bra med Eriksen i den forstand at han våknet og er i live. Kampen i Parken ble fullført etter en lang pause, etter at Eriksen selv hadde kommunisert med sine lagkamerater. Et sterkt preget dansk lag tapte 1–0.

– Spillerne har snakket med ham, og han har det bra. Det er gode nyheter, og spillerne spiller kampen for Christian, forklarte fotballdirektør Peter Møller i Det danske fotballforbundet til DR.

uaHA_mlze34

LETTELSEN: En hel fotballverden pustet lettet ut da det dukket opp bilder av en våken Christian Eriksen.

Foto: Friedemann Vogel / AP

Hareide beskriver at han aldri før har hatt det så vondt. Derfor bryr han seg heller ikke om resultatet mot Finland.

– Det betyr ingenting. Det viktigste for Danmark og fotballen er at Christian Eriksen er ok. Livet ble snudd på hodet på et øyeblikk på en av de mest forferdelige dagene jeg har opplevd, skriver Hareide i B.T.

Eriksen er nå innlagt på Rigshospitalet i København. Derfra har han blant annet ha kommunisert med sine lagkamerater i Inter via en gruppechat. Det opplyser klubdirektør Giuseppe Marotta ifølge Ekstra Bladet.

Motta sier imidlertid ikke noe om innholdet i beskjeden. Han påpeker at det nå er det danske helsevesenet som tar seg av Eriksen, men opplyser at Inters legeteam allerede er i dialog med danske leger.

Ifølge B.T. skal meldingen enkelt og greit ha vært: «Jeg har det fint».

Hjertelege fryktet han hadde oversett noe

Kardiolog Sanjay Sharma sjekket Eriksens hjerte regelmessig da dansken spilte i Tottenham. Sharma fryktet ifølge NTB han hadde oversett noe da Eriksen kollapset i lørdagens EM-kamp.

– Jeg tenkte: «Herregud, er de noe vi ikke har sett?». Men jeg har sjekket alle testresultatene, og alt så perfekt ut, sier Sharma til The Mail on Sunday.

Han hjertetester alle Tottenhams spillere årlig.

– Selvsagt var alle hans tester fram til 2019 helt normale. Det var ingen åpenbare tegn på underliggende hjertesykdom. Jeg kan gå god for det, for det var jeg som gjorde undersøkelsene, forteller Sharma.

Det er høyst tvilsomt om Eriksen kan spille i Premier League i framtiden. Det siste halvannet året har dansken vært i italienske Inter.

– I Storbritannia vil han ikke få spille. Vi har ganske strenge regler, sier Sharma til Sky News.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Molde slo tilbake tre ganger

  Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til serieligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

  Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

  Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde. (NTB)

  Turkey Soccer Europa Conference League
  Foto: AP
 • Tung Hovland-åpning

  Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden på tre slag over par.

  Nordmannen ligger i skrivende stund på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

  Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

  Jim Herman (USA) og Carlos Ortiz (Mexico) er i delt ledelse i Memphis i skrivende stund. De gikk den første runden på seks slag under par. (NTB)

  Tokyo Olympics Golf
  Foto: Andy Wong / AP
 • Grealish klar for Manchester City

  Aston Villa-stjernen Jack Grealish er solgt til Manchester City for en rekordsum. Midtbanespilleren koster angivelig de lyseblå over 1,2 milliarder kroner.

  Manchester City bekreftet overgangen på sitt nettsted torsdag kveld. Grealish har signert en seksårsavtale.

  Kjøpssummen er 100 millioner pund, ifølge flere britiske medier, noe som tilsvarer over 1,2 milliarder norske kroner. Det gjør Grealish til det dyreste kjøpet i den engelske toppdivisjonens historie. (NTB)

  Euro 2020 - Final - Italy v England
  Foto: Laurence Griffiths / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal