Hopp til innhold

Nye krav kan ramme Djokovic-deltagelse i Frankrike

Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det kan gå utover Novak Djokovics mulighet til å delta i Roland-Garros.

Australian Open Djokovic

NYE KRAV: Novak Djokovic på vei hjem til Serbia. Nå kan strengere krav i Frankrike gå utover deltagelsen i Roland-Garros.

Foto: Darko Bandic / AP

Det får det franske nyhetsbyrået opplyst fra regjeringskilder, melder NTB.

Grepet er overraskende, ettersom idrettsminister Roxana Maracineanu i forrige uke uttalte at enkelte arrangementer, som Roland-Garros-turneringen i tennis, får spesialunntak.

Det svarte hun da hun ble spurt om den uvaksinerte tenniseneren Novak Djokovic kunne delta i storturneringen.

Srdjan Djokovic, Novaks far, har da også virket sikker på at sønnen hans skulle spille på Roland-Garros.

– Forsøket på å «myrde» den beste idrettsutøveren i verden er avsluttet. Femti kuler i brystet til Novaks. Vi sees i Paris, uttalte han etter at Djokovic ble sendt ut av Australia.

Novak Djokovic

Novak Djokovic måtte forlate Australia.

Foto: MIKE FREY / AFP

Utvist fra Australia

Djokovic ble nylig utvist fra Australia etter først å ha fått medisinsk unntak fra Australian Opens vaksinekrav. Han er nå på vei tilbake til hjemlandet Serbia.

34-åringen opplyste søndag at han vil bruke den nærmeste framtid til å få ro.

Men ifølge presidenten for det franske tennisforbundet har det vært diskusjoner når det gjelder deltakelsen til uvaksinerte spillere i Grand Slam-turneringen Frankrike.

– Vi jobber i samarbeid med offentlige myndigheter, som vil klargjøre reglene for å ta imot utenlandske ikke-vaksinerte idrettsutøvere til turneringen, sier Gilles Meretton, som er sitert av FranceInfo Sport.

Nye strenge regler

Det skapte optimisme i Djokovic-leiren da den franske sportsministeren Roxana Maracineanu uttalte at Djokovic kunne delta i Frankrike, men etter at franske myndigheter vedtok strengere restriksjoner søndag, har altså tonen blitt en annen.

– Dette vil gjelde alle som er tilskuere eller profesjonelle idrettsutøvere.

– Når det gjelder Roland-Garros, er det i mai. Situasjonen kan endre seg, men det er klart at det ikke er noe unntak, sier ministeren, ifølge Reuters.

Djokovic har vunnet Roland-Garros to ganger, men står nå altså i fare for å bli utestengt fra nok en Grand Slam-turnering.

Frankrikes president Emmanuel Macron sier strategien skal gå ut på å plage uvaksinerte til siste slutt.

President Emmanuel Macron har lovet å gjøre livet surt for uvaksinerte innbyggere.

Foto: Nicolas Tucat / AP

Endringene kommer etter at den franske nasjonalforsamlingen søndag ga den endelige godkjenningen til å innføre et omstridt vaksinepass i landet. En negativ koronatest eller bevis på nylig gjennomført koronasykdom vil ikke lenger være nok.

Vaksinepasset vil være nødvendig for at franske innbyggere skal kunne reise med intercitytog, delta på kulturarrangementer eller spise på restaurant.

President Emmanuel Macron har tidligere erklært at han vil gjøre livet surt for alle dem som ennå ikke har vaksinert seg.

«Heksejakt»

Tennisstjernen har fått både støtte og kritikk i vaksine-krangelen med Australia.

Serbias president beskyldte myndighetene for en «politisk heksejakt» da 34-åringen ble anholdt på flyplassen og plassert på et karantenehotell. Vaksinemotstandere har også demonstrert for å vise sin støtte til tennisspilleren.

– Djokovic er uten tvil en av de beste spillerne i historien, men ingen er større enn turneringen, uttalte imidlertid konkurrenten Rafael Nadal.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste