Hopp til innhold

Nye krav kan ramme Djokovic-deltagelse i Frankrike

Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det kan gå utover Novak Djokovics mulighet til å delta i Roland-Garros.

Australian Open Djokovic

NYE KRAV: Novak Djokovic på vei hjem til Serbia. Nå kan strengere krav i Frankrike gå utover deltagelsen i Roland-Garros.

Foto: Darko Bandic / AP

Det får det franske nyhetsbyrået opplyst fra regjeringskilder, melder NTB.

Grepet er overraskende, ettersom idrettsminister Roxana Maracineanu i forrige uke uttalte at enkelte arrangementer, som Roland-Garros-turneringen i tennis, får spesialunntak.

Det svarte hun da hun ble spurt om den uvaksinerte tenniseneren Novak Djokovic kunne delta i storturneringen.

Srdjan Djokovic, Novaks far, har da også virket sikker på at sønnen hans skulle spille på Roland-Garros.

– Forsøket på å «myrde» den beste idrettsutøveren i verden er avsluttet. Femti kuler i brystet til Novaks. Vi sees i Paris, uttalte han etter at Djokovic ble sendt ut av Australia.

Novak Djokovic

Novak Djokovic måtte forlate Australia.

Foto: MIKE FREY / AFP

Utvist fra Australia

Djokovic ble nylig utvist fra Australia etter først å ha fått medisinsk unntak fra Australian Opens vaksinekrav. Han er nå på vei tilbake til hjemlandet Serbia.

34-åringen opplyste søndag at han vil bruke den nærmeste framtid til å få ro.

Men ifølge presidenten for det franske tennisforbundet har det vært diskusjoner når det gjelder deltakelsen til uvaksinerte spillere i Grand Slam-turneringen Frankrike.

– Vi jobber i samarbeid med offentlige myndigheter, som vil klargjøre reglene for å ta imot utenlandske ikke-vaksinerte idrettsutøvere til turneringen, sier Gilles Meretton, som er sitert av FranceInfo Sport.

Nye strenge regler

Det skapte optimisme i Djokovic-leiren da den franske sportsministeren Roxana Maracineanu uttalte at Djokovic kunne delta i Frankrike, men etter at franske myndigheter vedtok strengere restriksjoner søndag, har altså tonen blitt en annen.

– Dette vil gjelde alle som er tilskuere eller profesjonelle idrettsutøvere.

– Når det gjelder Roland-Garros, er det i mai. Situasjonen kan endre seg, men det er klart at det ikke er noe unntak, sier ministeren, ifølge Reuters.

Djokovic har vunnet Roland-Garros to ganger, men står nå altså i fare for å bli utestengt fra nok en Grand Slam-turnering.

Frankrikes president Emmanuel Macron sier strategien skal gå ut på å plage uvaksinerte til siste slutt.

President Emmanuel Macron har lovet å gjøre livet surt for uvaksinerte innbyggere.

Foto: Nicolas Tucat / AP

Endringene kommer etter at den franske nasjonalforsamlingen søndag ga den endelige godkjenningen til å innføre et omstridt vaksinepass i landet. En negativ koronatest eller bevis på nylig gjennomført koronasykdom vil ikke lenger være nok.

Vaksinepasset vil være nødvendig for at franske innbyggere skal kunne reise med intercitytog, delta på kulturarrangementer eller spise på restaurant.

President Emmanuel Macron har tidligere erklært at han vil gjøre livet surt for alle dem som ennå ikke har vaksinert seg.

«Heksejakt»

Tennisstjernen har fått både støtte og kritikk i vaksine-krangelen med Australia.

Serbias president beskyldte myndighetene for en «politisk heksejakt» da 34-åringen ble anholdt på flyplassen og plassert på et karantenehotell. Vaksinemotstandere har også demonstrert for å vise sin støtte til tennisspilleren.

– Djokovic er uten tvil en av de beste spillerne i historien, men ingen er større enn turneringen, uttalte imidlertid konkurrenten Rafael Nadal.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste