Hopp til innhold

Ruud med rørende tale etter karrierens største seier

Det norske tennisesset Casper Ruud fikk revansj mot greske Stefanos Tsitsipas og kunne juble for karrierens største tittel i Barcelona. Så forsøkte han å sjarmere publikum i senk.

Casper Ruud

MILLIONDRYSS: Casper Ruud med pokalen som viser at han vant turneringen i Barcelona.

Foto: JOSEP LAGO / AFP

I kjent stil ble turneringsvinneren intervjuet på banen etter premieseremonien.

– Muchas gracias...

Slik startet han talen, før han stotret frem flere spanske gloser fra grusen i Barcelona, til stor begeistring fra publikum.

Oversatt til norsk leverte han disse setningene:

– Tusen takk for støtten, jeg tror dette er min nye favorittbane. Dere er nok mitt nye favorittpublikum også, sa Ruud fra grusbanen med et nervøst smil.

Så slo Ruud over til engelsk, og helt til slutt dro han opp nok en joker fra tennis-ermet.

– Jeg vet ikke om dette er tidspunktet å ta det opp, men søsteren min har bursdag. Hun blir 18 år, så det er en stor dag. Gratulerer med dagen, Charlotte, sa en svært glad Ruud i seierstalen.

French Open, Roland Garros : Casper Ruud

FIKK HILSEN: Charlotte (til høyre) fikk hilsen fra storebror Casper. Til venstre: Caroline. Her er de avbildet under Roland Garros i 2023.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Største seier

Nordmannen hadde aldri før vunnet en turnering på ATP 500-nivå. Han står i alt med elleve titler, og de ti første kom på 250-nivået. Søndag kunne han til slutt juble for seier med settsifrene 7-5, 6–3.

Med triumfen kommer også en premiesjekk på om lag 5,7 millioner kroner.

ATP 500 - Barcelona Open

BLÅSER UT: Casper Ruud fikk en tøff start mot greske Stefanos Tsitsipas.

ATP 500 - Barcelona Open

BRØT: Den greske motstanderen vant et viktig poeng tidlig i kampen.

ATP 500 - Barcelona Open

SKUFFET: Og Ruud måtte heve seg for ikke å gå på sitt andre strake finaletap.

Tsitsipas og Ruud

VANT: Forrige helg - i Monaco - vant nettopp Tsitsipas mot Ruud.

Ruud løper fram

HEVET SEG: Ruud slo tilbake, og vant til slutt første sett 7-5.

JUBEL

VANT: Ruud vant også det andre settet - og sikret karrierens største seier.

ATP 500 - Barcelona Open

SKUFFET: Motstander Tsitsipas innser at han ble for svak mot Ruud.

ATP 500 - Barcelona Open

POKAL: Nordmannen kunne dermed løfte den enorme pokalen og juble for seier i ATP 500-turneringen i Barcelona.

Symbolsk nok tok han seieren på en bane oppkalt etter Rafael Nadal, som har trent mye med Ruud mens nordmannen har tatt stegene mot verdenstoppen.

– Jeg er villig til å kalle dette årets beste tenniskamp. Han har gjort det meste riktig, spesielt med tanke på innledningen til dette oppgjøret og forrige ukes finaletap. Han har virkelig tatt tak i kampplanen sin, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Milliondryss tross finaletap

Med 5,7 nye millioner inn på konto kan Ruud virkelig smile.

Hittil i karrieren har han spilt inn drøyt 18 millioner dollar, om lag 200 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Ruud hadde før helgens turnering tapt tre finaler denne sesongen. Søndagens triumf var Ruuds 29. enkeltseier denne sesongen, noe som er flest av alle på ATP-touren. Det skiller fire ned til nestemann på lista, Jannik Sinner.

Løftet seg etter trå start

Ruud tapte ikke ett eneste sett på sin vei mot seier i Barcelona Open, men søndag fikk han en svært tung start da han ble brutt i første servegame. Nordmannen slet med å sette press på motstanderen og gjorde mange feil.

I etterkant løftet nordmannen spillet, og etter hvert brøt han Tsitsipas tilbake til 3–3.

Deretter fulgte duellantene hverandre tett fram til 6-5-ledelse til Ruud. Der viste nordmannen styrke og brøt igjen. Han vant dermed settet 7–5.

– Den er smart, veldig smart. Taktisk supert, sa TV 2s kommentator Sundbø da Ruud tok settseieren.

– Å vinne det første settet var enormt. Det har vært to lange uker for begge, sa Ruud i seiersintervjuet vist på TV 2.

ATP 500 - Barcelona Open

SPANSKTALENDE: Casper Ruud gjorde sitt for å sjarmere det spanske publikummet, og poserte selvsagt med pokalen etter seieren.

Foto: Albert Gea / Reuters

Siste nytt

 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB
 • Graham Hansen briljerte i cupfinaletriumf

  Caroline Graham Hansen og resten av Barcelonas stjernegalleri gjorde kort prosess med Synne Jensen og Real Sociedad og vant 8-0 i den spanske cupfinalen lørdag.

  Katalanerne var store favoritter før kampen, og Graham Hansens lag gnistret fra første spark på ballen. Kun seks minutter ut i kampen åpnet Ona Batlle scoringsballet til 1-0. Den ledelsen ble doblet da Salma Paralluelo la på til 2-0 etter tolv minutter.

  Etter 18 minutter sørget den norske landslagsstjernen Graham Hansen for at vondt ble til verre for Real Sociedad da hun la på til 3-0. Sju minutter senere fant 29-åringen veien til nettmaskene igjen, før Batlle sørget for at det sto 5-0 ved sidebytte.

  I løpet av det første kvarteret etter pause la Mariona Caldentey (2) og Claudia Pina på til 6-, 7- og 8-0 for Barcelona. Det ble også resultatet i cupfinalen. Graham Hansen ble byttet ut etter 68 minutter, Real Madrid-angriper Synne Jensen noen minutter senere.

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen i Barcelonas midtforsvar.

  Over 25.000 tilskuere var til stede på kampen.

  Barcelona har for lengst sikret sin femte strake ligatittel i Spania. Neste helg venter franske Lyon i mesterligafinalen i Bilbao.

  (©NTB)

  Caroline Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Solbakken seriemester i Tsjekkia

  Markus Solbakken spilte den siste snaue halvtimen da Sparta Praha vant 5-0 borte over Mlada Boleslav og ble tsjekkisk seriemester i fotball.

  Sparta-spissen Jan Kuchta ble den store helten. Han scoret de fire første målene i lørdagens bortekamp i nest siste runde i sluttspillet. Scoringene i det 20., 23., 35. og 50. minutt avgjorde alt.

  Solbakken ble byttet inn for Lukas Haraslin i det 65. minutt. Da ledet Sparta allerede 4-0. Patrik Vydra, også han innbytter, scoret det siste målet.

  Nærmeste rival Slavia Praha vant 2-1 borte mot Slovacko, men det var ikke nok til å holde liv i spenningen. Det skiller fire poeng før siste runde. Christos Zafeiris og Conrad Wallem fikk begge innhopp for Slavia lørdag.

  Solbakken spilte åtte kamper i grunnserien (tre fra start) og har spilt tre av fire i sluttspillet (en fra start). Sparta har ikke tapt en seriekamp han har spilt i.

  Sparta er nasjonal seriemester for 38. gang.

  (©NTB)

  Markus Solbakken
  Foto: Arild Eskeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal