Hopp til innhold

Ny stjerne med NFF-kritikk: – Forbundet kunne gjort mye mer for oss

WOLFSBURG/OSLO (NRK): Caroline Graham Hansen (22) kritiserer Norges Fotballforbund (NFF) for å gjøre for lite for kvinnelandslaget.

Caroline Graham Hansen hjemme i Wolfsburg

KRITISK: Caroline Graham Hansen mener ikke at det er en god unnskyld at andre landslag har det enda verre.

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

– Jeg kan ikke sitte her og si at vi har alt vi trenger. Vi har egentlig ikke nok penger til å holde på. Men samtidig har vi det veldig mye bedre enn mange andre landslaget, men jeg synes ikke det er noen unnskyldning, sier Wolfsburg-profilen.

Hun tar imot NRK i kjølvannet av Ada Hegerbergs Norge-nei, og selv om hun ikke er enig i all kritikken hennes tidligere landslagskollega har rettet mot NFF, er hun tydelig på at mye burde bli bedre.

– Vi ønsker å bli satset mer på, fastslår 22-åringen.

– Må være direkte mot forbundet

Ada Hegerberg i Lyon

OGSÅ KRITISK: Ada Hegerberg.

Foto: Håvard G. Hagen / NRK

NFF måtte tale massiv kritikk fra Hegerberg da sistnevnte forrige uke offentliggjorde at hun tar en landslagspause. Samtidig innrømmet landslagssjef Martin Sjögren at det var intern uro under sommerens EM. Nå melder også Graham Hansen seg på.

– Forbundet kunne gjort mye mer for oss. Samtidig må vi fortsette å jobbe videre, legger hun til.

Tyskland-proffen er klar på at landslagsspillerne må gjøre det beste ut av den situasjonen de er i, men hun legger ikke skjul på at hun synes NFF burde gjort mer for å hjelpe:

– Vi må pushe på og være direkte mot forbundet. Vi trenger mer midler, men samtidig må vi tørre å dra utenlands. Vi må tørre å lage hverdagen vår bedre der vi kan det, samtidig som vi vet at vi kunne fått mye mer hjelp.

NFF uenig i Graham Hansens forslag

Graham Hansen er fornøyd med egen situasjon i Wolfsburg. Der har hun perfekte treningsforhold og høyt nivå på trenerteam og lagvenninner. Derfor mener hun at NFF bør bruke penger på å subsidiere spillere som reiser ut av landet for å satse.

– Man må pushe folk til å komme seg ut og få internasjonal erfaring. Det er det vi som landslag trenger. At flere spillere er ute. Toppserien akkurat nå er ikke der vi kan finne det nivået vi trenger. Det er bare sånn det er, avslutter landslagsstjernen.

Heidi Støre

NFF-LEDER: Heidi Støre

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er flott at vi har ambisiøse spillere som ønsker å satse i de store ligaene, men jeg er usikker på om det er her skoen trykker mest akkurat nå. Som profesjonell spiller i utlandet får du en godt tilrettelagt hverdag for trening og utvikling. Da tror jeg heller vårt fokus i enda større grad bør være på klubber og spillere i våre hjemlige ligaer, svarer Heidi Støre, leder for toppfotball kvinner i NFF.

Støre presiserer at hun setter stor pris på Graham Hansens sterke engasjement.

– Samtidig har vi selvsagt forståelse for at spillerne alltid vil ønske bedre rammebetingelser. Økonomi er en av flere viktige faktorer for å skape sportslig utvikling. Samtidig må vi forholde oss til de økonomiske rammene vi har, og heller se på muligheter for å styrke den sportslige satsingen innenfor de midlene vi har til rådighet totalt sett, avslutter Støre.

Siste nytt

  • Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell

    Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona.

    Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to.

    Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars.

    I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper.

    Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

    Lyon
    Foto: AP
  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

    Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

    Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

    Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

    Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

    – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

    Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

    – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

    – Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

    Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

    Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

    I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

    Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

    Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

    NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
    Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal