Hopp til innhold

Ny remis etter tabbetrekk: – Uforklarlig sløvt

Det endte med remis i det sjuende VM-partiet mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin søndag. Eksperter og toppspillere mener Carlsen spilte sløvt og nonchalant.

Magnus Carlsen

REMIS IGJEN: Magnus Carlsen og Sergej Karjakin fortsetter å spille remis i VM.

Foto: Jason Kempin / Afp

Etter et dårlig tårntrekk av Magnus Carlsen etter rundt en og en halv times spill, fikk Karjakin et overtak i det sjuende partiet.

Sergej Karjakin

FORNØYD: Sergej Karjakin.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Jeg følte jeg hadde en fin åpning, men så bukket jeg og mistet en bonde. Det er ikke noe kult, det var helt unødvendig, sier Carlsen, som likevel var fornøyd med sluttresultatet.

– Remis er fint. I dag var ikke noen kjempedag, men jeg kom meg gjennom det. Nå ser jeg ser fremover, sier Carlsen til NRK.

– Uforklarlig sløvt

Frem til da hadde partiet vært relativt jevnspilt mellom Carlsen og Karjakin, men etter Carlsens trekk med tårnet til C8 ble det etter hvert klart at det nok en gang gikk mot remis i VM.

– Det var sløvt og nonchalant av Magnus. Merkelig avgjørelse, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae om Carlsens trekk.

Også andre reagerte med vantro. Toppspiller og stormester Peter Svidler trodde knapt sine egne øyne.

Jeg er helt forbløffet. Han kunne valgt nesten hvilket som helst trekk. Uforklarlig sløvt, sa Svidler.

– Han må være rasende. Jeg hadde skreket til meg selv hvis det var meg, sa han til Chess24.com.

Analyse av parti 7.

Tydelig misfornøyd

Etter at det gikk opp for Carlsen at han hadde gjort et tabbetrekk, var han tydelig misfornøyd med seg selv.

– Heldigvis var det veldig remis-aktig, men det var ikke veldig stødig av meg. Stillingen var lik, så det var bare teit å bukke, sier tittelforsvareren.

Også i det femte partiet i VM gjorde Magnus Carlsen en tabbe, om enn av langt større dimensjoner, da han glemte å skrive ned et trekk.

Saken fortsetter under video

Det endte med remis i det sjuende VM-partiet mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin søndag.

– Remis nesten seier

Nå har de to VM-motstanderne spilt remis hele sju ganger. Stillingen etter søndagens parti er 3,5-3,5.

Karjakin greide ikke å utnytte sin fordel av hvite brikker heller i dag. Russeren spilte også med hvitt fredag, da var Carlsen offensiv fra start med svarte brikker.

– Det var et interessant parti, selv om det ikke ble så langvarig. Jeg hadde en ekstra bonde, men jeg fant ingen vei til seier. Festningen (til Carlsen) var for god til det, sier Karjakin til NRK.

– I dag er remis nesten seier for Magnus, mener sjakkdommer Øystein Brekke, som var gjest i NRKs sjakksending søndag.

Spiller videre med hvitt

Carlsen har nå fordel av å ha hvite brikker i tre av de fem siste partiene.

– Det blir ikke lett, det viktigste er å spille bra, sier nordmannen om de neste VM-partiene.

– De siste oppgjørene har ikke vært for interessante. Jeg har ikke gjort noen katastrofer hittil. Skulle det bli 6-6 sammenlagt, er jeg klar for tiebreak (omspill), sa Carlsen under pressekonferansen i etterkant.

Slik endte det sjuende partiet!

Sportsnyheter

Ukjente Gard (25) sammenlignes med Beckham etter drømmescoring

Fire minutter på overtid reddet Gard Simenstad ekstraomganger for HamKam mot Vålerenga. Scoringen sammenlignes med det aller peneste i historien.

Siste nytt

  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal