NRK Meny
Normal

Carlsen: – Jeg satt der som en idiot

NEW YORK/OSLO (NRK): Så lettet ble Magnus Carlsen av å slippe unna med en kort remis dagen etter generaltabben som nesten ble skjebnesvanger.

Magnus Carlsen

BLID: Magnus Carlsen på pressekonferansen etter dagens parti.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Kontrasten var enorm.

I går virket Magnus Carlsen helt sønderknust da han satt og stirret ut i lufta på pressekonferansen etter det femte partiet. Han bjeffet på konferansieren og svarte i korte setninger.

I dag kjørte han rene rene stand up-showet etter en kort remis mot Sergej Karjakin.

Da en gutt på rundt fem år utålmodig spurte når han skal vinne et parti - etter seks remiser på rad - brøt Carlsen ut i rene latterkrampen, sammen med motstander Karjakin og hele salen.

Sergej Karjakin og Magnus Carlsen

Sergej Karjakin og Magnus Carlsen storkoste seg etter det korte partiet. – I will take helicopter, svarte russeren på spørsmål om hva han skal gjøre på hviledagen. – I'm definitely NOT going in a helicopter, svarte Carlsen lattermildt.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Risikerte mental knekk etter tabben

Carlsen var lettet. Litt fordi han nå har 46 timer til neste parti. Men mest av alt fordi han hadde greid å unngå en mental smell dagen etter den uforklarlige tabben som nesten kostet ham det femte partiet.

Det har nemlig skjedd før at han får en knekk etter en stygg feil. Da han gjorde en tidstabbe i Norway Chess 2015, preget det ham i mange måneder etterpå.

Derfor var det en lettelse for nordmannen å slippe unna med en kort, svært solid remis fredag.

– Magnus ser råsterk ut. Han virker skarp og godt forberedt. Jeg er utrolig imponert, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Det endte med remis i det sjette partien i sjakk-VM.

VIDEO: Se Torstein Baes hurtig-oppsummering av partiet.

– Det er bare så teit

Carlsen innrømmet etter partiet at han lot seg frustrere voldsomt av gårsdagens tabbe, hvor han hadde skrevet ned feil antall trekk på noteringsskjemaet.

– Det er bare så teit. Én ting er å gjøre en feil, en annen er å gjøre en feil som er så lett å unngå. Når jeg gjør det, så er jeg ikke så blid, sa han i dag.

– Jeg var frustert fordi jeg satt der som en idiot i en evighet og ikke klarte å finne ut hva jeg hadde skrevet feil.

Smilte for seg selv foran brettet

Carlsen var tydeligvis tilbake i kjempehumør på fredag, overraskende raskt for de som har fulgt ham en stund.

Allerede før åpningstrekket så verdensmesteren ut til å være komfortabel. Tydeligvis helt uten gunn satt Carlsen og smilte og lo for seg selv:

Magnus Carlsen
Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Hva var det du lo av?

– Jeg ... Jeg husker faktisk ikke, sa Carlsen til NRK etterpå.

– Prøv å huske!

– Nei, men jeg husker at jeg satt og tenkte på noe morsomt senere i partiet, sa Carlsen med et nytt glis.

– Du er i godt humør?

– Ja, det er fint!

Selve partiet var skuffende for Karjakin, som spilte med hvite brikker uten å noen gang ta initiativet. Russeren måtte ta remis allerede etter 32 trekk på én og en halv time.

– Nå blir det viktig å ikke drikke alkohol på hviledagen, tullet russeren etterpå - til stor fornøyelse i pressekonferanserommet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale