NRK Meny
Normal

Norske skikjørere med rekordstatistikk: – Vi har en lys fremtid i vente

HAFJELL (NRK): Aldri før har de norske fristilkjørerne hatt så mange topplasseringer som de har denne sesongen.

X-Games Hafjell 2017.

Øystein Bråten og Johanne Killi tok hvert sitt gull i slopestyle da X Games ble arrangert i Hafjell forrige uke. Det er viktig motivasjon for resten av laget, mener landslagssjef Christopher Frankum.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

To gull og ett sølv ble fasiten for de norske fristilkjørernes under X Games i Hafjell. Johanne Killi og Øystein Bråten stod for gullene i slopestyle, mens juniorlandslagets Eirik Sæterøy overrasket alle og sikret sølvet i Big Air.

Men det er ikke bare i X Games at Norge har prestert langt over snittet bra, forteller landslagssjef Christopher Frankum.

– Vi har nok aldri hatt så mange lovende skikjørere på en gang og med så mange gode resultater å vise til. Så vi har en lys fremtid i vente, sier Frankum.

Norsk dominans i Big Air-finalen

Halvparten av finalistene i Big Air-finalen i ski lørdag bestod av nordmenn.

– Det har aldri skjedd før, forteller landslagssjefen og bemerker at det er disiplinen slopestyle som har vært nordmennenes «paradegren».

X Games Hafjell.

Eirik Sæterøy landet et triks ingen andre har gjort før ham, en såkalt «switch dobbelcork 1260 med nosegrab». Det sikret ham sølvet i Big Air-finalen i Hafjell.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

I tillegg til 19 år gamle Sæterøy som var nest best i finalen bak den svenske veteranen Henrik Harlout, ble 16-åringen! Birk Ruud nummer fem, Felix Usterud sju og en småsyk Øystein Bråten nummer åtte.

– Hele laget er veldig bra om dagen. Vi har en god kultur i laget og når noen presterer bra, for eksempel som da Johanne Killi og Øystein Bråten tok hvert sitt gull i slopestyle i Hafjell, smitter det over på resten av laget og selvtilliten stiger, forteller Frankum.

– I tillegg er alle utøverne såpass unge at de har mye å gå på, så det lover veldig bra.

Etter Sæterøy hadde mottatt sølvmedaljen og sprutet ut en hel champagneflaske lørdag kveld, spurte NRK om hva de norske skikjørerne spiser om dagen ettersom laginnsatsen er så bra.

– Nei si det, tydeligvis superjuice, sa 19-åringen etterfulgt av latter.

Norges beste X Games-innsats noensinne

X Games i Hafjell ble en sportslig suksess sett med norske øyne. Etter åtte medaljeøvelser toppet til slutt Norge medaljestatistikken med tre gull, to sølv og en bronse. Det er Norges beste innsats i et X Games noensinne.

Også snowboardkjørerne imponerte stort, og stod for tre av medaljene – Silje Norendal tok gullet i Big Air, mens Ståle Sandbech fikk sølv i slopestyle dagen før kompisen Torgeir Bergrem sikret karrierens første X Games-medalje med bronse i Big Air.

Nå går turen til VM i snowboard og fristil i spanske Sierra Nevada. Der venter nye medaljemuligheter for både snowboard- og skikjørerne.

Siste nytt

 • Tolisso-heading fikset Bayern-seier

  Corentin Tolisso ble matchvinner etter 77 minutter da Bayern München vant 2–1 borte mot Anderlecht i mesterligaen onsdag kveld.

  Robert Lewandowski ga tyskerne ledelsen før Sofiane Hanni utlignet etter 63 minutter.

  Corentin Tolisso
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
 • PSG scoret syv mot Celtic

  Moussa Dembélé sendte Celtic i føringen etter 55 sekunder, men derfra og inn var det PSG for alle pengene.

  Kampen endte til slutt 7–1 etter mål av Neymar (2), Edinson Cavani (2), Kylian Mbappé, Marco Veratti og Dani Alves.

   Edinson Cavani (C) celebrates after scoring with teammates Paris Saint-Germain's Brazilian striker
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Atletico holder liv i drømmen

  Atlético Madrid vant 2–0 over Roma, og har med det fortsatt håp om avansement fra mesterligaens gruppe C.

  Antoine Griezmann og Kévin Gameiro gjorde målene for det spanske hovedstadslaget.

  Champions League - Atletico Madrid vs Roma
  Foto: Juan Medina / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal