Hopp til innhold

Graham Hansen hylles etter drømmeåpning: – Hun er et mareritt for dem

Caroline Graham Hansen driblet, scoret, dominerte og ble kåret til banens beste spiller i Norges første EM-kamp. Spesielt ett raid fikk mange til å måpe.

SJEKK DETTE RAIDET: Her danser Caroline Graham Hansen seg forbi motstanderne.

– Når Caroline kan utfordre og får forsvarsspillere som rygger, så er hun et mareritt for dem. Det hun gjør i den situasjonen er det få spillere i verden, kanskje ingen, som gjør, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

I perioder av kampen var Graham Hansen nærmest ustoppelig, og hun danset flere ganger forbi motstanderne.

Før 4-1 skaffet hun frisparket som Guro Reiten plasserte i det lengste hjørnet. Igjen var nordirene for sent ute.

Raidet «alle» la merke til skjedde allerede etter seks minutter. Graham Hansen driblet to motstandere to ganger på en leken måte.

UEFA Women's Euro 2022, day 2, Norway - Northern Ireland

Barcelona-stjerna står også med en veldig spesiell statistikk mot Nord-Irland. Nå, etter det femte oppgjøret, har 27-åringen scoret hele 9 mål mot de grønnkledde.

– Det er alltid deilig å score mål, jeg har ikke scora i EM ennå. Og forrige EM var en katastrofe, så det var deilig å komme i gang på en god måte og hjelpe laget sånn at vi får den starten vi ville. I dag var det å slå Nord-Irland, og det gjør vi på en fin måte, sier Graham Hansen.

– Vi trengte å komme i gang

I perioder av kampen var Graham Hansen nærmest ustoppelig, som raidet etter seks minutter (se video øverst i saken).

– Jeg synes det er gøy å drible og prøver å gjøre det så effektivt som mulig. Hvis ikke er det ikke verdt noen ting. Det er synd Guro ikke får en bedre avslutning, for da hadde det blitt fantastisk bra. Det er hyggelig hvis folk føler der er gøy å se på oss spille og å være med å underholde er en viktig del av fotballen, sier Hansen selv om raidet.

Til tider slet motstanderne voldsomt, men selv mener hun både hun og resten av laget har mer å gå på i angrep.

– Det ble bedre og bedre. Ikke det at det hakka i starten, men jeg synes vi trengte å komme litt i gang. Etter hvert ruller vi på og finner hverandre veldig bra, spesielt Guro og meg.

– Tiki-taka-fotball?

– Ja, en ting er å gjøre det i dag. Men vi har lyst til å gjøre det mot de beste lagene. Vi må fortsette å gjøre de tingene, så håper vi at vi kan fortsette med det senere i mesterskapet også, sier Barcelona-spilleren.

Sterk 1.-omgang

Det norske laget dominerte i store deler av den første EM-kampen. Med dribleraid, flere gigantsjanser, klikk-klakk-spill og tosifret antall skudd på mål, var det aldri noen tvil om at Norge skulle få med seg tre poeng EM-åpningen.

Norge gjør en veldig solid og god kamp mot en motstander som var svakere enn jeg fryktet. Men det var en fantastisk bra gjennomføring av Norge med de forutsetningene Nord-Irland ga oss, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Kampen åpnet riktignok med noen få minutters rufs fra Norge, men så handlet det aller meste om rødtrøyene i den første omgangen. Julie Blakstad scoret først, så presset Norge høyt og fikk en ny scoring ved Frida Maanum, før Caroline Graham Hansen satte inn en straffe etter en VAR-avgjørelse. Men dette var også en kamp mot det lavest rangerte laget i EM.

– Jeg vil ikke si wow helt enda. Vi var enige om å være sharp i andreomgang i pausen. Vi sover i starten av andre omgang. Det skal ikke skje. Det er sånne kamper som skal forberede oss på England, for det blir et helt annet nivå og det må vi være forberedt på. Men mange gode kombinasjoner i dag. Hvis vi gjør det litt mer enkelt i noen situasjoner, kunne vi scora mye mer i dag, sier Ada Hegerberg til TV 2 etter kampen.

For samtidig som Norge var fullstendig dominerende, var det også en kamp preget av sjansesløsing til tider.

– Jeg synes at vi første omgang til tider viser veldig bra spill. Det er mye fine mål og så må man selvfølgelig ta tak i de tingene som kan bli bedre, men det skal vi. Men så er det viktig å være glad og fornøyd over å vinne såpass mye i en åpningskamp, sier kaptein Maren Mjelde til NRK.

Vertsnasjonen venter

Mandag kommer det som blir den største testen for Norge i gruppespillet. England åpnet med 1-0-seier over Østerrike onsdag, og nå møtes de to gruppefavorittene i Brighton mandag kveld.

– Det er enkelt å si, men vi må litt opp i presisjon i alt vi gjør. Det er noen 50–50 dueller vi skal være kapable til å vinne. England er et helt annet nivå. Det må vi erkjenne, sier Hegerberg.

Den NRK-sendte kampen ble utsolgt allerede i april.

Norges siste gruppespillkamp går mot Østerrike 15. juli. Hvis begge lag står med én seier, vil vinneren ta seg til en kvartfinale.

Siste nytt

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Offentliggjør opptak fra skandalekampen: - Åh, faen

  Premier League har publisert opptakene fra VAR-rommet da Liverpools Luiz Diaz' mål mot Tottenham ble feilaktig annullert for offside i helga.

  Misforståelsen oppsto da VAR-dommer Darren England trodde at dommerteamet på banen hadde gjort den riktige avgjørelsen, og ga signal om at kampen kunne fortsette.

  Problemet var at dommerteamet hadde vinket av for offside, mens reprisene viste at Diaz var onside.

  – Er dere fornøyde med dette? Dette er feil, sier repriseansarlig i VAR-rommet.

  – Åh, faen, svarer England på opptaket.

  Repriseansvarlig ønsket å utsette kampen, men da var kampen allerede i gang igjen, uten en scoring til Liverpool.

  Tottenham vant til slutt kampen 2-1 over Liverpool etter et selvmål av Joel Matip.

  Tidligere tirsdag ble det klart at de to VAR-dommerne fra kampen vrakes til kommende serierunde.

  Premier League - Tottenham Hotspur v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Billettsalet til fotball-EM i gang

  Billettsalet til neste års EM-sluttspel i fotball starta tysdag. Celia Sasic, visepresident i fotballforbundet i Tyskland, melder om stor interesse.

  – Etterspurnaden er veldig stor. Det ligg an til å bli mange fleire kjøpsførespurnader enn det er billettar, seier ho.

  Om lag 1,2 millionar billettar er tilgjengeleg i den første salsperioden, som varer til 26. oktober.

  Prisane varierer frå 30 euro (342 kroner) for billigaste billettkategori i gruppespelet til 1000 euro (11.400 kroner) for høgaste billettkategori til finalen i Berlin. Det finst også VIP-billettar som kostar 2000 euro.

  Bortsett frå vertslandet Tyskland er ingen av deltakarane i sluttspelet kjent. EM-kvalifiseringa går føre seg til november, og dei tre siste plassane fordelast først gjennom nasjonsligaomspel i mars.

  Gruppetrekninga blir gjennomført 2. desember. Neste salsomgang skjer etter trekninga.

  Totalt er det 2,2 millionar billettar til de 51 kampane mellom 24 lag i ti tyske byer. EM avviklast i tida 14. juni til 14. juli 2024. (NTB)

  Pressekonferanse med Ståle Solbakken
  Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste