Hopp til innhold

Folkefesten skapte nytt problem for England-stjernen: – Øredøvende

Centimeterne var på Englands side da vertene vant 1–0 mot Østerrike i EMs åpningskamp foran et feststemt Old Trafford. Det førte til et nytt problem for England-spissen Ellen White.

Women's Euro 2022 - Group A - England v Austria

ØREDØVENDE: Ellen White forteller at det var vanskelig å høre lagvenninnene på grunn av publikumsbrølet på Old Trafford.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Ifølge Sky Sports hadde 68.000 briter og andre fotballsupportere funnet veien til Old Trafford og onsdagens åpningskamp i EM mellom vertene England og Østerrike.

Kampen ble utsolgt på få minutter og forventningene var store til hjemmelaget.

– Det er gåsehudfaktor hele veien, kommenterte NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Åpningskampen i Manchester skal med det ha satt ny publikumsrekord i EM.

De engelske supporterne kunne også gå hjem med et smil om munnen etter at Beth Mead sikret seier og drømmestart på mesterskapet med 1–0 over Østerrike. I intervjusonen etter kampen var de engelske spillerne i ekstase over atmosfæren.

– Det var fantastisk. Jeg har spilt foran store tilskuerskarer tidligere, men det har bare vært i andre land. Å ta på seg England-drakta og spille på hjemmebane i kveld var veldig spesielt. Det levde opp til alt vi har trodd det skulle være, smiler forsvarsstjernen Lucy Bronze i intervju med NRK.

Fran Kirby var kampens store spiller, og forteller at hun har fått med seg et nytt minne for resten av livet.

– Det var en strålende opplevelse. Når vi først kom ut for å varme opp var det spesielt, men når vi kom ut til kampstart var det enda mer folksomt. Det var et veldig spesielt øyeblikk og noe jeg aldri vil glemme, forteller Kirby til NRK.

Der Chelsea-stjernen tydeligvis ikke hadde noen problemer i åpningskampen, kunne spiss og lagvenninne Ellen White fortelle om en helt ny utfordring som publikumsfesten skapte.

– Det var så høyt at det ble helt øredøvende. Det var helt fantastisk at så mange kom for å se dette England-laget, smiler White.

– Var det utfordrende å ikke høre hverandre?

– Ja, på oppvarmingen var det veldig vanskelig med lyden fra publikum. Jeg tror vi begynner å bli vant til det og forhåpentligvis vil vi klare å kommunisere bedre i de neste kampene selv med lyden fra publikum. Men det var fantastisk og vi er veldig heldige, sier stjernespissen.

Les også England-stjerna ble rammet av uforklarlig sykdom: – Jeg vil betale tilbake for all støtte

Fran Kirby

– Fantastisk bra

Chelsea-stjernen Fran Kirby, som på mirakuløst vis rakk mesterskapet, startet festkvelden for England da hun spilte Beth Mead gjennom på vakkert vis med en lobb over Østerrikes forsvar.

Women's Euro 2022 - Group A - England v Austria

TONEANGIVENDE: Fran Kirby viste at hun er tilbake i form til EM.

Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Mead tok ned ballen elegant og vippet den over gjestenes keeper Zinsberger. Ballen ble klarert ut, men målklokka hadde ringt hos dommer Marta Huerta.

– Det er så godt timet. Fantastisk bra av Fran Kirby. Jeg kan ikke se at det er noen grunn til at den ikke skal stå, kommenterte Torp.

Bildene fra mållinjeteknologien viste at ballen akkurat var over linja med noen få centimeter og Old Trafford kunne juble for engelsk drømmestart.

Beth Mead

MATCHVINNER: Beth Mead kunne juble for seier i åpningskampen av EM.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

England-show

Etter målet tok England fullstendig over underholdninga i Manchester og etter flere nestensjanser, så det ut til at stjerneskuddet Lauren Hemp skulle doble ledelsen like før pause.

Nok en gang viste Kirby frem pasningsfoten og 21-åringen fra den lyseblå delen av Manchester var alene med keeper, men Zinsberger klarte å få kroppen på ballen og stoppet Hemp.

I andreomgang klarte Østerrike å henge mer med i spillet, og England klarte ikke like lett å spille seg til de store sjansene.

Likevel var britene nærmest totalt dominerende i banespillet, men ettmålsledelsen sørget for at nerven i kampen levde helt inn.

Barbara Dunst minnet også de engelske spillerne på den knappe ledelsen da hun viste frem skuddfoten med et kvarter igjen på klokka. Men England-keeper Mary Earps strakte seg i en god gammeldags TV-redning og holdt buret rent.

Les også Reiten skreiv «hemmeleg» brev til seg sjølv – i dag les ho det igjen

Guro Reiten

Siste nytt

 • Brynhildsen scoret i storseier

  Ola Brynhildsen tegnet seg på scoringslisten da Midtjylland knuste Viborg og inntok tabelltoppen i den danske Superligaen.

  Den norske spissen kom inn fra benken etter pause og fastsatte sluttresultatet til 5-1. Det var Brynhildsens femte scoring for Midtjylland.

  Klubben fra Herning og Ikast-området troner øverst i Superligaen med 34 poeng, to poeng foran Brøndby.

  Midtjylland jakter sitt første seriegull siden 2020.

  Fotball, privatlandskamp: Norge – Finland (1-1)
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Dette er Norges neste VM-motstander

  Norge gikk ubeseiret gjennom VM-gruppespillet og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, som starter onsdag.

  Mandag forflyttet den norske VM-troppen seg fra Stavanger til Trondheim og mandag kveld ble det klart at Angola blir Norges første motstander i hovedrunden onsdag kl. 20.30.

  Norge vant nylig 32–24 mot nettopp Angola i årets VM-oppkjøring.

  Frankrike og Slovenia er de to øvrige landene Norge møter i VM-hovedrunden.

  Nora Mørk
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • RBK-juvel årets gjennombrudd - se alle kåringene her

  Vålerenga-spiller Karina Sævik (27) og Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino (33) ble mandag kåret til årets spiller i henholdsvis Toppserien og Eliteserien.

  Norsk Toppfotball står bak utdelingen av prisen.

  Sævik endte på 17 målpoeng på 27 kamper, mens Pellegrino satte målpoengrekord i Eliteserien med 38 målpoeng i årets sesong etter 24 mål og 14 målgivende.

  Rosenborg-juvelen Sverre Nypan (16) ble kåret til årets unge spiller i Eliteserien denne sesongen.

  I kategorien for årets trener i Eliteserien gikk prisen til Brann-trener Eirik Horneland (48). Bergensklubben tok til slutt seriesølv.

  LSK Kvinner-trener André Bergdølmo (52) er årets trener i Toppserien i 2023. Den tidligere forsvarsspilleren ledet laget til en tredjeplass.

  LSK-angriper Miljana Ivanovic (23) fikk prisen for årets gjennombrudd i Toppserien.

  Eliteserien 2023: Rosenborg - Aalesund (4-0).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal