Hopp til innhold

Folkefesten skapte nytt problem for England-stjernen: – Øredøvende

Centimeterne var på Englands side da vertene vant 1–0 mot Østerrike i EMs åpningskamp foran et feststemt Old Trafford. Det førte til et nytt problem for England-spissen Ellen White.

Women's Euro 2022 - Group A - England v Austria

ØREDØVENDE: Ellen White forteller at det var vanskelig å høre lagvenninnene på grunn av publikumsbrølet på Old Trafford.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Ifølge Sky Sports hadde 68.000 briter og andre fotballsupportere funnet veien til Old Trafford og onsdagens åpningskamp i EM mellom vertene England og Østerrike.

Kampen ble utsolgt på få minutter og forventningene var store til hjemmelaget.

– Det er gåsehudfaktor hele veien, kommenterte NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Åpningskampen i Manchester skal med det ha satt ny publikumsrekord i EM.

De engelske supporterne kunne også gå hjem med et smil om munnen etter at Beth Mead sikret seier og drømmestart på mesterskapet med 1–0 over Østerrike. I intervjusonen etter kampen var de engelske spillerne i ekstase over atmosfæren.

– Det var fantastisk. Jeg har spilt foran store tilskuerskarer tidligere, men det har bare vært i andre land. Å ta på seg England-drakta og spille på hjemmebane i kveld var veldig spesielt. Det levde opp til alt vi har trodd det skulle være, smiler forsvarsstjernen Lucy Bronze i intervju med NRK.

Fran Kirby var kampens store spiller, og forteller at hun har fått med seg et nytt minne for resten av livet.

– Det var en strålende opplevelse. Når vi først kom ut for å varme opp var det spesielt, men når vi kom ut til kampstart var det enda mer folksomt. Det var et veldig spesielt øyeblikk og noe jeg aldri vil glemme, forteller Kirby til NRK.

Der Chelsea-stjernen tydeligvis ikke hadde noen problemer i åpningskampen, kunne spiss og lagvenninne Ellen White fortelle om en helt ny utfordring som publikumsfesten skapte.

– Det var så høyt at det ble helt øredøvende. Det var helt fantastisk at så mange kom for å se dette England-laget, smiler White.

– Var det utfordrende å ikke høre hverandre?

– Ja, på oppvarmingen var det veldig vanskelig med lyden fra publikum. Jeg tror vi begynner å bli vant til det og forhåpentligvis vil vi klare å kommunisere bedre i de neste kampene selv med lyden fra publikum. Men det var fantastisk og vi er veldig heldige, sier stjernespissen.

Les også: England-stjerna ble rammet av uforklarlig sykdom: – Jeg vil betale tilbake for all støtte

Fran Kirby
Fran Kirby

– Fantastisk bra

Chelsea-stjernen Fran Kirby, som på mirakuløst vis rakk mesterskapet, startet festkvelden for England da hun spilte Beth Mead gjennom på vakkert vis med en lobb over Østerrikes forsvar.

Women's Euro 2022 - Group A - England v Austria

TONEANGIVENDE: Fran Kirby viste at hun er tilbake i form til EM.

Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Mead tok ned ballen elegant og vippet den over gjestenes keeper Zinsberger. Ballen ble klarert ut, men målklokka hadde ringt hos dommer Marta Huerta.

– Det er så godt timet. Fantastisk bra av Fran Kirby. Jeg kan ikke se at det er noen grunn til at den ikke skal stå, kommenterte Torp.

Bildene fra mållinjeteknologien viste at ballen akkurat var over linja med noen få centimeter og Old Trafford kunne juble for engelsk drømmestart.

Beth Mead

MATCHVINNER: Beth Mead kunne juble for seier i åpningskampen av EM.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

England-show

Etter målet tok England fullstendig over underholdninga i Manchester og etter flere nestensjanser, så det ut til at stjerneskuddet Lauren Hemp skulle doble ledelsen like før pause.

Nok en gang viste Kirby frem pasningsfoten og 21-åringen fra den lyseblå delen av Manchester var alene med keeper, men Zinsberger klarte å få kroppen på ballen og stoppet Hemp.

I andreomgang klarte Østerrike å henge mer med i spillet, og England klarte ikke like lett å spille seg til de store sjansene.

Likevel var britene nærmest totalt dominerende i banespillet, men ettmålsledelsen sørget for at nerven i kampen levde helt inn.

Barbara Dunst minnet også de engelske spillerne på den knappe ledelsen da hun viste frem skuddfoten med et kvarter igjen på klokka. Men England-keeper Mary Earps strakte seg i en god gammeldags TV-redning og holdt buret rent.

Les også: Reiten skreiv «hemmeleg» brev til seg sjølv – i dag les ho det igjen

Guro Reiten
Guro Reiten

Siste nytt

 • Fotball-superliga i Afrika

  Afrika skal frå sesongen 2023–24 gjennomføre ein superliga for dei beste klubbane i verdsdelen. Det vedtok det afrikanske fotballforbundet (CAF) onsdag.

  Planane er støtta av FIFA, som i fjor avviste ein liknande liga for europeiske klubbar.

  I utgangspunktet skal 24 klubbar få plass i ligaen. I fråsegna frå CAF-president Patrice Motsepe er det ikkje nemnt noko om den nye ligaen skal erstatte den eksisterande meisterligaen.

  CAF satsar 100 millionar dollar, eller nesten ein milliard kroner, i den nye ligaen.

  Motsepe seier han håpar den nye ligaen skal gjere fotballen på kontinentet meir attraktiv, og at fleire av spelarane blir i Afrika.

  – Dette er ein av dei mest spennande utviklingane i afrikansk fotballhistorie. Målet ar å gjere afrikansk klubbfotball i stand til å konkurrerer med dei beste i verda, seier Motsepe.

  Men som i Europa er det også motstemmer i Afrika. Presidenten i Cape Town City i Sør-Afrika slaktar ideen.

  – Dette vil ta livet av afrikansk klubbfotball, og «skru av lyset» for dei nasjonale ligaene, seier han.

  Motsambe og Infantino
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Mendy sa seg ikke skyldig i voldtekt

  Fotballstjernen Benjamin Mendy er tiltalt for en rekke voldtekter og overgrep mot kvinner. Onsdag sa han seg ikke skyldig på ti punkter foran rettssaken.

  Franskmannen er anklaget for åtte punkter for voldtekt, ett for forsøk på voldtekt og ett for seksuelt overgrep, skriver Sky Sports.

  De angivelige lovbruddene skal ha skjedd fra oktober 2018 til august 2021.

  Mendy har hele tiden benektet alle anklager og skal stilles for retten denne uken. Onsdag sa han seg ikke skyldig i en høring foran rettssaken. Juryutvelgelsen skulle skje senere onsdag.

  Mendy, som de siste årene har spilt for Manchester City, ble suspendert fra klubben da han ble siktet av politiet. Han har vært ute på kausjon foran rettssaken.

  Mendy er anklaget sammen med en annen mann. Han har sagt seg ikke skyldig på åtte punkter for voldtekt og fire punkter for overgrep mot åtte unge kvinner. (NTB)

  Manchester City's Benjamin Mendy arrives at Chester Crown Court for his trial following allegations of rape and sexual assault
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Svensk ishockeylegende rammet av ALS

  Den tidligere svenske ishockeyprofilen Börje Salming har fått konstatert nervesykdommen ALS. han har spilt over 1000 kamper i toppligaen NHL.

  Til Expressen tidligere i år åpnet 71-åringen opp om problemer med å prate og at han skulle gjennom en utredning for å finne ut av problemet. Overfor nyhetsbyrået TT bekrefter han at han har fått en ALS-diagnose.

  – Jeg har fått en beskjed som har forstyrret livet for meg og familien. De tegnene jeg hadde, viste seg å være ALS. På et øyeblikk ble alt forandret, sier han.

  – Jeg vet ikke hvordan dagene fremover kommer til å bli, men jeg forstår at det vil bli de største utfordringene jeg har hatt hittil i livet, fortsetter Salming.

  ALS er en svært alvorlig sykdom som angriper nervene helt til man er fullstendig lam. Det finnes ingen livreddende medisin for sykdommen, men det finnes medisin som gjør at man kan leve lengre.

  Salming er en av Sveriges største ishockeyspillere gjennom tidene og slo gjennom i starten av 1970-tallet. (NTB)

  SALMING
  Foto: Lars Pehrsson / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste