Hopp til innhold

Folkefesten skapte nytt problem for England-stjernen: – Øredøvende

Centimeterne var på Englands side da vertene vant 1–0 mot Østerrike i EMs åpningskamp foran et feststemt Old Trafford. Det førte til et nytt problem for England-spissen Ellen White.

Women's Euro 2022 - Group A - England v Austria

ØREDØVENDE: Ellen White forteller at det var vanskelig å høre lagvenninnene på grunn av publikumsbrølet på Old Trafford.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Ifølge Sky Sports hadde 68.000 briter og andre fotballsupportere funnet veien til Old Trafford og onsdagens åpningskamp i EM mellom vertene England og Østerrike.

Kampen ble utsolgt på få minutter og forventningene var store til hjemmelaget.

– Det er gåsehudfaktor hele veien, kommenterte NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Åpningskampen i Manchester skal med det ha satt ny publikumsrekord i EM.

De engelske supporterne kunne også gå hjem med et smil om munnen etter at Beth Mead sikret seier og drømmestart på mesterskapet med 1–0 over Østerrike. I intervjusonen etter kampen var de engelske spillerne i ekstase over atmosfæren.

– Det var fantastisk. Jeg har spilt foran store tilskuerskarer tidligere, men det har bare vært i andre land. Å ta på seg England-drakta og spille på hjemmebane i kveld var veldig spesielt. Det levde opp til alt vi har trodd det skulle være, smiler forsvarsstjernen Lucy Bronze i intervju med NRK.

Fran Kirby var kampens store spiller, og forteller at hun har fått med seg et nytt minne for resten av livet.

– Det var en strålende opplevelse. Når vi først kom ut for å varme opp var det spesielt, men når vi kom ut til kampstart var det enda mer folksomt. Det var et veldig spesielt øyeblikk og noe jeg aldri vil glemme, forteller Kirby til NRK.

Der Chelsea-stjernen tydeligvis ikke hadde noen problemer i åpningskampen, kunne spiss og lagvenninne Ellen White fortelle om en helt ny utfordring som publikumsfesten skapte.

– Det var så høyt at det ble helt øredøvende. Det var helt fantastisk at så mange kom for å se dette England-laget, smiler White.

– Var det utfordrende å ikke høre hverandre?

– Ja, på oppvarmingen var det veldig vanskelig med lyden fra publikum. Jeg tror vi begynner å bli vant til det og forhåpentligvis vil vi klare å kommunisere bedre i de neste kampene selv med lyden fra publikum. Men det var fantastisk og vi er veldig heldige, sier stjernespissen.

Les også England-stjerna ble rammet av uforklarlig sykdom: – Jeg vil betale tilbake for all støtte

Fran Kirby

– Fantastisk bra

Chelsea-stjernen Fran Kirby, som på mirakuløst vis rakk mesterskapet, startet festkvelden for England da hun spilte Beth Mead gjennom på vakkert vis med en lobb over Østerrikes forsvar.

Women's Euro 2022 - Group A - England v Austria

TONEANGIVENDE: Fran Kirby viste at hun er tilbake i form til EM.

Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Mead tok ned ballen elegant og vippet den over gjestenes keeper Zinsberger. Ballen ble klarert ut, men målklokka hadde ringt hos dommer Marta Huerta.

– Det er så godt timet. Fantastisk bra av Fran Kirby. Jeg kan ikke se at det er noen grunn til at den ikke skal stå, kommenterte Torp.

Bildene fra mållinjeteknologien viste at ballen akkurat var over linja med noen få centimeter og Old Trafford kunne juble for engelsk drømmestart.

Beth Mead

MATCHVINNER: Beth Mead kunne juble for seier i åpningskampen av EM.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

England-show

Etter målet tok England fullstendig over underholdninga i Manchester og etter flere nestensjanser, så det ut til at stjerneskuddet Lauren Hemp skulle doble ledelsen like før pause.

Nok en gang viste Kirby frem pasningsfoten og 21-åringen fra den lyseblå delen av Manchester var alene med keeper, men Zinsberger klarte å få kroppen på ballen og stoppet Hemp.

I andreomgang klarte Østerrike å henge mer med i spillet, og England klarte ikke like lett å spille seg til de store sjansene.

Likevel var britene nærmest totalt dominerende i banespillet, men ettmålsledelsen sørget for at nerven i kampen levde helt inn.

Barbara Dunst minnet også de engelske spillerne på den knappe ledelsen da hun viste frem skuddfoten med et kvarter igjen på klokka. Men England-keeper Mary Earps strakte seg i en god gammeldags TV-redning og holdt buret rent.

Les også Reiten skreiv «hemmeleg» brev til seg sjølv – i dag les ho det igjen

Guro Reiten

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal