Hopp til innhold

NFF anmoder klubber om å sette lag i isolasjon - frykter eliteserie i romjula

Som følge av flere smitteutbrudd i norske fotballklubber den siste tiden, har Norges Fotballforbund (NFF) sendt ut en anmodning til klubbene i Eliteserien og 1. divisjon om å sette lagene sine i isolasjon.

Eliteserien i fotball 2020. Kristiansund - Strømsgodset (2-1

TILTAK: NFF ønsker at klubbene isolerer lagene på grunn av smittefaren.

Foto: Ned Alley / NTB

Det bekrefter Norges Fotballforbund.

– Det stemmer at vi har anmodet klubbene på det sterkeste om å vurdere dette, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NRK.

Han presiserer at det kun er en anmodning, og at de som forbund ikke kan pålegge lag å gå i isolasjon.

Heller ikke klubbene kan pålegge spillerne sine å gå i isolasjon.

– Det ville være et tiltak som beveger seg langt inn i den enkeltes private sfære. Vi kan oppfordre og søke å legge til rette for en type isolasjon, sier han i en kommentar.

NFF har likevel bedt klubbene om å se på mulighetene for å gjøre det etter at norsk fotball har opplevd flere tilfeller av koronasmitte den siste tiden, noe som også har ført til utsettelser av kamper.

Nils Fisketjønn

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ble informert mandag kveld

Nylig besluttet Norges Fotballforbund at serieavslutningen i Eliteserien skulle flyttes til 22. desember og at kvalifiseringskampen om siste eliteserieplass spilles i romjula.

Den siste runden skulle opprinnelig spilles 19. desember.

– Hvis vi får flere utsettelser enn de som allerede er, sliter vi. Da snakker vi romjulen, sa Fisketjønn da på spørsmål om ytterligere utsettelser.

Klubbene ble informert om anmodningen gjennom et møte med Norsk Toppfotball mandag kveld. Sportslig leder i Odd, Tore Andersen, sier de er positiv til anmodningen fra NFF.

– Vi er kjent med at det er vanskelig å avvikle sesongen. Vi skal gjøre alt vi kan for å få til en avvikling av 2020 etter planen som er satt opp. Da må vi også ta i bruk så sterke virkemidler som det NFF har bedt oss om å vurdere nå, sier han.

– Hvordan tror du spillerne vil reagere?

– Det tar vi med spillerne. Alle spillerne er veldig innstilt på å få avviklet serien. Smittevern er det viktigste. Det er jo å verne om at de ikke blir smittet og at de smitter andre, det er det viktigste i denne saken. Vi må få noen gode løsninger i forhold til det, men den vurderingen får vi ta i løpet av dagen og meddele det til NFF.

Foreløpig er det uklart hvordan dette skal fungere i praksis, men NFF har varslet at de skal komme tilbake med mer informasjon til klubbene tirsdag.

– Vi vet ikke så mye mer enn at NFF har anbefalt oss å vurdere en form for isolasjon. Vi begynte å se på hvordan vi kunne få til dette i praksis rett etter møtet og har jobbet med dette gjennom hele mandagskvelden, sier daglig leder i førstedivisjonsklubben KFUM, Thor-Erik Stenberg.

– Virker fornuftig

– Har dere kontaktet spillerne om dette?

– Ja, vi har informert spillerne og kartlagt om det lar seg gjøre med tanke på jobb og studier. De aller fleste er allerede på hjemmekontor eller har hjemmestudier, så det ser ut til å la seg gjøre. Så er det enkelte som for eksempel bor i kollektiv, som vi må følge opp videre, sier KFUM-lederen.

Fredrik Nordkvelle

Odd-spiller Fredrik Nordkvelle ble smittet av covid-19.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Stenberg tror at et tiltak som sender toppklubbene i isolasjon, kan være lurt slik situasjonen er nå.

– For vår del virker det fornuftig. Vi har tre veldig viktige kamper igjen som vi ønsker å få gjennomført, og jeg tror dette kan være en god løsning, sier han.

Forstår NFF

Mandag testet tre Odd-spillere positivt på koronaviruset. I tillegg er også Fredrik Nordkvelle i samme klubb blitt smittet av covid-19.

Det har også vært smittetilfeller i blant annet Brann, Strømsgodset og Viking. Bodø/Glimt og Rosenborg har også hatt spillere som ble smittet på landslagsoppdrag. I 1. divisjon har det vært flere smitteutbrudd i Kongsvinger, Åsane og Jerv.

– Jeg forstår at de anmoder oss og andre klubber om det, sett i lys av smittetilfellene som har vært i Eliteserien gjennom helgen, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Espen Bugge Pettersen.

– Vi skal bruke dagen i dag til å diskutere det med medisinsk ansvarlig, som også har hovedansvaret for håndtering hos oss. Vi må vurdere hva vi synes er best for oss, legger han til.

I Rosenborg har man foreløpig ikke tatt stilling til henstillingen fra NFF.

Les også: Elleve Åsane-spillere koronasmittet - resten av laget i karantene

Siste nytt

 • Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

  Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC.

  De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia.

  Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF. Usyk overtok de tre sistnevnte fra briten Anthony Joshua i 2021, mens Fury har hatt WBC-beltet siden han slo amerikanske Deontay Wilder for fire år siden.

  Forrige gang en tungvektsbokser ble kåret til ubestridt mester var da Lennox Lewis beseiret Evander Holyfield i 1999.

  Opprinnelig skulle Usyk og Fury gjøre opp om tittelen allerede i februar, men kampen ble utstt da Fury pådro seg et kutt under trening, skriver NTB.

  Saudi Arabia Boxing Fury Usyk
  Foto: Nick Potts / AP
 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal