Hopp til innhold

Brann-bud på Wangberg

Brann og Stabæk har lagt inn bud på Tromsø-kaptein Simen Wangberg (29).

Simen Wangberg

Simen Wangberg kan være på vei fra Tromsø IL til Brann - klubben han kom fra foran 2014-sesongen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Knappe to uker før seriestart tyder mye på at nyopprykkede Tromsø selger sin kaptein Simen Wangberg – kanskje allerede denne uka.

Etter det NRK erfarer, har både Brann og Stabæk lagt inn bud på Tromsø-stopperen, som er på utgående kontrakt med TIL. Branns bud skal være på rundt 500.000 kroner Stabæks noe lavere.

– Interessen for Simen er ganske stor den, slik vi opplever den, sier team manager i TIL, Lars Petter Andressen til NRK.

Vurderer salg nå

– Vurderer dere å selge kapteinen knappe to uker før seriestart?

– Alle spillere er til sags. Men det må være en riktig sum her for at vi skal vurdere det. Og i en dialog med Simen også – at dette er det riktige å gjøre. Det er selvsagt ikke ideelt så kort tid før seriestart. Men det må gjenspeilse seg i den summen man eventuelt får. Og de mulighetene vi har på å hente inn erstatter, svarer Andressen.

Wangberg sjøl sier til NRK at han er klar over interessen – og «at TIL er i dialog med klubber».

Simen Wangberg til Brann?

Simen Wangberg (tv) i aksjon for Brann mot Rosenborg på Lerkendal i 2013. Nå går det mot retur i Brann-drakten for trønderen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Ikke noe har formalisert seg ennå, derfor er mitt fokus seriestarten med TIL om knappe to uker. Samtidig er TIL I sin fulle rett til å selge spillerne sine – eller å beholde dem. Så er det selvsagt hyggelig at det er interesse. Da har man gjort noen ting riktig. Så er det en fin posisjon for min egen del også når jeg har en kontrakt som går ut etter sesongen, sier Wangberg, som ikke har fått tilbud om å forlenge kontrakten med TIL.

Kan bli retur til Bergen

Trønderen kom til Tromsø fra nettopp Brann foran 2014-sesongen. Nå kan det gå mot en retur til Bergen. Etter det NRK erfarer, er Wangberg forespeilet en 3-årskontrakt med Brann.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at Brann er interessert. Brann er en stor klubb i norsk målestokk. Jeg tar det som et kjempekompliment at Kåre (Ingebrigtsen), (Eirik) Horneland og Vibeke (Johannesen, daglig leder) i Brann er interessert. Det setter jeg pris på, sier Wangberg.

Vibeke Johannesen ønsker ikke å kommentere Branns henvendelse til Tromsø overfor NRK.

Simen Wangberg står med 187 seriekamper og 14 seriemål for TIL.