Hopp til innhold

Gamst jakter ny England-drøm

Han fyller 40 til høsten. Da er drømmen å spille i England igjen.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen har trent med Tromsdalen i vinter. Men håper å spille i England igjen til høsten.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det snør og det snør over TUIL Arena i Tromsdalen. Blant Tromsdalen-spillerne, som ennå ikke vet helt sikkert når de får serieåpne i årets 2. divisjon, finner vi en tidligere landslagsspiller og Premier League-profil.

Godt innpakket med lue og hansker.

Fortsatt klubbløs

– Lett snødrev og perfekte forhold med en våt og fin bane. Det har vært helt fantastisk å få trene med TUIL. Og få være så tett på dem i oppkjøringa, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

Men det er tvilsomt om 39-åringen med 83 A-landskamper for Norge spiller for TUIL denne sesongen. For Gamst Pedersen vurderer andre alternativer.

Han har hatt samtaler med 1. divisjonsklubben Ranheim. Og kontakt med klubber utenfor Norge.

Morten Gamst Pedersen på TUIL Arena.

Morten Gamst Pedersen fyller 40 i september. Både han og Kong Vinter holder koken på TUIL Arena.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Jeg prater med flere klubber – både i Norge og i utlandet. Men i disse koronatider er ikke alt like lett å få til. Vi får se hva som skjer framover. Mest sannsynlig vil det ikke skje noe før til sommeren eller høsten, sier Gamst Pedersen.

Vil tilbake til England

Og mannen med 35 Premier Leauge-scoringer for Blackburn fra 2004 til 2013 avslører at han nå aller helst vil spille profesjonelt i England igjen når han fyller 40 år i september.

Selvsagt ikke i Premier League – der er han ikke aktuell. Men lenger ned i divisjonssystemet.

– Det hadde vært morsomt hvis noe sånt hadde gått i orden. England er jo fotballmekka, kan man jo trygt si. Jeg hadde ni gode år der. Og få et nytt eventyr der hadde vært stort uansett bare for opplevelsen sin del. Det igjen å få kjenne på den engelske fotballkulturen.

Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen bodde nesten ti år i England mens hans spilte for Blackburn. Nå håper han igjen å spille profesjonelt på De britiske øyer.

Foto: Gunnar Grindstein/NRK

– For selv nedover i divisjonene er det lidenskap i England?

– Ja, det er normalt et høyere tilskuersnitt på kampene der enn i eliteserien i Norge. Det vil være et eventyr om man hadde fått til noe slikt, svarer Gamst Pedersen.

Spiller videre etter 40?

Planen har lenge vært å spille til han fyller 40 år. Avskjeden med Tromsø IL ble ikke som Gamst Pedersen hadde håpet. Etter spill for Alta i fjor, hadde Gamst et håp om en ny sjanse på Alfheim under Gaute Helstrup. Etter at Simo Valakari ikke ville tilby ny kontrakt etter nedrykket i 2019.

– Vil du spille også til du blir 41 og enda eldre?

– Jeg ha sagt 40. Så får vi se. Vi får ta ett år om gangen etter det. Så det er enda litt igjen, slutter Morten Gamst Pedersen,

Siste fra Troms og Finnmark