Mener vektdramaet kan prege Brækhus: – Veldig spesiell episode

Cecilia Brækhus' trøbbel med gårsdagens innveiing er ikke vanlig. NRKs ekspert tror det kan gjøre kampen mot Klara Svensson jevnere.

Cecilia Brækhus

KAMP: Cecilia Brækhus slet med vekten på gårsdagens innveiing.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Jeg synes den episoden i går var veldig spesiell, sier NRKs bokseekspert Anders Øfsti.

Det gikk over én time før Cecilia Brækhus viste seg da hun skulle veies inn til møtet med Klara Svensson torsdag.

Kan gjøre kampen jevnere

Normalt skal Brækhus være en bedre bokser enn Svensson og svensken har, ifølge Øfsti, små sjanser mot den norske verdensmesteren.

– Det eneste som kan jevne det ut litt er at Cecilia har slitt litt med vekten en stund for å komme ned på riktig kampvekt. At det har tappet henne for litt krefter og at Svensson klarer å holde seg på avstand i ti runder, forklarer Øfsti til NRK.

At verdensmesteren holder motstander, publikum og presse på pinebenken i over en time mens hun sliter med vekten er ikke normalt i forberedelsene til en kamp.

– Hadde det vært et kvarter eller en halvtime kunne det vært et taktisk spill, at hun gjorde det for å understreke at hun er verdensmesteren. «Alle skal få vente på meg», men en og en halv time er å dra den litt for langt i et taktisk spill, forklarer bokseeksperten.

– Ubehagelig for alle

Heller ikke den tidligere bokseren Ole Klemetsen mener gårsdagens episode er vanlig. Klemetsen ble hyret inn av «Team Brækhus» før kampen og har fulgt bokseren på nært hold inn mot kampen.

Ole Klemetsen

KLAR: Ole Klemetsen er med i teamet rundt Cecilia Brækhus.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det som skjedde i går kan skje og det er ubehagelig for alle og ikke minst den det gjelder, forteller Klemetsen til NRK.

Men én ting er han klar på. Gårsdagens problemer vil ikke påvirke Brækhus inn mot kampen. Den tidligere bokseren tror hun vil restituere seg godt inn mot kampen.

– Hun har lagt bak seg det som skjedde i går og hun ferdig med det, forteller Klemetsen.

– Synes nok ikke det er en trivelig situasjon

Likevel spør Øfsti seg om Brækhus bommet inn mot innveiingen.

Klara Svensson

KLAR: Klara Svensson er klar til kamp.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Hvis det er slik at hun har slitt over en periode med å klare å komme ned tapper det krefter og tar litt fokus, forklarer Øfsti.

Kveldens kamp er viktig for Brækhus. Klara Svensson er en sterk utfordrer og alle beltene er i spill. Det har til tider vært ampert mellom de to leirene. Svensson bokser for Sauerland, den gamle boksepromotoren til Brækhus.

Det setter en ekstra spiss på kveldens kamp. NRKs bokseekspert tror også det kan være fordel for Svensson.

– Cecilia er god på å holde fokus, men det blir noe stort ut av det her og det blir mas fra den ene og den andre. Hun synes nok at det ikke er en trivelig situasjon, forteller Øfsti.

Siste nytt

 • Manchester United videre

  Manchester United holdt lenge en knapp 1-0-ledelse etter en straffe fra Juan Mata rett før pause, men to sene mål av innbytterne Marcus Rashford og Mason Greenwood sørget for en komfortabel 3-0-seier i ligacupen mot Luton.

  Luton hadde en stor dobbelsjanse ti minutter før slutt, men debutant Dean Henderson vartet opp med en kanonredning.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Nick Potts / AP
 • Positiv koronatest for Moyes

  West Ham-manager David Moyes og spillerne Issa Diop og Josh Cullen har alle avgitt positive tester for koronaviruset. Det bekrefter klubben tirsdag kveld.

  Klubbens medisinske apparat ble informert om de positive testresultatene mens laget var på London stadion for å forberede seg til tirsdagens møte i ligacupen mot Hull.

  De tre var symptomfrie på covid-19, men manageren og de to spillerne forlot areaen og reiste hjem. Kampen spilles fortsatt

  FILE PHOTO: Premier League - West Ham United vs Stoke City
  Foto: David Klein / Reuters
 • Første runde i cupen trukket

  Den første runden av kvinnenes cup ble trukket i pausen av landskampen mellom Norge og Wales.

  20 lag deltar i cupen i år. Åtte førstedivisjonslag møtes for å avgjøre hvem de skal møte i den første runden, mens de ti toppserielagene og de to nedrykkede lagene fra forrige sesong er klare for første runde.

  Slik ser trekningen ut

  Øvrevoll Hosle/Amazon Grimstad – Avaldsnes
  Røa – Fart
  Klepp – Vålerenga
  Åsane/Hønefoss – Sandviken
  Rosenborg – Kolbotn
  LSK Kvinner – Lyn
  Arna-Bjørnar – Grei / KIL/Hemne
  Fløya/Medkila – Stabæk

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal