Hopp til innhold

Mener vektdramaet kan prege Brækhus: – Veldig spesiell episode

Cecilia Brækhus' trøbbel med gårsdagens innveiing er ikke vanlig. NRKs ekspert tror det kan gjøre kampen mot Klara Svensson jevnere.

Cecilia Brækhus

KAMP: Cecilia Brækhus slet med vekten på gårsdagens innveiing.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Jeg synes den episoden i går var veldig spesiell, sier NRKs bokseekspert Anders Øfsti.

Det gikk over én time før Cecilia Brækhus viste seg da hun skulle veies inn til møtet med Klara Svensson torsdag.

Kan gjøre kampen jevnere

Normalt skal Brækhus være en bedre bokser enn Svensson og svensken har, ifølge Øfsti, små sjanser mot den norske verdensmesteren.

– Det eneste som kan jevne det ut litt er at Cecilia har slitt litt med vekten en stund for å komme ned på riktig kampvekt. At det har tappet henne for litt krefter og at Svensson klarer å holde seg på avstand i ti runder, forklarer Øfsti til NRK.

At verdensmesteren holder motstander, publikum og presse på pinebenken i over en time mens hun sliter med vekten er ikke normalt i forberedelsene til en kamp.

– Hadde det vært et kvarter eller en halvtime kunne det vært et taktisk spill, at hun gjorde det for å understreke at hun er verdensmesteren. «Alle skal få vente på meg», men en og en halv time er å dra den litt for langt i et taktisk spill, forklarer bokseeksperten.

– Ubehagelig for alle

Heller ikke den tidligere bokseren Ole Klemetsen mener gårsdagens episode er vanlig. Klemetsen ble hyret inn av «Team Brækhus» før kampen og har fulgt bokseren på nært hold inn mot kampen.

Ole Klemetsen

KLAR: Ole Klemetsen er med i teamet rundt Cecilia Brækhus.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det som skjedde i går kan skje og det er ubehagelig for alle og ikke minst den det gjelder, forteller Klemetsen til NRK.

Men én ting er han klar på. Gårsdagens problemer vil ikke påvirke Brækhus inn mot kampen. Den tidligere bokseren tror hun vil restituere seg godt inn mot kampen.

– Hun har lagt bak seg det som skjedde i går og hun ferdig med det, forteller Klemetsen.

– Synes nok ikke det er en trivelig situasjon

Likevel spør Øfsti seg om Brækhus bommet inn mot innveiingen.

Klara Svensson

KLAR: Klara Svensson er klar til kamp.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Hvis det er slik at hun har slitt over en periode med å klare å komme ned tapper det krefter og tar litt fokus, forklarer Øfsti.

Kveldens kamp er viktig for Brækhus. Klara Svensson er en sterk utfordrer og alle beltene er i spill. Det har til tider vært ampert mellom de to leirene. Svensson bokser for Sauerland, den gamle boksepromotoren til Brækhus.

Det setter en ekstra spiss på kveldens kamp. NRKs bokseekspert tror også det kan være fordel for Svensson.

– Cecilia er god på å holde fokus, men det blir noe stort ut av det her og det blir mas fra den ene og den andre. Hun synes nok at det ikke er en trivelig situasjon, forteller Øfsti.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal